ΤΟΠΙΚΟ

Παράταση στην παραμονή

παράταση-στην-παραμονή-558719

Ο Ρήγας Φεραίος στρέφεται στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα, όπου θέλει νίκη σωτηρίας

Να αφήσει πίσω του την ήττα (2-1) από τον Οπούντιο Μαρτίνου καλείται ο Ρήγας Φεραίος, που στρέφεται στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής (26/4) απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Βελεστίνο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι Βελεστινιώτες έχασαν το αήττητο που διατηρούσαν για ολόκληρο το β’ γύρο (δέκα παιχνίδια) και βρίσκονται στην 6η θέση. Πλέον, έχοντας κάνει σταθερή και αξιόλογη πορεία, περιμένουν τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και χρειάζονται μόλις έναν βαθμό (ή το πολύ δύο) στα εναπομείναντα παιχνίδια για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, χωρίς να υπολογίζουν τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου και θα είναι εκτός στο επόμενο παιχνίδι. Ρεπό περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα.

Την ερχόμενη Κυριακή (26/4) στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής φιλοξενούν στο Βελεστίνο τον τρίτο της βαθμολογίας -με 55 βαθμούς- Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και θα ψάξουν τη νίκη για να φτάσουν τους 48 βαθμούς και να «κλειδώσουν» την παραμονή.

Το γκολ που στέρησε το θετικό αποτέλεσμα από το Ρήγα Φεραίο απέναντι στον Οπούντιο στο Μαρτίνο σημειώθηκε στο 95’. Το σύνολο του Λάκη Μπακάλη σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι είχε τις ευκαιρίες να φύγει με βαθμό ή βαθμούς, αλλά η τύχη δεν αποτέλεσε σύμμαχο.

Μόλις στο 5’ ο Μπίκας πραγματοποίησε περίτεχνη ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε εκτός εστίας του Τσίμα. Στο 12’ οι γηπεδούχοι, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή τους στα καρέ του Κεφαλά, λίγο έλλειψε να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο γκολκίπερ του Ρήγα αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο και με το ένα χέρι απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος σε σουτ του Κόκα. Στο 28’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζή πέρασε άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς έντονες συγκινήσεις.

Στην επανάληψη, ο Ρήγας πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και έδειξε ότι ήταν αποφασισμένος για τη νίκη. Στο 48’ ο Μπίκας επιχείρησε το δυνατό σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπαθή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι. Η υπεροχή για το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο και καρποφόρησε στο 56’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαθή, ο Χατζής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Και ενώ όλα έδειχναν να βαδίζουν καλά για το Ρήγα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οπούντιος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Γριτζάπη, αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ένα τραγικό λάθος του αλάνθαστού μέχρι εκείνη τη στιγμή Κεφαλά, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, έδωσε τη δυνατότητα στον Καπό στο 95’, να χαρίσει μια ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του.

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ: Τσίμας, Κουτσούμπας, Στυλιανός, Σπυριδάκης, Μπαρκώσης, Γκριτζάπης, Νικολόπουλος (89’ Μαλέρδος), Βλάχος, Καπός, Καντού, Κόκα (75’ Κωτσαλάς).

ΡΗΓΑΣ: Κεφάλας, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Χατζής, Κεμάλι (85’ Γεωργαντζής), Μπίκας (89’ Γούτσιος), Ζενούνι, Μαλάκος (46’ Γουτουλης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου