ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βελτιωμένοι απέναντι στο Θησέα

βελτιωμένοι-απέναντι-στο-θησέα-553948

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου ήρθαν ισόπαλοι (1-1) χθες στην Αγριά

Νέα ευκαιρία για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα και αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στη Νίκη Βόλου είχε ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Μπράτσος, στο χθεσινό φιλικό απέναντι στο Θησέα στο γήπεδο Αγριάς.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρόσφατο φιλικό απέναντι στο Μαγνησιακό έδειξαν οι κυανόλευκοι ποδοσφαιριστές, που προηγήθηκαν με τον Ντίνο Βουρδάκη, έχασαν πέναλτι με τον Χρήστο Γκάμπα και τελικά ισοφαρίστηκαν από τον Αργύρη Κουτσιρίμπα στο τελευταίο λεπτό. Ενθαρρυντικά στοιχεία είδε από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος. Νέο φιλικό θα δώσει η Νίκη Βόλου το ερχόμενο Σάββατο (25/4) στο γήπεδο Διμηνίου με αντίπαλο την τοπική Α.Ε.Δ. (5 μ.μ.). Λεπτά συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές έδωσε από την πλευρά του ο τεχνικός του Θησέα, Χρήστος Οικονόμου.

Το α’ μέρος

Πιο ορεξάτοι ξεκίνησαν οι νεαροί παίκτες του Κώστα Μπράτσου με διάθεση για πίεση ψηλά και προσοχή στα μετόπισθεν. Ετσι, απείλησαν πρώτοι την εστία του Κουτσιρίμπα αρχικά με σουτ του Ντ. Βουρδάκη που πέρασε εκτός στο 6’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χρ. Γκάμπας δοκίμασε νέο σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει. Αμεσα, οι κυανόλευκοι έφτασαν και σε νέα ευκαιρία, αφού έκλεβαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και δημιουργούσαν επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, στο 9’ ο Νάσος Καρακώστας έγινε κάτοχος της μπάλας έδωσε αριστερά στον Χρ. Γκάμπα, ο τελευταίος έκανε το δυνατό σουτ με τον Κουτσιρίμπα να σώζει την εστία του.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου και μετά από άστοχη κεφαλιά του Ζαρίφη σε εκτέλεση κόρνερ, η Νίκη απείλησε εκ νέου με τους Στ. Βουρδάκη και Χρ. Γκάμπα να εναλλάσσουν έξυπνα την μπάλα και τον τελευταίο να αποφεύγει τον αμυνόμενο αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, κάνοντας αδύναμο σουτ πάνω στον Κουτσιρίμπα. Από την άλλη, οι παίκτες του Θησέα προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με ατομικές ενέργειες του Ισά και γεμίσματα του Χάνου, τα οποία αναχαίτιζαν οι κυανόλευκοι.

Εχοντας τα ηνία της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να ανοίξουν κ το σκορ. Στο 21’ μετά από επίθεση του Θησέα, ο Ζαρίφης πήρε την μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση, και διέσχισε όλο το γήπεδο από την άμυνα μέχρι λίγο πριν την περιοχή του αντιπάλου, έδωσε στον Ντ. Βουρδάκη, ο οποίος απέφυγε τον τερματοφύλακα και με άνεση έκανε το 1-0 προ κενής εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισά για το Θησέα λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στην επόμενη φάση (26’) η Νίκη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χρ. Γκάμπα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση της ποινής αλλά ο Κουτσιρίμπας έπεσε στη δεξιά του γωνία, μάζεψε την μπάλα και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 28’ ο Θησέας αντέδρασε και απείλησε με τον Μπιτζάκα να αποφεύγει τον Ράπτη από τα αριστερά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Μετά το ημίωρο και μέχρι τη λήξη του α’ μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά στο 34’ ο Ισά έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει το πάνω μέρος των δικτύων, ενώ στο 37’ ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή του Γρηγοριάδη αλλά σούταρε πάλι εκτός. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μία ευκαιρία για το Θησέα, με το Χάνο να γεμίζει, τον Σιδηρόπουλο να κατεβάζει την μπάλα και με σουτ να την στέλνει εκτός.

Το β’ μέρος

Ευκαιρία για τον Θησέα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ενώ οι αλλαγές του Κώστα Μπράτσου, ναι μεν του έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, έκαναν δε λιγότερο επιθετική τη Νίκη. Στο 67’ ο Ισά σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα Πύλο να μαζέψει, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ταυρή στο 74’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Νίκη είχε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει αλλά στην ολοκλήρωση της φάσης ο Ρακής από την καρδιά της περιοχής σούταρε εκτός.

Με δύο επισκέψεις του Θησέα στην αντίπαλη περιοχή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, μάλιστα στη δεύτερη ευτύχησε να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 88’ ο Ισά, μετά από σέντρα, κατέβασε την μπάλα από τα αριστερά αλλά το σουτ του σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Νταή και τέλος στο 90’ η κυανόλευκη άμυνα αδράνησε και δέχθηκε το γκολ. Συγκεκριμένα, ο Ισά από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας, ο οποίος από το 80’ είχε αφήσει τα δοκάρια του τέρματος και είχε πάρει θέση στην επίθεση του Θησέα, κατέβασε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Νίκης και δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το τελικό 1-1, νικώντας τον Νταή, που δεν είχε πολλά περιθώρια για αντίδραση.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Σιδηρόπουλος, Ταυρής, Φασούλας, Μούτος, Χάνος, Μπιτζάκας, Κατσιώτης, Ισά, Ντ. Μπαρδούκου, Μουσαλάρι.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Δουλάς, Μιτζέλος, Μπιλιάλης, Ντουλελάρι, Τζ. Μπαρδούκου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γρηγοριάδης, Τσέργας, Ζαρίφης, Ράπτης, Μπλούχος, Γκλαβίνης, Στ. Βουρδάκης, Ν. Καρακώστας, Ματθαίου, Ντ. Βουρδάκης, Χρ. Γκάμπας.

Αγωνίστηκαν στο β’ μέρος και οι: Πύλος, Νταής, Ρακής, Μπακογιάννης, Δημ. Γκάμπας, Λαρίσης, Αράμπογλου, Κουτσαρνάκης, Στεργίου, Στ. Καρακώστας, Κελεσίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου