ΤΟΠΙΚΟ

Το… κίνητρο νίκησε το Ρήγα Φεραίο

το-κίνητρο-νίκησε-το-ρήγα-φεραίο-524277

Την ήττα με 2-0 από την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο γήπεδο Αγ. Αναργύρων Αρτας γνώρισε χθες ο Ρήγας Φεραίος για την προτελευταία (29η) αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Βελεστινιώτες, που έχουν «σφραγίσει» τη σωτηρία, προσπάθησαν, αλλά επικράτησε το κίνητρο των γηπεδούχων, που παρέμειναν 1οι και φαβορί για την κατάκτηση της θέσης ανόδου.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, αναγκάζοντας τον Τσουμπέκο, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος κάτω από τα δοκάρια των Βελεστινιωτών, να αποκρούσει σουτ του Βασίλιεβιτς στο 2ο λεπτό και κεφαλιά του Καβαλλάρη στο 8ο, αλλά δεν μπόρεσε να «απαντήσει» στο 14’, όταν Βασίλιεβιτς και Χούσος έκαναν το ένα – δύο και ο δεύτερος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Οι κυανόλευκοι του Λάκη Μπακάλη προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 23’ μακρινό σουτ του Ναουμίδη πέρασε άουτ, ενώ ακολούθησε ακόμη ένα από τον Χατζηαθανασίου, με την ίδια κατάληξη. Αυτό που δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το έπραξαν οι γηπεδούχοι στο 38’. Μετά από κόρνερ του Τζερεμέ και κεφαλιά του Βασίλιεβιτς, πέτυχαν το 2-0, μετατρέποντας σε διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Βελεστίνου ολοκλήρωσε τους εκτός έδρας αγώνες της στο φετινό πρωτάθλημα και θα κάνει φινάλε την ερχόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Θεσπρωτό στο Βελεστίνο.

Ακούραστα ο Πύρασος, «μάχη» Καραϊσκάκη – ΑΟΤ

Από την άλλη, ο Πύρασος, ο οποίος επίσης έχει παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία, χθες πήρε τρεις βαθμούς άνευ αγώνος απέναντι στον Πυρσό, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, φτάνοντας έτσι τους 48 βαθμούς, ενώ την ερχόμενη τελευταία αγωνιστική (17/5) θα αντιμετωπίσει στη Φιλιππιάδα τον τοπικό Εθνικό. Τέλος, για την κορυφή του 2ου ομίλου, η διαφορά των δύο βαθμών παρέμεινε ανάμεσα σε Α.Ε. Καραϊσκάκης και Τρίκαλα, αφού και οι Θεσσαλοί νίκησαν (3-1) την Κοζάνη. Πλέον, οι δύο τους θα αναμετρηθούν στην Αρτα, με τον ΑΟΤ να θέλει μονάχα τη νίκη και τους γηπεδούχους να «κυνηγούν» δύο αποτελέσματα για να στεφτούν πρωταθλητές και να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Football League.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Κακαβάς, Κόλλινς (70’ Στάντσετιτς), Χούσος, Γυφτοκώστας (75’ Γραβάνης), Βασίλιεβιτς, Τζερεμές, Καβαλλάρης (55’ Μάλλιος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Χατζηαθασίου (64’ Βουραζέρης), Σπαθής, Γούτσιος, Ναουμίδης, Γεωργατζής, Χατζής, Ζενούνι, Κεμάλλι (46’ Σιώμος), Μαλάκος (67’ Μπακάλης), Μπίκας.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Τρίκαλα – Κοζάνη 3-1

ΑΕ Καραϊσκάκης – Ρήγας Φεραίος 2-0

Μακροχώρι – Λευκάδια 3-0 α.α

Θεσπρωτός – Αχιλλέας Νεοκ. 2-1

Βατανιακός – Εθνικός Φιλιππιάδας 2-5

Οικονόμος – Οπούντιος 3-2

Πύρασος – Πυρσός Γρεβενών 3-0 α.α

Δωτιέας – Αναγέννηση Άρτας 0-0

Το πρόγραμμα της τελευταίας 30ης αγωνιστικής

Κυριακή (17/5, 5 μ.μ.)

ΑΕ Καραϊσκάκης – Τρίκαλα

Ρήγας Φεραίος – Θεσπρωτός

Αχιλλέας Νεοκ. – Οικονόμος

Οπούντιος – Δωτιέας

Κοζάνη – Μακροχώρι

Λευκάδια – Βατανιακός

Εθνικός Φιλιπ. – Πύρασος

Πυρσός – Αναγ. Αρτας

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο

1. ΑΕ Καραϊσκάκης 70

2. Τρίκαλα 68

3. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 56

4. Θεσπρωτός 53

5. Οπούντιος Μαρτίνου 50

6. Πύρασος 48

7. Ρήγας Φεραίος 46

8. Οικονόμος Τσαριτσάνης 46

9. Εθνικός Φιλιππιάδας 45

10. Κοζάνη 44

11. Δωτιέας Αγιάς 42

12. Αναγέννηση Άρτας 39

13. Βατανιακός 16

14. Μακροχώρι 12

15. Πυρσός Γρεβενών 3

16. Λευκάδια Νάουσας -6

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου