ΤΟΠΙΚΟ

Ολο και πιο ψηλά ο Νικόμαχος

ολο-και-πιο-ψηλά-ο-νικόμαχος-525430

Με σημαντικές διακρίσεις επέστρεψαν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων τάε κβον ντο, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας τάε κβον ντο, οι αθλητές του Νικόμαχου Βόλου, με προπονητές τους Δημήτρη και Παύλο Τόρη.

Ενα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο έφεραν το Νικόμαχο στην 8η θέση της χώρας και πρώτο στην Κεντρική Ελλάδα. Οι πρωταγωνιστές και ο προπονητής, Δημήτρης Τόρης, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις τελευταίες διακρίσεις και τη συνέχεια.

Στο πανελλήνιο συμμετείχαν 550 αθλητές από 162 σωματεία και ο Νικόμαχος κατάφερε να τερματίσει στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Η αθλήτρια Τάνια Γκαγιάννη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -46 κιλών Νεανίδων και θα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Η συγκεκριμένη αθλήτρια κατάφερε να κερδίσει όλους τους αντιπάλους της χωρίς να της πάρουν κανένα πόντο.

Παράλληλα, η αθλήτρια Αγγελική Βογιατζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -49 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από την αθλήτρια που τελικά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ήταν άτυχη, αφού τραυματίστηκε δάκτυλό της, αλλά πάλεψε μέχρι τέλους. Επίσης στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχε η Λημνιώτη Μαρία Ζωή που μετά από δυο νίκες έχασε στον προημιτελικό με 4-2 και κατέκτησε την πέμπτη θέση, μένοντας για λίγο εκτός μεταλλίων. Ακόμη από το σύλλογο του Βόλου αγωνίστηκαν οι Γκογκινούδη Παρασκευή και Βογιατζής Δημήτρης, οι οποίοι έκαναν μια καλή εμφάνιση αλλά δεν μπόρεσαν να διακριθούν.

Τόρης: «Πολύ σημαντικό επίτευγμα»

Μεγαλύτερο κίνητρο ενόψει της συνέχειας δίνεται μέσα απ’ αυτές τις επιτυχίες, που ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όπως αναφέρει ο προπονητής Δημήτρης Τόρης.

«Ο Νικόμαχος Βόλου συμπεριλαμβάνεται στους συλλόγους που τα τελευταία χρόνια έχουν πανελλήνιες διακρίσεις τόσο σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών, όσο και σε Εφήβων και Νεανίδων και αθλητές που στελεχώνουν τα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος της Εθνικής. Συνεχίζεται η προσπάθεια και η προετοιμασία ενόψει των επόμενων διοργανώσεων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Ολες αυτές οι επιτυχίες καταρχάς είναι ένα αποτέλεσμα των κόπων των παιδιών όλη τη χρονιά και παίρνουν έτσι κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα το ότι ο Νικόμαχος είναι 8ος σύλλογος στην Ελλάδα και πρώτος στην Κεντρική Ελλάδα. Εγώ και ο Παύλος Τόρης βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα παιδιά και συνθέτουμε τα προγράμματα προετοιμασίας και προπόνησης με στόχο όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Γκαγιάννη: «Επιβράβευση των κόπων μου»

Η γεννημένη το 2000 Τάνια Γκαγιάννη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ αγωνίστηκε απέναντι σε μεγαλύτερες ηλιακά αθλήτριες. Η ίδια τονίζει πως το χρυσό είναι επιβράβευση των κόπων της, αρχίζοντας ήδη να σκέφτεται τις επόμενες διοργανώσεις και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό μίτινγκ προετοιμασίας στην Αυστρία σε τρεις εβδομάδες. Αναλυτικά:

«Το μετάλλιο ήταν ένας στόχος που είχα από την αρχή της χρονιάς. Το επίπεδο ήταν δύσκολο και το γεγονός ότι ήμουν η μικρότερη, αφού αγωνίζονταν αθλήτριες γεννημένες το 1998 και το ’99, κάνει την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη. Ηταν η πρώτη μου χρονιά απέναντι σε αυτές τις ηλικίες. Η διάκριση είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί πέρα από την επιβράβευση των κόπων σου παίρνεις και πρόκριση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων. Επίσης, είναι ένα ισχυρό κίνητρο, που καθορίζει τη συνέχειά σου. Είχα τη στήριξη από την οικογένειά μου, τους δασκάλους, τους φίλους και τους προπονητές μου κι έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία. Η προετοιμασία ήταν πολύ σκληρή και καθημερινή. Τουλάχιστον δύο ώρες προπόνηση τη μέρα, ενώ πηγαίναμε και σε άλλες πόλεις για να προπονούμαστε εκεί με άλλους αθλητές. Πλέον, προετοιμάζομαι για τους επόμενους αγώνες».

Παράλληλα, το χάλκινο κατέκτησε η γεννημένη το 1998, Αγγελική Βογιατζή, η οποία ήταν και άτυχη στον τελευταίο της αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Οι αντίπαλοι δεν ήταν εύκολοι και η διοργάνωση συνολικά ήταν πολύ ωραία. Δυσκολεύτηκα στους αγώνες, ενώ στον τελευταίο, στον οποίο και αποκλείστηκα, ράγισα δάκτυλο του χεριού αλλά συνέχισα τον αγώνα μέχρι τέλους. Το χάλκινο μου δίνει κίνητρο για περισσότερη δουλειά και σκληρή προετοιμασία, την οποία χρειάζομαι, ενόψει των επόμενων αγώνων και με τη βοήθεια των προπονητών μου και των φίλων μου ελπίζω να εκπληρώσω τους στόχους μου».

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου