ΤΟΠΙΚΟ

Προπονητής των ρεκόρ

προπονητής-των-ρεκόρ-509383

Ο Λάκης Μπακάλης ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα και την τέταρτη σεζόν του στο Ρήγα Φεραίο

Μόλις τέσσερις προπονητές στη Γ’ Εθνική παραμένουν στον πάγκο των ομάδων τους κατά τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ενας εξ αυτών, ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου, Λάκης Μπακάλης, ο οποίος ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα και την τέταρτη αγωνιστική περίοδο στον πάγκο των κυανόλευκων, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 49 βαθμούς.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Από τις ομάδες που έπαιξαν τις δύο τελευταίες σεζόν στη νέα Γ’ Εθνική, μόνο τέσσερις διατήρησαν τον ίδιο προπονητή. Ο Ρήγας Φεραίος τον Λάκη Μπακάλη, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας τον Απόστολο Στύλο και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης τον Κώστα Κατσάρα. Συμπτωματικά και οι τρεις αυτές ομάδες ήταν φέτος στο 2ο όμιλο και οι προπονητές είναι ντόπιοι. Η τέταρτη είναι ο Κισσαμικός, που πανηγύρισε με τον Σπύρο Μπαξεβάνο την άνοδο στη Football League από τον 4ο όμιλο.

Ο Βελεστινιώτης τεχνικός, Λάκης Μπακάλης, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2011 έχει κατακτήσει ένα νταμπλ στην ΕΠΣΘ, μία παραμονή – άνοδο από τη Δ’ Εθνική και δύο παραμονές στη Γ’, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο αλλά και τα τέσσερα χρόνια, που συμπλήρωσε φέτος στον κυανόλευκο πάγκο.

Αναφορικά με τη φετινή πορεία, τονίζει: «Μέσα από αυτή την πορεία, το κέρδος στο αγωνιστικό κομμάτι είναι ότι κάθε χρόνο η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη και σταθεροποιείται στην κατηγορία. Βασικό μέλημα είναι να βρισκόμαστε και του χρόνου στα ίδια επίπεδα. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αλλά εμείς ωριμάζουμε και γινόμαστε πιο έμπειροι και πιο ανταγωνιστικοί. Τα στοιχεία που οδήγησαν στη φετινή παρουσία μας είναι η δουλειά, η επιμονή και η μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, που δίνουν κάθε μέρα το κάτι παραπάνω».

Για τα στοιχεία που οδηγούν έναν προπονητή στη μακροχρόνια παραμονή: «Το πρώτο στοιχείο είναι ξεκάθαρα η δουλειά που κάνει ο κάθε προπονητής. Το δεύτερο η συνεργασία που υπάρχει με τους παίκτες και τη διοίκηση, η χημεία, η επικοινωνία μεταξύ τους και τρίτο η πορεία της ομάδας, η οποία πρέπει να είναι ανοδική. Φυσικά και παίζει ρόλο το ότι και οι τρεις προπονητές του 2ου ομίλου είναι ντόπιοι. Πρόκειται για αξιόλογους ανθρώπους και καλούς προπονητές. Τους γνωρίζω χρόνια μέσα από τις αναμετρήσεις των ομάδων μας. Στους ντόπιους προπονητές η πίεση και το άγχος είναι μεγαλύτερο. Πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος γιατί η τοπική κοινωνία θα σε κρίνει μετά από κάθε αποτέλεσμα».

Καλόγηρος: «Συμβαδίζει η φιλοσοφία»

Στην άψογη συνεργασία και τη συμπόρευση της φιλοσοφίας διοίκησης και προπονητή αποδίδει τη φετινή επιτυχημένη πορεία ο πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου, Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος τονίζει -μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ- αναφορικά με τη συνεργασία της βελεστινιώτικης ομάδας και του Λάκη Μπακάλη. Αναλυτικά:

«Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει άψογη συνεργασία διοίκησης, προπονητή, ποδοσφαιριστών αλλά και οργάνωση. Η φιλοσοφία και οι σκέψεις προπονητή και διοίκησης πρέπει να συμβαδίζουν. Να υπάρχει δέσιμο. Ετσι, και ο κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Οσον αφορά το Ρήγα, ο στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, ο οποίος επετεύχθη. Αποκτήσαμε εμπειρία στην κατηγορία και μας δίνει ακόμη ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε και του χρόνου. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες της Μαγνησίας. Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ, το Λάκη Μπακάλη και τους ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν στη φετινή χρονιά και πρωτίστως τον κόσμο του Βελεστίνου που μας στήριξε, ήταν αρωγός και βοήθησε την ομάδα».

Σπαθής: «Ακόμη πιο έμπειροι»

Ο αρχηγός του Ρήγα Φεραίου, Χρήστος Σπαθής, από την πλευρά του τονίζει πως ο Ρήγας Φεραίος φέτος παρουσιάστηκε ακόμη πιο έμπειρος, αποφεύγοντας λάθη, ενώ συμπληρώνει πως η συνεργασία ποδοσφαιριστών, προπονητή και διοίκησης οδήγησε στο φετινό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα:

«Φέτος παρουσιαστήκαμε πιο έμπειροι και αποφύγαμε λάθη που κάναμε πέρυσι, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Καταφέραμε να ενισχύσουμε την άμυνα και να πετύχουμε κρίσιμα γκολ, αξιοποιώντας την έδρα, ενώ πήραμε και πολλούς πόντους εκτός, έχοντας άριστη φυσική κατάσταση που μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε ακόμη και στα παιχνίδια που δεν τα πηγαίναμε καλά.

Η συνεργασία προπονητή, παικτών και διοίκησης οδήγησε στη φετινή πορεία, ενώ τόσο ο βασικός κορμός όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι προσθήκες μάς βοήθησαν πάρα πολύ. Τα παιδιά προσαρμόστηκαν γρήγορα και ο καθένας βοήθησε από τη δική του θέση. Οσον αφορά τη διοίκηση, ήταν πάντα δίπλα μας και έδινε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Πολύ σημαντική επίσης ήταν και η στήριξη του κόσμου. Συνδυάσαμε καλό ποδόσφαιρο καταλαμβάνοντας ικανοποιητική θέση, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς στην προπόνηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου