ΤΟΠΙΚΟ

Κατήφεια για την αδικία και ελπίδα μέχρι τέλους

κατήφεια-για-την-αδικία-και-ελπίδα-μέχ-561360

«Βράζουν» στο Μαγνησιακό μετά τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στη Ροδόπη, όπου οι Βολιώτισσες γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο γήπεδο Μονυσούπολης, απέναντι στην τοπική Ροδόπη 87, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής γυναικών.

Κύριος υπαίτιος του τελικού αποτελέσματος, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της βολιώτικης ομάδας, ήταν η διαιτητική τριάδα των Ρέμπα, Μανάλη και Μπαχτσεβάνη από την Καβάλα, οι οποίοι… ανακάλυψαν τέρμα και πέναλτι, έδιναν… μπασκετικά φάουλ και πολλές κίτρινες, εκνευρίζοντας έτσι τις Βολιώτισσες. Μερίδιο ευθύνης και στον παρατηρητή αγώνα Κακουλίδη, ο οποίος κατάγεται από τη Ροδόπη και σφύριζε… αδιάφορα στις προκλητικές διαιτητικές αποφάσεις.

Στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενες του Θοδωρή Κατσαμόρα είχαν την υπεροχή στο πρώτο 10λεπτο, αλλά είδαν τις γηπεδούχες να ανοίγουν το σκορ (17’) σε μία φάση, όπου η Παρμαξή έκανε τη σέντρα, η Μαργαρίτη μάζεψε την μπάλα, αφού χτύπησε στο δοκάρι, κι ενώ όλοι περίμεναν να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, δείχνοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας. Ο Μαγνησιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για άμεση ισοφάριση σε φάουλ της Μεγαγιάννη που αποκρούστηκε (20’), ενώ στο 22’ μετά από προσπάθεια της Τερζίδου, η Παρμαξή με πλασέ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενες μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν ευκαιρίες και έφτασαν στη μείωση του σκορ στο 61’. Η Σέλα εκτέλεσε φάουλ, η Χρυσικοπούλου έκανε την πρώτη κεφαλιά, η τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά η Λιάκου πήρε το ριμπάουντ, κάνοντας το 2-1. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε η διάθεση των διαιτητών, που δεν άφησαν περιθώρια στο Μαγνησιακό έστω για το βαθμό και έδωσαν πέναλτι στο 86’, όταν η Μεγαγιάννη απλά απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή. Ωστόσο, το πέναλτι χάθηκε από την Παρμαξή. Ετσι, μετά την ήττα, οι Βολιώτισσες υποχώρησαν στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου (-1 από Ροδόπη και Πανσερραϊκή) και στην τελευταία αγωνιστική θα τα παίξουν όλα για όλα απέναντι στον Αγρ. Αστέρα (3/5), ενώ περιμένουν και το εξ αναβολής της Πανσερραϊκής στην Καλαμαριά απέναντι στον Μέντεκα (26/4). Με νίκη ή ισοπαλία των γηπεδούχων, τα πάντα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική, με τις Βολιώτισσες να θέλουν μονάχα νίκη και τις Σερραίες να συγκρούονται με τη Ροδόπη 87.

ΡΟΔΟΠΗ 87: Σταυρακάρα, Κουφού (74΄ Κατρακάζα), Κατσαρού, Γιαμπούρη, Λισγάρα, Λαζαρμπιτζέ, Τερζίδου (91’ Ψαρίδου), Σιμεονίδη, Παρμαξή (90΄ Τσουκαλά), Ζαχαριά, Περιβολοπούλου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Μαργαρίτη, Μεγαγιάννη, Ντοκούζη, Ζαμπάκα, Κοσμοπούλου, Μανιαδάκη (75’ Καραλή), Ξάνθη, Σέλα, Λιάκου, Πέτση (46’ Δερβενιώτη), Χρυσικοπούλου.

Κατσαμόρας: «Δεν αρμόζουν δάκρυα»

Απογοητευμένες τόσο για το άδικο αποτέλεσμα όσο και για τη δύσκολη βαθμολογική θέση ήταν οι παίκτριες του Μαγνησιακού μετά το τέλος του παιχνιδιού. Μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Δευτέρας, ο τεχνικός της ομάδας Θοδωρής Κατσαμόρας έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας. Αναλυτικά:

«Σε έναν απολογισμό του παιχνιδιού στη Ροδόπη, ο Μαγνησιακός έχασε εντελώς άδικα. Κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς, ειδικά στο β’ μέρος, είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν απειληθήκαμε και η εικόνα έδειχνε ξεκάθαρα πως θα παίρναμε τη νίκη, με εξαίρεση μία περίοδο μετά το 17ο λεπτό, όταν και οι διαιτητικές αποφάσεις άλλαξαν την πορεία του ματς.

Μετά την απόφαση του διαιτητή να κατακυρώσει σε μία ανύποπτη φάση το 1-0, κι ενώ η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος, επηρεάστηκε η ψυχολογία των παικτριών, που είναι νεαρές στην ηλικία, με αποτέλεσμα να δεχθούμε και δεύτερο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη φάση στην οποία απειληθήκαμε ουσιαστικά.

Στο β’ μέρος μπήκαμε δυνατά, πιστέψαμε στη νίκη και αν δεν είχαμε εξωγενείς παράγοντες θα παίρναμε τους τρεις βαθμούς. Μπορεί να χάσαμε, αλλά με την εικόνα της επανάληψης, η ομάδα έδειξε πως έχει μέλλον. Παρά τα δάκρυα των παικτριών μετά το τέλος της αναμέτρησης, εγώ τους είπα ότι δεν αρμόζουν τα κλάματα, γιατί αγωνιστήκαμε με υπερηφάνεια και με τέτοιες εμφανίσεις το μέλλον τους ανήκει. Ακόμη κι αν χάσουμε την κατηγορία, το ποδόσφαιρο για τη γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού δεν θα τελειώσει. Χρειάζεται μία επανεκκίνηση για τις νεαρές παίκτριες. Η εμπειρία θα μας δώσει νέα ώθηση. Αγωνιζόμαστε με νεαρά κορίτσια, αυτός ήταν εξ αρχής ο προγραμματισμός και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη σωτηρία».

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου