ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Να ‘χαν χίλια μάτια…

να-χαν-χίλια-μάτια-494171

Ο Λ. Μπίλης και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς για το «αύριο» της Νίκης Βόλου

Μετά από σειρά προπονήσεων, ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους προς επιλογή ποδοσφαιριστές στο πρώτο φιλικό της περασμένης Τετάρτης απέναντι στο Μαγνησιακό στο γήπεδο της Αγίας Αννας, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η γηπεδούχος Νίκη Βόλου νίκησε με 2-1 την ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Βουρδάκης (35’) και Γκλαβίνης (65’). Ο Μαγνησιακός είχε ανοίξει το σκορ στο 14’ με τον Νιαώτη.

Τόσο οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο φιλικό, όσο και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στα υπόψη του τεχνικού επιτελείου της Νίκης, τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν από το… μικροσκόπιο με σκοπό να γίνουν οι καταλληλότερες επιλογές. Τη Νίκη του φιλικού συνέθεσαν αρκετοί παίκτες που προέρχονται από τοπικούς συλλόγους, ενώ δεν έλειψαν και οι ποδοσφαιριστές εκτός Μαγνησίας, οι οποίοι πήραν την ευκαιρία να αγωνιστούν.

Από τους παίκτες που προέρχονται από ομάδες της Μαγνησίας, ο Πολυμέρου, ο οποίος φέτος ανήκε στο ρόστερ του Γ.Σ. Αλμυρού, ξεκίνησε ως βασικός κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μπόρας (αγωνιζόταν στον Σαρακηνό και έφτασε ένα βήμα από τη μεταγραφή του στον Εθνικό Σερρών) μπορεί να παίξει τόσο ως δεξί μπακ, όσο και αμυντικός μέσος. Ο Αναστασίου είναι αριστερό μπακ, που προέρχεται από την ΑΕ Διμηνίου, ενώ οι Κανταρτζής και Κορομηλάς αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Ο πρώτος την περασμένη σεζόν ανήκε στο ρόστερ της Νίκης Βόλου στη Super League και προέρχεται από το Μαγνησιακό, ενώ ο δεύτερος πέρυσι ήταν στον Βύζαντα Μεγάρων, έχοντας ξεκινήσει από τις Ακαδημίες της ΑΕΛ.

Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ζενούνι και Κεμάλι, αμφότεροι φέτος φορούσαν επίσης κυανόλευκα, αλλά εκείνα του Ρήγα Φεραίου, με τον Κόλα, από το Μαγνησιακό, ως επιτελικός μέσος μπροστά τους. Τέλος, στην τριπλέτα της επίθεσης ήταν οι Χρ. Γκάμπας (Μυρμιδόνες, ενώ ξεκίνησε τη σεζόν στο Ρήγα Φεραίο), Ταουσιάνης (ο οποίος προέρχεται από την ομάδα του ΠΑΟΚ και φέτος είχε συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ20 της Super League) και Στ. Βουρδάκης (Νίκη Βόλου Κ17).

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι Γκιούρκης (τερματοφύλακας, Δήμητρα Ευξεινούπολης), Λάμπρου (αριστερό μπακ, πέρυσι αγωνιζόταν στους Μυρμιδόνες, ενώ ξεκίνησε από τους Ν.Α. Νίκης) και Α. Φέζο (Μυρμιδόνες, ξεκινώντας από τους Ν.Α.). Επίσης, έπαιξαν και οι Σουάρες, Γκλαβίνης, Μπλούχος, Βουρδάκης, που προέρχονται από τα… σπλάχνα της Νίκης και οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν και στηρίζονται στο ταλέντο τους. Μάλιστα Βουρδάκης και Γκλαβίνης ήταν και αυτοί που πέτυχαν τα δύο γκολ της Νίκης στο φιλικό παιχνίδι.

Τέλος, από τον Λεωνίδα Μπίλη δοκιμάστηκαν και οι Καρακώστας και Ζαρίφης. Αμφότεροι προέρχονται από τον Α.Σ. Δημητριάς, με τον πρώτο να αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας και τον δεύτερο στο κέντρο της άμυνας, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και επί Κώστα Μπράτσου.

Στους παίκτες που δεν ανήκαν σε ομάδες της Μαγνησίας και δοκιμάστηκαν στο προχθεσινό φιλικό συμπεριλήφθη ο Καρυοφίλλης, ο οποίος αγωνίστηκε ως επιθετικό χαφ και φέτος φόρεσε τη φανέλα του Βατανιακού, ο Καρδιτσιώτης Ζάγκος και ο αμυντικός μέσος, Γεωργιάδης (Μακροχώρι).

Είδε τους Παίδες

Χθες το πρωί συνεχίστηκαν οι προπονήσεις των προς επιλογή ποδοσφαιριστών, υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Μπίλη και του επιτελείου της ομάδας. Παράλληλα, το τεχνικό τιμ παρακολούθησε και την απογευματινή προπόνηση των Παίδων (γεν. 2000), οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, όντας όμως ισόβαθμοι με την Αγία Παρασκευή. Στη συνέχεια, ο προπονητής των κυανόλευκων αναχώρησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι υπόλοιποι και ο Πασκούλεφ

Πέραν των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο πρώτο φιλικό επί Μπίλη, το τεχνικό επιτελείο των κυανόλευκων έχει στα υπόψη κι άλλους ποδοσφαιριστές από ομάδες της Μαγνησίας. Υπάρχουν επαφές και αναμένεται να περάσουν επίσης από το… μικροσκόπιο.

Καλή εντύπωση στον 47χρονο τεχνικό άφησε από την πλευρά του Μαγνησιακού, τόσο ο Νιαώτης, ο οποίος τη φετινή περίοδο αγωνίστηκε στην Κ20 της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Super League και προχθές σκόραρε, όσο και ο Σαλαμούρας. Οσον αφορά τον τελευταίο, ο οποίος έχει δοκιμαστεί από τη γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφήνοντας καλές εντυπώσεις, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων και της Super League.

Παράλληλα με τις δοκιμές ποδοσφαιριστών, η τεχνική ηγεσία της Νίκης εξετάζει κι άλλους υποψήφιους στόχους. Ενας ποδοσφαιριστής που απασχολεί τους κυανόλευκους και είχε έρθει και στο Βόλο να δοκιμαστεί είναι ο Ατανάς Πασκούλεφ.

Πρόκειται για Βούλγαρο αριστερό μπακ (28 χρόνων), με ύψος 1.78 μ., ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και ως χαφ στην ίδια πλευρά. Αγωνιζόταν στη Ζάκυνθο, ενώ έχει παίξει επίσης σε Κύμη, Μάρεκ Ντούμπνιτσα, Τσέρνο Μόρε, Σεπτέμβρι Σόφια, Εθνικό Αστέρα, Ρακόφσκι και Μπρέτσνικ. Εχει, τέλος, συμμετοχές με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της Βουλγαρίας. Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του Βούλγαρου ήταν ο Διαγόρας, όπου, έχοντας συμπαίκτη τον πρώην «Βολιώτη», Μάριο Μπρέσκα, δεν κατάφερε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική από την ΕΠΣ Δωδεκανήσων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου