ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ξεμπούκωσε» αλλά… πλέον είναι αργά

ξεμπούκωσε-αλλά-πλέον-είναι-αργά-481394

Επτά γκολ προσέφεραν χθες σε όσους παρευρέθηκαν στο ΕΑΚ, Ολυμπιακός Βόλου και Παναχαϊκή. Αγωνιζόμενοι χωρίς σκοπιμότητα, με τις επιθέσεις να πετούν «φωτιές» και τις άμυνες να μην… βρίσκονται στα καλύτερά τους, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-3, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Football League. Τρία γκολ πέτυχε ο Διαμαντόπουλος, που έφτασε τα 14 φέτος, ένα ο Μπιτάνγκ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με αυτή τη νίκη, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 7 βαθμούς στη βαθμολογία, αφήνοντας στην τελευταία θέση τους Πατρινούς. Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τους Βολιώτες, κόντρα στην ΑΕΚ -και πάλι στο ΕΑΚ- την ερχόμενη Τετάρτη (10/6, 6 μ.μ.).

Πώς παρατάχθηκε

Ο τεχνικός των Βολιωτών, Δημήτρης Ελευθερόπουλος διατήρησε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησε τον Καρρά δεξιά, τον Μπουτζίκο αριστερά και στο κέντρο τους Γιαλούση και Μπάρμπα. Δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν οι Κυζιρίδης και Μακρυδημήτρης. Την αριστερή μεσοεπιθετική πλευρά υπερασπίστηκε ο Μπιτάνγκ, τη δεξιά ο Σκοπελίτης και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο, ξεκίνησε ο Νικολιάς.

Το α’ μέρος

Εξι γκολ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο α’ μέρος οι φίλοι του Ολυμπιακού. Οι Πατρινοί αιφνιδίασαν και απείλησαν αρχικά στο 2’, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση και από τα δεξιά μόνος του, απέναντι από τον Κολίτσι, έστειλε την μπάλα άουτ και στο 3’ ο Στεργίδης εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τους γηπεδούχους να σταματούν προσωρινά θεωρώντας ότι υπάρχει οφσάιντ, πλάσαρε, γράφοντας το 0-1.

Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και δημιούργησαν επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις και μετά τις ευκαιρίες των Μακρυδημήτρη και Σκοπελίτη, με κεφαλιά και σουτ, που κατέληξαν άουτ, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν. Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε κόρνερ, έφερε την μπάλα στην καρδιά της πατρινής άμυνας και ο Διαμαντόπουλος (14’) με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο. Μάλιστα, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πήραν και προβάδισμα.

Αφού βρέθηκε λύση στο σουτ στην κίνηση του Μαρουκάκη (16’), με τον Γιαλούση να διώχνει με το κεφάλι, οκτώ λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι (24’).

Ο Μπάρμπας έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο σώμα και το χέρι του Άλα και ο διαιτητής Καραντώνης υπέδειξε την ποινή. Ο Διαμαντόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 2-1.

Ο… χορός των τερμάτων και από τις δύο ομάδες συνεχίστηκε με τρία γκολ σε 8 λεπτά. Αρχικά στο 29’ η Παναχαϊκή ισοφάρισε. Από βαθιά μπαλιά, το κεντρικό δίδυμο του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αδράνησε και ο Γκαντιάγκα πετάχτηκε μπροστά τους και με σουτ έκανε το 2-2. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα. Ο Σκοπελίτης δεν έπιασε καλό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, όμως βγήκε πάσα για τον Διαμαντόπουλο, ο οποίος γύρισε, εκτέλεσε, πέτυχε το 3-2, σημειώνοντας προσωπικό χατ – τρικ. Τέλος, στο 37’ ο Κλάρενς Μπιτάνγκ δέχθηκε κεφαλιά πάσα από τον Διαμαντόπουλο και αφού ξεπέρασε και τον Παπαδόπουλο με πλασέ έγραψε το 4-2.

Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Στεργίδη απείλησαν για την ισοφάριση, αλλά ο Κολίτσι στην αριστερή του γωνία επέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκαντιάγκα σούταρε συρτά, άουτ. Το α’ μέρος ολοκληρώθηκε με ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Κυζιρίδης σέντραρε, ο Διαμαντόπουλος πήρε κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, στερώντας το πέμπτο γκολ από τους γηπεδούχους.

Το β’ μέρος

Με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε και η επανάληψη. Στο 49’ ο Μαρουκάκης μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κολίτσι, αλλά καθυστέρησε, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μακρυδημήτρης έδιωξε. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν σε σπουδαία ευκαιρία στο 57’. Μετά από συνεργασία Νικολιά και Σκοπελίτη, η μπάλα έφτασε στον Μπιτάνγκ, με τον τελευταίο να σουτάρει και την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Χωρίς σκοπιμότητα, αμφότεροι αγωνίστηκαν ελεύθερα.

Οσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διευρύνει το σκορ, τόσο η Παναχαϊκή προσπαθούσε να μπει στο παιχνίδι. Ετσι, οι Πελοποννήσιοι μείωσαν στο 68’. Ο Στεργίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρβουνιάρης με κεφαλιά νίκησε τον Κολίτσι, γράφοντας το 4-3, και αναζήτησαν με αξιώσεις στη συνέχεια την ισοφάριση. Από την άλλη, η απόδοση των γηπεδούχων έπεσε και δέχθηκαν πίεση. Ο Κολίτσι αντέδρασε σωστά και απέκρουσε μακρινό μονοκόμματο σουτ του Κορέτα στο 74’. Αυτή, ήταν η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού στη διαδικασία των playoffs, απέναντι μάλιστα στον ίδιο αντίπαλο. Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τους Βολιώτες, κόντρα στην ΑΕΚ και πάλι στο ΕΑΚ την ερχόμενη Τετάρτη (10/6).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου