ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βολιωτάκια πρωταθλητές Ελλάδος

βολιωτάκια-πρωταθλητές-ελλάδος-488743

Οι Ανδρέας Δερμιτζάκης και Βασίλης Πέτσης το… σήκωσαν με τον Ολυμπιακό και μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Το πρωτάθλημα της Super League στις ηλικίες Κ17 κατέκτησε ο Ολυμπιακός Πειραιώς το περασμένο Σάββατο (30/5). Στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, νίκησε την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ με 1-0 και πανηγύρισε τον τίτλο. Η επιτυχία των Πειραιωτών, όμως, είχε και μαγνησιώτικο χρώμα.

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

Μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού είναι και οι Βολιώτες Ανδρέας Δερμιτζάκης και Βασίλης Πέτσης, οι οποίοι μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μοναδική φετινή εμπειρία. Στην τελική φάση, ο πρώτος αγωνίστηκε στον ημιτελικό (ο ΟΣΦΠ νίκησε με 4-0 τον ΠΑΣ), μπαίνοντας ως αλλαγή και συνολικά τη φετινή σεζόν είχε 14 συμμετοχές, ενώ ο δεύτερος, που μετακόμισε τον Ιανουάριο από την Κ20 της Νίκης Βόλου, είχε πέντε. Προπονητής τους στην Κ17 είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, Δημήτρης Μαυρογενίδης, ενώ είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και υπό τις οδηγίες του τεχνικού της πρώτης ομάδας, Βίτορ Πιρέιρα.

Δερμιτζάκης: «Μοναδική εμπειρία»

Ο Ανδρέας Δερμιτζάκης, γεννημένος στη Γερμανία, ήρθε στο Βόλο στα 7 του χρόνια και πριν μετακομίσει στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι αγωνιζόταν με τη φανέλα του Πυράσου, ήταν μέλος της Μικτής ΕΠΣΘ, ενώ είχε και συμμετοχές με την Εθνική Παίδων (Κ16).

Ο νεαρός Βολιώτης, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, τονίζει αναφορικά με τον τίτλο του πρωταθλητή: «Πολύ ωραία συναισθήματα. Ηταν συνολικά μία πολύ καλή χρονιά για μένα, από το καλοκαίρι που πήγα στον Ολυμπιακό και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το επίπεδο στο πρωτάθλημα Κ17 ήταν συνολικά πολύ ανταγωνιστικό αλλά πιστεύω, όπως φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα μου υπερείχε σε όλους τους τομείς».

Για τις προπονήσεις που έχουν γίνει υπό τις οδηγίες του προπονητή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, και την προσωπική του βελτίωση: «Ηταν μία μοναδική και συνάμα ωραία εμπειρία. Οι επαφές και οι οδηγίες από τέτοιου επιπέδου προπονητή έχουν να σου προσφέρουν πολλά. Η ακαδημία του Ολυμπιακού σου τα προσφέρει όλα. Σε βοηθάει να βελτιωθείς ατομικά αλλά και να μάθεις να συνυπάρχεις αρμονικά με ένα σύνολο, έτσι ώστε όλοι μαζί να γινόμαστε καλύτεροι και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πέραν των προπονητών και των γυμναστών, έχουμε διατροφολόγους, που καθορίζουν τη διατροφή μας και έτσι βλέπουμε τα εργομετρικά μας να ανεβαίνουν».

Για τον Πύρασο και τη φετινή πορεία της ομάδας της Ν. Αγχιάλου: «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Εκεί ξεκίνησα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα, μου συμπαραστάθηκαν, με βοήθησαν να γίνω καλύτερος και όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, δεν μου έκλεισαν το δρόμο. Παρακολουθούσα την πορεία τους στη Γ’ Εθνική και είδα ότι έκαναν μία πολύ καλή χρονιά. Ο Ξηροφώτος μαζί με τον Αρσένο έκαναν πολύ καλή δουλειά και με τη βοήθεια του προέδρου, κ. Στάμου η ομάδα πέτυχε το στόχο της».

Πέτσης: «Περήφανος για το πρωτάθλημα»

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Βασίλης Πέτσης, αναχώρησε από το Βόλο με προορισμό τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Ο Βολιώτης μέσος, που έχει αγωνιστεί και στις Μικτές της ΕΠΣΘ, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του Ερμή Βόλου και στη συνέχεια πέρασε από τις ομάδες Νέων του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφέρει:

«Στον Ολυμπιακό γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά. Υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής και να δουλέψει σωστά. Οι προπονητές, οι γυμναστές, οι διατροφολόγοι και όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουν κάθε μέρα για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Για την εμπειρία στην ομάδα του Πειραιά: «Είναι μία καινούργια εμπειρία. Δεν είχα πανηγυρίσει ξανά πρωτάθλημα στην καριέρα μου. Μπορεί να μην είχα μεγάλη συμμετοχή, αλλά έζησα μαζί με τα άλλα παιδιά την πορεία μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου γιατί είδα τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς να ανταμείβονται».

Για την προπόνηση με τον Βίτορ Περέιρα: «Μοναδική εμπειρία. Διαφορετική. Φάνηκε ότι είναι σωστός επαγγελματίας και το να κάνεις προπόνηση με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, που τελικά κατέκτησε και το νταμπλ, σου προσφέρει μεγάλη βοήθεια».

Ο Βασίλης Πέτσης ήταν μέλος της ομάδας Νέων της Νίκης Βόλου, η οποία πραγματοποίησε αξιόλογη παρουσία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League, αλλά αποχώρησε μαζί με την πρώτη ομάδα από το πρωτάθλημα. Ο νεαρός μέσος αναφέρει σχετικά: «Θα μου μείνει η πορεία με τη Νίκη και η όλη κατάσταση. Ημασταν μία οικογένεια. Δεν είχαμε μονάδες να ξεχωρίζουν αλλά δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα ως σύνολο για να τα πάμε καλύτερα. Ημασταν ο ένας δίπλα στον άλλο, ενώ ο προπονητής κ. Βαρβέκης έκανε εξαιρετική δουλειά. Επίσης θα μου μείνουν και οι άσχημες στιγμές».

Για το μέλλον του: «Στόχος μου να συνεχίσω να βελτιώνομαι και ελπίζω να γίνω τη νέα χρονιά μέλος της Κ20 του Ολυμπιακού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου