ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορούσε το κάτι παραπάνω, αλλά έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία

μπορούσε-το-κάτι-παραπάνω-αλλά-έμεινε-546975

Στο 0-0 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας» έμεινε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, στην πρεμιέρα των playoffs της Football League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από την «ελαφρά ταξιαρχία», αναζήτησαν το γκολ, αλλά δεν είχαν ουσία κι έτσι η «λευκή» ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απομακρύνθηκαν από το στόχο της κατάληψης μίας θέσης στην προνομιούχο δυάδα του μίνι πρωταθλήματος και βλέπουν το όνειρο να απομακρύνεται. Συγκεκριμένα, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα (νίκη του Ηρακλή με 2-1 απέναντι στην ΑΕΚ και της ΑΕΛ με 3-2 απέναντι στην Παναχαϊκή) ο «γηραιός» έπιασε κορυφή, όπου βρίσκεται πλέον μαζί με την «Ενωση» στους 10 βαθμούς, η Λάρισα έφτασε στους τρεις και από έναν έχουν Ολυμπιακός Βόλου και Απόλλωνας. Κομβική η επόμενη αγωνιστική για τους Βολιώτες, που θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή στο ΕΑΚ (4/5) για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική σε playoffs και playouts ΣΕΛ. 14.

Πώς παρατάχθηκε

O Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με το Ρίζο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τοποθέτησε δεξιά τον Ζέρη, αριστερά τον Μπουτζίκο και στόπερ τους Γιαλούση και Μπάρμπα. Στη μεσαία γραμμή, ανασταλτικό ρόλο είχαν οι Μακρυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος, ενώ στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς και ο Κυζιρίδης ήταν πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά, με στόχο να επιβάλλει το παιχνίδι του, ήταν πιο επιθετικός, προσέχοντας και τα μετόπισθεν και παρά το γεγονός ότι ο Απόλλωνας Σμύρνης «ξεθάρρεψε» μετά το 10’, οι ερυθρόλευκοι κυρίως από την αριστερή πλευρά, στην οποία αγωνιζόταν ο Μπιτάνγκ, συνέχισαν να πιέζουν.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με άνεση την μπάλα. Ετσι, οι φιλοξενούμενοι την έκλεβαν και δημιουργούσαν καλές προϋποθέσεις για γκολ, σε ένα ματς μέτριο ποιοτικά και τους δύο αντιπάλους να φοβάται ο ένας τον άλλο.

Ωστόσο, η πρώτη… υποψία φάσης προήλθε από την «ελαφρά ταξιαρχία». Ο Ανγκούλο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με το Ρίζο να απομακρύνει με τα πόδια (22‘).

Στο 37’ ο Απόλλων πλησίασε το γκολ, όταν ο Πινιέιρο «έσκαψε» την μπάλα για τον Σουάνη και ο τελευταίος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, απέναντι από τον Ρίζο, αλλά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του έμπειρου τερματοφύλακα. Στη συνέχεια, το ματς απέκτησε ρυθμό και στο 39’ οι Βολιώτες, που αναζητούσαν την ουσία στο παιχνίδι τους, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε σπρώξιμο του Ψιάνου πάνω στον Κυζιρίδη, ο οποίος από τα αριστερά συνέκλινε και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, με το διαιτητή Παπαπέτρου, που ήταν κοντά στη φάση, να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Δύο επισκέψεις του Ολυμπιακού στην αντίπαλη περιοχή και μία του Απόλλωνα σημειώθηκαν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 41’ ο Λαγός σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Τζιώρα στον άξονα και πέρασε στον Ανγκούλο, με τον τελευταίο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρίζου, άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν σε αντεπίθεση και απείλησαν στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Μπιτάνγκ έκανε το πλασέ και ο Ταΐρης μάζεψε, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το αδύναμο σουτ του Μπαλντοβαλίεφ στο 43’.

Το β’ μέρος

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν επιθετικοί, ενώ ο Απόλλωνας αναλωνόταν σε αμυντικό παιχνίδι με αντεπιθέσεις. Στο 64’ προέκυψε ευκαιρία για τον Απόλλωνα μετά από άστοχη έξοδο του -πολύ σταθερού κατά τα άλλα χθες- Ρίζου, η οποία ανακόπηκε λόγω επιθετικού φάουλ του Κοτσώνη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, όσο περνούσε η ώρα, κέρδισε και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Στο 74’ ο Μπιτάνγκ έκανε την κάθετη από αριστερά στον Κυζιρίδη, με τον Ελληνα μέσο να ευνοείται από τις κόντρες και να κάνει το τεχνικό σουτ, αδύναμο πάνω στον Ταΐρη.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Αλέκος Βοσνιάδης, μέχρι το 62’ είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του. Ωστόσο, ο Σουάνης τραυματίστηκε ελαφρά στο 74’ και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Από το 80’ και μετά οι δύο ομάδες αύξησαν την πίεσή τους στην αντίπαλη εστία, αναζητώντας το γκολ, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ευκαιρίες και τον Απόλλωνα να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις. Στο 84’ ο Σκοπελίτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Διαμαντόπουλος κατέβασε την μπάλα, γύρισε την πλάτη του τον Βασιλαντωνόπουλο, έκανε το γυριστό σουτ, ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σκοπελίτης συνέκλινε στον άξονα, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ταΐρη να διώχνει με υπερένταση στο παραθυράκι της εστίας του.

Στις καθυστερήσεις οι κυανόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε παθητικό ρόλο. Στο 92’ ο Βασιλαντωνόπουλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπάρμπας έκανε την κεφαλιά τυφλά προς τα πίσω και ο Τζιώρας έσπρωξε με τον ώμο την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Ρίζος σε σωστή θέση έδιωξε με τα χέρια, ενώ στη συνέχεια ο Γιαλούσης απομάκρυνε σε κόρνερ.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-0

Γήπεδο «Γ. Καμάρας» (1η αγων. playoffs)

Σκόρερ:

Κίτρινες: Πινιέιρο, Γεωργίου – Μακρυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδος)

4ος διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλ. Βοσνιάδης): Ταΐρης, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Γεωργίου, Ηρακλής, Πινιέιρο (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Ανγκούλο (57’ Φαρινόλα), Σουάνης, Λαγός (62’ Καραδέμητρος ), Τζιώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μαρκυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (74’ Σκοπελίτης), Νικολιάς (88’ Καρράς), Μπιτάνγκ, Μπαλντοβαλίεφ (60’ Διαμαντόπουλος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου