ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παίζει για τον εγωισμό του

παίζει-για-τον-εγωισμό-του-488838

Ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται σήμερα στο Αλκαζάρ (7 μ.μ.) απέναντι στη Λάρισα

Τρίτη συνεχόμενη ήττα (1-0) γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για την 7η αγωνιστική των playoff της Football League. Σήμερα συνεχίζεται η δράση στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου με τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οταν πρόκειται για το θεσσαλικό ντέρμπι, η βαθμολογική κατάσταση δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Ολυμπιακός Βόλου και Λάρισα κοντράρονται σήμερα στο Αλκαζάρ (7 μ.μ.), χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου θα αγωνιστούν για τον εγωισμό τους, για να επιστρέψουν στις νίκες και να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι, που μετρούν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα απέναντι στους βυσσινί φέτος, καλούνται να διεκδικήσουν την πρώτη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι στο πλαίσιο των playoffs, μετά την ήττα στο ΕΑΚ με 0-1.

Η αποστολή για το ντέρμπι

Μετά τη χθεσινή προπόνηση που διεξήχθη στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακοίνωσε τους παίκτες που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή. Συνολικά 17 παίκτες έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία, καθώς εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίες Στάθης Ρόκας και Χερόν Μπεριάν, οι Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ και Χρήστος Ιντζίδης, οι οποίοι έχουν σταματήσει να προπονούνται με την ομάδα, ο Δημήτρης Κεσίδης (λόγω μαθητικών υποχρεώσεων) και ο Αλέξανδρος Κασμερίδης. Επιστρέφουν οι Ρόκας και Διαμαντόπουλος, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Νίκος Μπουτζίκος, ο οποίος είχε υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό και αν χρειαστεί να παίξει θα φορέσει προστατευτική μάσκα. Οι δεκαεπτά ποδοσφαιριστές που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για τον αγώνα με τη Λάρισα είναι οι εξής: Μπιτάνγκ, Κολίτσης, Γιαλούσης, Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Μπάρμπας, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Καρράς, Μαργαρίτης, Μπουτζίκος, Θέος, Ντινόπουλος, Νικολιάς, Κυζιρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ρίζος.

Τον αγώνα ανάμεσα στη Λάρισα και τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ στις 7.00 το απόγευμα θα διευθύνει ο κ. Αθανάσιος Γιάχος από την ΕΠΣ Χίου με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μαγιάννη από την ΕΠΣ Αρτας και Στυλιανό Τσολάκη από την ΕΠΣ Αθηνών.

Επαφές από Βαρούτσικο – Τόρη

Βασικό μέλημα των διοικούντων της ερυθρόλευκης ομάδας είναι η ανεύρεση συμπαικτών με στόχο να σηκώσουν μαζί το οικονομικό βάρος της κατηγορίας και να συνεχίσουν το όραμά τους για τον Ολυμπιακό. Μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των επαφών, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ.κ. Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης αντίστοιχα είχαν χθες εκ νέου συναντήσεις με επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν. Οι δύο τους θα τοποθετηθούν επί του θέματος και όχι μόνο, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν πιθανότητα αύριο Πέμπτη ή την ερχόμενη Παρασκευή (5/6).

Τρίτη συνεχόμενη ήττα

Δεν τα κατάφερε για ακόμη μία φορά απέναντι στον Ηρακλή φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου. Την περασμένη Κυριακή γνώρισε την τέταρτη ήττα του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0). Ετσι, το σύνολο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς βαθμό στη διαδικασία των playoffs και παρά το γεγονός ότι στάθηκε καλά απέναντι στο «γηραιό», δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα του έδινε την ευκαιρία να απαντήσει στο γκολ του Λουκίνα από το 4’.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με αρκετές αλλαγές εξαιτίας των πολλών απουσιών, με τον Κολίτση να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και να πραγματοποιεί θετική εμφάνιση, αποσοβώντας αρκετές φορές το κίνδυνο από την εστία του.

Στο ματς, οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν δυνατά και οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ (4’). Ο Ρομάνο έβγαλε τη σέντρα και ο Λουκίνας απέφυγε τον Γιαλούση και πρόλαβε τον Κολίτση, ανοίγοντας με πλασέ το σκορ. Στο πρώτο μέρος οι κυανόλευκοι είχαν ευκαιρίες για γκολ, με κύριους εκφραστές τους Λουκίνα και Ρομάνο αλλά εκεί που υστερούσε η άμυνα έβρισκε απαντήσεις ο Κολίτση και κράτησε το σκορ υπό έλεγχο.

Μετά το ημίωρο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πίεσε. Στο 34’ ο Θέος επιχείρησε το σουτ, έπειτα από πάσα του Μπιτάνγκ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπιτάνγκ πέρασε συρτή μπαλιά στο Ζέρη, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του δεξιού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε με τον Ηρακλή να πραγματοποιεί την πρώτη ευκαιρία, όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος. Στο 49΄ ο Κυριακίδης δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κολίτσι, έστω και δύσκολα, κατάφερε να αποκρούσει, ενώ ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων απάντησε και στο σουτ του Μπουκουβάλα στο 59’. Η πρώτη και τελευταία φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 67΄, αλλά το σουτ του Καρρά εξουδετέρωσε ο Χουάντερσον. Ετσι, ο «γηραιός» χρειάζεται μόλις έναν βαθμό σήμερα για να «κλειδώσει» την άνοδο.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Λουκίνας, Πασάς (90΄ Ρουγκάλας), Ρομάνο (80΄ Σιατραβάνης), Κυριακίδης (72΄ Τσιλιανίδης), Βαλλεριάνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Κολίτσης, Μαργαρίτης, Καρράς (80΄ Κεσίδης), Ζέρης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης (86΄ Ντινόπουλος), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (55΄ Νικολιάς), Θέος

Η προηγούμενη 7η αγωνιστική

Ηρακλής – Ολυμπιακός Β. 1-0

Απόλλων Σμ. – Λάρισα 3-1

Παναχαϊκή – ΑΕΚ 1-1

Η σημερινή 8η αγωνιστική (7 μ.μ.)

Λάρισα – Ολυμπιακός Βόλου

Απόλλων Σμ. – ΑΕΚ (OTE TV)

Παναχαϊκή – Ηρακλής

H βαθμολογία των playoffs

1. ΑΕΚ 26

2. Ηρακλής 22

3. Απόλλων Σμ. 13

4. Λάρισα 9

5. Ολυμπιακός Β. 4

6. Παναχαϊκή 4

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου