ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αξιζε κάτι καλύτερο

αξιζε-κάτι-καλύτερο-508090

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάλεψε στο ΟΑΚΑ, αλλά ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-0

Να φύγει από την Αθήνα με θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές του επιχείρησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Είχε τις ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ και γνώρισε την ήττα με 1-0. Καλύτεροι στο α’ μέρος οι ερυθρόλευκοι, πλήρωσαν ωστόσο την αδράνεια στο 49’, με το Γροντή να σκοράρει και να χαρίζει τη νίκη στην Ενωση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στο παιχνίδι για την 3η θέση μπήκε δυνατά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Football League και η Παναχαϊκή, που επικράτησε στην Κόρινθο με 4-3 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Πώς παρατάχθηκε

Την ίδια αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στην Κόρινθο απέναντι στην Παναχαϊκή τοποθέτησε και χθες ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Ρίζος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και οι Γιαλούσης και Μπάρμπας στο κέντρο της άμυνας με τον Ζέρη δεξί οπισθοφύλακα και τον Μπουτζίκο αριστερό. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόκας και Κυζιρίδης. Τη δεξιά μεσοεποθετική γραμμή υπερασπίστηκε ο Σκοπελίτης, την αριστερή ο Μπιτάνγκ και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο, ο Θέος.

Το α’ μέρος

Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν ήταν το κύριο στοιχείο του πρώτου 15λεπτου, με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 4’. Ο Γιόχανσον σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρίζου. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με γρήγορο ρυθμό (μέχρι και τη συμπλήρωση του ημιώρου) και την Ενωση να έχει τον έλεγχο, φτάνοντας σε νέα ευκαιρία. Στο 15’ ο Σοϊλέδης γέμισε για τον Αραβίδη με τον τελευταίο να βγαίνει στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Ρίζου -επιχείρησε να τον κρεμάσει- αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απ’ την εστία.

Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού οι παίκτες του Ελευθερόπουλου αντέδρασαν και δημιούργησαν προϋποθέσεις για να προηγηθούν. Η μπάλα έφτασε με σέντρα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Μπακάκης κάλυψε, αλλά δεν έδιωξε σωστά, με το Διαμαντόπουλο να επωφελείται, αλλά να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, οι Βολιώτες αύξησαν την πίεσή τους και με επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά έφτασαν σε νέες ευκαιρίες. Στο 21’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ερυθρόλευκη ευκαιρία του α’ μέρους. Ο Μπιτάνγκ από τα αριστερά έδωσε στον Μπουτζίκο, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βούρας εκτινάχθηκε και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μπιτάνγκ έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία. Εκανε το σουτ αμαρκάριστος στην περιοχή, με τον Μπακάκη να διώχνει μπροστά από τον Βούρα και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Με ευκαιρία για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το α’ μέρος. Στο 44’ επικίνδυνη σέντρα του Σοϊλέδη, ο Μπουτζίκος παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όμως ο Ρίζος προλαβαίνει και διώχνει και στη συνέχεια της φάσης, ο Μπαρμπόσα σέντραρε, ο Μπακάκης πρόλαβε την έξοδο του Ρίζου, όμως η κεφαλιά έφυγε άουτ.

Το β’ μέρος

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους η ΑΕΚ αιφνιδίασε και προηγήθηκε.

Ο Πλατέλλας (49’) πήρε την μπάλα από τα δεξιά και διέσχισε παράλληλα το γήπεδο, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας και του Γιαλούση, που δεν μπόρεσε να αποσπάσει την μπάλα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής «άνοιξε» αριστερά στον Μπαρμπόσα, αυτός σέντραρε προς τον Αραβίδη, αλλά η προβολή του τελευταίου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γροντής πήρε το ριμπάουντ και από το ύψος του πέναλτι σούταρε δυνατά και άνοιξε το σκορ.

Στο 53’ μία ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ από τους Σαρρή και Μπακάκη έδωσε την ευκαιρία τους Βολιώτες να απειλήσουν, αφού έκλεψαν την μπάλα και ο Διαμαντόπουλος έδωσε στον Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βούρα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεση και να βάζει στο παιχνίδι δεύτερο επιθετικό, τον Μπαλντοβαλίεφ. Ωστόσο, η ΑΕΚ με αντεπιθέσεις έφτανε ευκολότερα στην αντίπαλη εστία και απείλησε, αλλά η ευκαιρία του Μπαρμπόσα (71’) κατέληξε άουτ, ενώ στο σουτ του Πλατέλλα (77’) ο Ρίζος έδιωξε στην κλειστή του γωνία.

Στο 85’ η πίεση του Ολυμπιακού δημιούργησε κενά στον άξονα και την άμυνά του με τον Γιόχανσον να κάνει την κατά μέτωπο επίθεση, να σουτάρει, εκτός περιοχής, και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 88’ οι ερυθρόλευκοι απείλησαν για ακόμη μία και τελευταία φορά. Ο Μπιτάνγκ ξέφυγε από τους αμυνόμενους και από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, τσεκάροντας τα αντανακλαστικά του Βούρα, που έπεσε στην αριστερή του γωνία και μάζεψε.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0

ΟΑΚΑ – 5η αγων. playoffs

Σκόρερ: Γροντής (49’)

Κίτρινες: Ρόκας, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής), Ζυγούρης (Αιτ/νιας)

ΑΕΚ (Τρ. Δέλλας): Βούρας, Μπακάκης (57’ λ.τρ. Γεωργέας), Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Φαγιέ (78’ λ.τρ. Ντακόλ), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Γροντής (65’ λ.τρ. Ανάκογλου), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (46’ Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (68’ Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου