ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν το βάζουν κάτω…

δεν-το-βάζουν-κάτω-532064

Η 3η θέση ίσως δώσει άνοδο και στον Ολυμπιακό Βόλου δεν θέλουν να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που είδε τη διαφορά από την προνομιούχο δυάδα να αυξάνεται στους 12 βαθμούς και τις ελπίδες για να μπει… σφήνα να εξανεμίζονται, καλείται να συνεχίσει την προσπάθειά του στα πλέι οφ της Football League και να… εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που ίσως δώσουν και στον τρίτο του μίνι πρωταθλήματος, την ευκαιρία για άνοδο στη Super League.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Πριν την έναρξη των πλέι οφ, τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο και οι τρεις υπόλοιπες ομάδες που ξεκίνησαν χωρίς βαθμούς στη νέα διαδικασία, πόνταραν σε κακό ξεκίνημα του Ηρακλή, για να μπουν… σφήνα, αφού η δυναμική της ΑΕΚ δεν έδινε περιθώρια για αμφισβήτηση. Ωστόσο, αντί για να παρουσιάσει ο «γηραιός» μία εικόνα, που θα έδινε δικαίωμα στην ελπίδα, εμφανίστηκε πιο έτοιμος από ποτέ, δείχνοντας πως θα δυσκολευτεί οποιαδήποτε ομάδα για να τον κερδίσει. Όχι μόνο νίκησε την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, αλλά πέρασε και με το διπλό στο ΕΑΚ, ακόμα κι αν χρειάστηκε μία αμφισβητούμενη φάση για να σκοράρει, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να επιβάλλει το παιχνίδι του. Στη βαθμολογία, η ΑΕΚ έφτασε τους 13, μαζί με τον Ηρακλή, ο Απόλλων έχει 4, η ΑΕΛ 3, ο Ολυμπιακός 1 και χωρίς βαθμό η Παναχαϊκή.

Κίνδυνος υποβιβασμού για Κέρκυρα

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσουν την τρίτη θέση, η οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην άνοδο.

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η Κέρκυρα κινδυνεύει με υποβιβασμό από τη Super League βάσει του αθλητικού νόμου, παρουσιάζοντας έγγραφο ντοκουμέντο που αποδεικνύει την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεσή της.

Το έγγραφο είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ομολογούν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ισσαρης είναι… αχυράνθρωπος. Στο συμφωνητικό οι δύο άνδρες αναγνωρίζουν ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής».

Αν τελικά η Κέρκυρα τιμωρηθεί και υποβιβαστεί, τότε ανάλογα με το αν θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League, είτε θα κληθεί η ομάδα, που θα κατακτήσει την 3η θέση στα πλέι οφ της FootballLeague, να πάρει τη θέση της, είτε θα την… γλιτώσει, όποιος καταλάβει την 15η θέση του υποβιβασμού (4η από το τέλος) και θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Το σαββατιάτικο (9/5) παιχνίδι με την ΑΕΛ στο ΕΑΚ είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στους τρεις βαθμούς και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που έχει μεγάλη σημασία για τις δύο ομάδες. Χθες, το πρόγραμμα των παικτών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου περιελάμβανε χαλαρούς ρυθμούς αποφόρτισης για όσους αγωνίστηκαν απέναντι στον Ηρακλή, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση.

Διαμαντόπουλος: «Πάμε για την 3η θέση»

Τη συνέχεια αντικρίζουν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου, θέλοντας τη νίκη με την ΑΕΛ. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουμε την ΑΕΛ, ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας», τόνισε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων, η 3η θέση αποτελεί πλέον στόχο για τον Ολυμπιακό, ενώ χαρακτήρισε τον Ηρακλή καλύτερο από την ΑΕΚ. Ο Διαμαντόπουλος δήλωσε, μιλώντας στο ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Metropolis 95,5:

«Σίγουρα είμαστε μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις, έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, το στοίχημα πλέον για εμάς είναι να βγούμε τρίτοι. Στην Ελλάδα είσαι, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Κάθε καλοκαίρι υπάρχει αυτό το σενάριο και οφείλουμε με όλες τις δυνάμεις μας να το κυνηγήσουμε ως το τέλος και να το πετύχουμε».

Για τον Ηρακλή: «Είναι καλύτερος από την ΑΕΚ. Και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ο Ηρακλής κοιτάει με την ίδια προοπτική όλους τους αντιπάλους, από την αρχή έχει ξεκινήσει δυναμικά, πιστεύαμε ότι κάποτε θα έκανε κοιλιά, όμως μας διέψευσε όλους και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο και στα αποτελέσματά του. Η ομάδα μας πέρυσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πρώτη και στα πλέι οφ χάσαμε τον στόχο της ανόδου και περιμέναμε το ίδιο να γίνει στον Ηρακλή κάτι που φυσικά δεν έγινε, όμως το αξίζει. Η κατηγορία είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς. Ηρακλής και ΑΕΚ ξεχωρίζουν, γιατί έχουν διοικητική ηρεμία και ένα πλάνο από την αρχή της χρονιάς».

Για το προσεχές ματς με την ΑΕΛ: «Οι δύο πόλεις ζουν γι’ αυτό το παιχνίδι, εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουμε την ΑΕΛ, ώστε να κάνουμε μια νέα αρχή και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου