ΤΟΠΙΚΟ

Ευκαιρία για ξεμούδιασμα και δοκιμές στη φιλική νίκη επί του Τυρνάβου

ευκαιρία-για-ξεμούδιασμα-και-δοκιμές-561291

Η καθυστέρηση στην έναρξη των playoffs και playouts οδήγησε τις ομάδες της FootballLeague να προγραμματίσουν φιλικό παιχνίδι για να διατηρηθούν σε ρυθμό. Ετσι, χθες, Ολυμπιακός Βόλου και Τύρναβος αναμετρήθηκαν στο ΕΑΚ Βόλου (1-0). Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο, είχαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με τους Δημήτρη Ελευθερόπουλο και Απόστολο Χαραλαμπίδη να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και τους ποδοσφαιριστές να… ξεμουδιάζουν δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο τους επίσημο παιχνίδι.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην αρχική ενδεκάδα κάτω από τα δοκάρια τοποθέτησε τον Κολίτση, ενώ η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούταν από τους Καρρά, Ιντζίδη, Μπάρμπα και Μπουτζίκο. Μπροστά τους ως αμυντικοί μέσοι οι Μακρυδημήτρης και ο Κεσίδης, τη δεξιά μεσοεπιθετική γραμμή υπερασπίστηκε ο Σκοπελίτης, την αριστερή ο Μπιτάνγκ και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ, ξεκίνησε ο Τριανταφυλλάκος.

Το α’ μέρος

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με τον Τύρναβο να έχει ελαφρά υπεροχή, κάνοντας επιθέσεις προς την εστία του Κολίτση, την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, «χτυπούσε» κυρίως σε αντεπιθέσεις και πίεζε. Στους γηπεδούχους ανήκε η πρώτη μεγάλη φάση του φιλικού. Στο 12’ μετά από αντεπίθεση των Βολιωτών, ο Τριανταφυλλάκος μπήκε αμαρκάριστος στην περιοχή και ενώ είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις, σούταρε ψηλά αουτ.

Μετά από περίπου 20 λεπτά, στα οποία πρωταγωνίστησε ο χαμηλός ρυθμός και οι λίγες επισκέψεις των δύο ομάδων στις αντίπαλες περιοχές, ο ρυθμός ανέβηκε. Στο 35’ ο Ντατίδης πάσαρε δεξιά στον Όττα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή του Κολίτση, σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων έπεσε στην αριστερή του γωνία κα αποσόβησε τον κίνδυνο. Στην αμέσως επόμενη φάση με το κόρνερ, ο Παπασάββας πήρε την άστοχη κεφαλιά, άουτ.

Μετά το πρώτο ημίωρο, οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους και δημιούργησαν τις συνθήκες για γκολ, το οποίο όμως δεν πέτυχαν. Στο 37’ ο Μπουτζίκος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπάρμπας πήδηξε πιο ψηλά απ’όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πρίφτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπιτάνγκ από τα δεξιά -αυτήν τη φορά- απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, «έκοψε» την μπάλα στον άξονα για τον Μπαλντοβαλίεφ, αλλά ο Σκοπιανός από το ύψος του ημικυκλίου δεν βρήκε στόχο.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του α’ μέρους, με τον Ολυμπιακό να απειλεί μία φορά ακόμη, όταν ο Μπαλντοβαλίεφ έδωσε αριστερά στον αφύλακτο Μπιτάνγκ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία, αφού η μπάλα κατέληξε δίπλα από τα δοκάρια του Πρίφτι.

Το β’ μέρος

Με την έναρξη της επανάληψης, οι δύο προπονητές άλλαξαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις δύο ενδεκάδες, γεγονός που ανέκοψε το ρυθμό που προσπαθούσε να βρει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ μέρους. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να ψάχνει το γκολ. Στο 66’, ο Αλεξίου από πλευράς Τυρνάβου, μόνος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού σούταρε άουτ, ενώ στο 67’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαργαρίτης έβγαλε τη σέντρα και ο Κυζιρίδης μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ.

Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ακολούθησαν ακόμη τρεις καλές φάσεις. Στο 71’ ο Μπιτάνγκ σούταρε, με την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάλα, ενώ στο 74’ νέο σουτ του Μπεριάν δεν βρήκε -επίσης- στόχο. Ο Τύρναβος στο 73’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Αλεξίου να μπαίνει στην περιοχή, βγαίνοντας στην πλάτη του Μπάρμπα, στη συνέχεια σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Ρίζος απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

Στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε και εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα «σφράγιζε» την προσπάθεια των δύο ομάδων, ο Τριανταφυλλάκος είχε διαφορετική άποψη. Στο 91’ αρχικά ο Διαμαντόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Ντάλας απέκρουσε προς στιγμήν, αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο επερχόμενος Τριανταφυλλάκος με σουτ έγραψε το τελικό 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΤΥΡΝΑΒΟΣ 1-0

ΕΑΚ Βόλου (φιλικό)

Σκόρερ: 91’ Τριανταφυλλάκος

Διαιτητής: Σκουλάς
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Τσιγγινές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Κολίτσης, Καρράς, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Μακρυδημήτρης, Κεσίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης, Τριανταφυλλάκος, Μπαλντοβαλίεφ.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Ρίζος, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Ιντζίδης, Μακρυδημήτρης, Μπεριάν, Νικολιάς, Κυζιρίδης, Διαμαντόπουλος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απ. Χαραλαμπίδης): Πρίφτι, Στεργιανός, Καραμανλής, Λαμπρόπουλος, Κυργιάκος, Οττα, Ντατίδης, Μιλουτίνοβιτς, Παληγεώργος, Ποκόνγκ, Παπασάββας.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Ντάλας, Χαλούλος, Σουλιώτης, Δάσσιος, Καραμανλής (68’ Λίταινας), Ιβανίδης, Αλεξίου, Εμμανουήλ (83’ Χρηστίδης), Γεωργίου, Δημητρίου, Ποκόνγκ (60’ Τασιούλης), Λαμπρόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου