ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το βάρος στην τακτική για αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ

το-βάρος-στην-τακτική-για-αποτέλεσμα-σ-512509

Στο επίκεντρο του ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος βρίσκεται το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (20/5) με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που γνωρίζει τα τρωτά σημεία των κιτρινόμαυρων προετοιμάζει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αλέξανδρου Νικολιά.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έριξε το βάρος στην τακτική, αφού, έχοντας διαβάσει τους κιτρινόμαυρους, προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός του τραυματία Μπεριάν, ενώ ο Νικολιάς έκανε ατομικό.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης, καθώς έχει παίξει μονάχα στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας χάσει έτσι αρκετές προπονήσεις, βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση και θα κάνει αγώνα δρόμου για να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ετσι, μετά τον σίγουρο απόντα Μπεριάν, που τραυματίστηκε πριν το ματς στην Κόρινθο και ουσιαστικά χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς, διαθέσιμος θα είναι ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, που εξέτισε την ποινή του και παράλληλα αποθεραπεύτηκε.

Τις προηγούμενες ημέρες, το θέμα που κυριάρχησε για τους διοικούντες του Ολυμπιακού ήταν αυτό της μη αδειοδότησης στη Football League, σε πρώτο βαθμό, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως υπάρχει αισιοδοξία πως η απόφαση θα είναι διαφορετική (όπως και πέρσι) μετά την κατάθεση της έφεσης, όμως είναι δεδομένο ότι ο φάκελος έχει «αναγκαστικές» ελλείψεις αλλά ο Ολυμπιακός έχει και υπέρ του επιχειρήματα, όπως το ότι διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, έχει ρυθμίσει οφειλές και πληρώνει έστω κι αν υπήρξε καθυστέρηση. Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο έγινε και πέρσι και πήρε τελικά την άδεια…

Αγωνιστικά αν τελικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πάρει άδεια, θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο κάποιους περιορισμούς στις μεταγραφές.

Τα περισσότερα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα βρίσκονται σε ισχύ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μπορεί να στηριχθεί η ομάδα στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, κάνοντας τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 χρονών και όσες μεταγραφές παικτών επιθυμεί κάτω των 24 ετών. Επίσης, η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα να ανανεώσει μέχρι δύο συμβόλαια παικτών, που λήγουν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το βλέμμα στην ΑΕΚ

Το βολιώτικο σύνολο, μετά το μεγάλο διπλό στην Κόρινθο απέναντι στην Παναχαϊκή, δίνει δύσκολο παιχνίδι στην Αθήνα απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΚ, την ερχόμενη Τετάρτη (20/5, 7 μ.μ.) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs. Στη βαθμολογία, η Ενωση βρίσκεται στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος, έχοντας χάσει μονάχα από τον Ηρακλή.

Αλλωστε και ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, είχε τονίσει μιλώντας για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Την έχουμε δει την ΑΕΚ, είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό θα μας βοηθήσει, γιατί παίζει επιθετικά και θα βρούμε χώρους. Οπως είπε και ο προπονητής μας, εμείς δεν θα φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Θα κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα θα δώσουμε την ψυχή μας και αν καταφέρουμε και πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, θα είναι ευπρόσδεκτο».

Ντέρμπι στο Καυτανζόγλειο

Την ερχόμενη Τετάρτη (20/5) θα συνεχιστούν τα playoffs της Football League με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής και ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων. Τα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου, του Ηρακλή με την ΑΕΛ και της Παναχαϊκής με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχουν ώρα κοινή ώρα έναρξης τις 19.00. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για την ώρα παραμένει άγνωστο πού θα διεξαχθεί ο αγώνας των Αχαιών με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Αναλυτικά:

Τετάρτη (20/5)

19.00: ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου

19.00: Ηρακλής – ΑΕΛ

19.00: Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης

Η Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 19

2. Ηρακλής 16

3. Απόλλων 7

4. Λάρισα 6

5. Ολυμπιακός 4

6. Παναχαϊκή 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου