ΤΟΠΙΚΟ

«Μάχη» ως το τέλος

μάχη-ως-το-τέλος-586207

Εκτός από την πρωτιά στην Α’ ΕΠΣΘ υπάρχει ενδιαφέρον και για την παραμονή

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, ενώ χθες ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής 24η αγωνιστική με αγώνες που ενδιέφεραν και ενδιαφέρουν για την απευθείας παραμονή.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΤΗΣ

Ενώ στον α’ όμιλο ήδη θεωρούνται ομάδες Β’ κατηγορίας η Ιωλκός και οι Νέοι Αθλητές, αρκετές ομάδες θέλουν να αποφύγουν την 11η θέση που οδηγεί σε «προληπτικό» μπαράζ αναμονής (αν υπάρξει πτώση από τη Γ’ Εθνική). Η ΑΕ 2002 σώθηκε οριστικά και στο φινάλε θα κάνει ρεπό, ενώ χθες πήρε σημαντικό διπλό κόντρα στον Ηρακλή βάζοντάς τον σε περιπέτειες.

Μεγάλη νίκη, αλλά όχι τελικής εξασφάλισης, πέτυχε και ο Πανιώνιος, ενώ στον Β’ όμιλο η θέση θα κριθεί αύριο Σάββατο από τα αποτελέσματα του Αθλου και του Αετού. Από προχθές ο ΓΣΑ στον β’ όμιλο οριστικοποίησε την πρωτιά του, ενώ στον πρώτο η ΑΕ Διμηνίου πήρε το προβάδισμα έναντι της Σκιάθου και θέλει νίκη στο φινάλε για να τελειώσει πρώτη.

Τα χθεσινά ματς:

Ιωλκός – Πανιώνιος 1-3

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε ο Πανιώνιος που επικράτησε της Ιωλκού με 3-1 στο γήπεδο της Πορταριάς. Ετσι, η ομάδα του Σπύρου Φώτου χρειάζεται μόλις ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική (αντιμετωπίζει στην Αγ. Παρασκευή την τοπική ομάδα), αδιαφορώντας για το τι θα κάνουν οι Αρης Μελισσατίκων (φιλοξενεί την Α.Ε.Δ.) και Ηρακλής (κοντράρεται εντός έδρας με το Σαρακηνό). Πλέον, ο Πανιώνιος έχει 27 βαθμούς, όσους και ο Αρης, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στους 24. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας (με Ηρακλή) ή τριπλής (με Ηρακλή και Αρη) ο Πανιώνιος έχει το μειονέκτημα, θα κατακτήσει την 11η θέση και θα ελπίζει σε παραμονή του Ρήγα Φεραίου και του Πυράσου στη Γ’ Εθνική για να μην υποβιβαστεί.

Στην Πορταριά μπορεί η Ιωλκός να απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Κολτσίδα που σταμάτησε στο δοκάρι (25’), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί προηγήθηκαν στο 27’ με πλασέ του Νικούδη, μετά από διαγώνια πάσα του Μοσχούδη. Μετά το 35’ η Ιωλκός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή λόγω σοβαρού τραυματισμού του Ράμα στο κεφάλι, σε προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Βόλου για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση του τραύματος.

Ο Πανιώνιος κατέφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ η Ιωλκός έμεινε με 10 παίκτες. Ο Ανγκόλι μπήκε στην περιοχή (44’) με ατομική ενέργεια και ο αντίπαλος τερματοφύλακας Πρέζας τον ανέτρεπε εντός περιοχής, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα. Ο Πέτσης ανέλαβε την εκτέλεση της ποινής και έκανε το 0-2. Στο β’ μέρος η Ιωλκός ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά του Λούμπαρδου (89’) που κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-1, ενώ νωρίτερα ο Πανιώνιος είχε πετύχει και τρίτο τέρμα με σουτ του Καραγιώργου (85’).

ΙΩΛΚΟΣ: Πρέζας, Τόντας, Μαυρομάτης, Λούμπαρδος, Κοντορίζος (35’ Πρωτούλης), Καζδαρίδης, Ράμα (35’ Τσιμπανάκος), Περεντίδης, Πρέτζας, Δημητρίου, Κολτσίδας (46’ Κεφαλάς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Δαμάσκος, Κωστούλας, Μπαλτσιάκης (77’ Παπαδόπουλος), Σκουφογιάννης, Αρβανίτης, Ανγκόλι, Κ. Μπασδάνης, Πέτσης, Μοσχούδης (85’ Γ. Αθ. Μπασδάνης), Νικούδης (79’ Καραγιώργος).

Ηρακλής – Α.Ε. 2002 1-2

Με δύο γκολ μέσα στο πρώτο τέταρτο στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος, η Α.Ε. 2002 «σφράγισε» την παραμονή στην Α’ κατηγορία. Στο 3’ μόλις λεπτό ο Κόρμπας εκτέλεσε πλάγιο, η μπάλα έφτασε στην περιοχή, κόντραρε στο πόδι του αμυνομένου Μπαρέκα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 15’ μετά από εναλλαγή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους και πλασέ του Μάνθου Φιλίππου έγινε το 0-2.

Στο 38’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με κεφαλιά του Σιαμέτη μετά από εκτέλεση φάουλ του Σοροβόλα. Παρά τις ευκαιρίες με το δοκάρι του Κουσιαρή (67’) και τις προσπάθειες των Σοροβόλα (70’) και την κεφαλιά του Ψαρόμπα, ο Ηρακλής έφυγε με άδεια τα χέρια από την αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αρβανίτης, Τζιόλας 46’ Δημ. Μαραγκός, Μαστροπαναγιώτης (Ν. Μαραγκός), Μπαρέκας (25’ λ.τρ. Βουρδάκης), Ψαρόμπας, Τσαντόπουλος, Σιαμέτης, Κίτσιος, Σοροβόλας, Τσατσαρώνης, Κουτσιαρής.

Α.Ε. 2002: Μητράγκος, Τσιργής, Μπικοράρος, Σταθόπουλος, Κόρμπας, Βέργος, Παρίσης, Μ. Φιλίππου (87’ Κουβαράς), Κούρτι (90’ Αράπογλου), Πότσκα (84’ Σφέτσιος), Στουμποβίκος.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Α’ όμιλος

Δημητριάς – ΑΕ Διμηνίου 1-4 (78′ πεν. Ταφίλης – 28′, 31′, 86′ Σαμαράς,

47′ Φαρασόπουλος)

Αγ. Παρασκευή – Αρης 2-2 (7′ Σταματίου, 59′ Βαν Ντε Χούι – 18′ Ζηρδέλης,

82′ πεν. Τσίρος)

Θησέας – Μαγνησιακός 1-0 (63′ Παπαϊωάννου)

Ηρακλής – ΑΕ 2002 1-2 (38’ Σιαμέτης – 3’ αυτ. Μπαρέκας, 15’ Μ. Φιλίππου)

Ιωλκός – Πανιώνιος 1-3 (27’ Νικούδης, 44’ πεν. Πέτσης, 85’ Καραγιώργος

– 89’ Λούμπαρδος)

Ν.Α. Νίκης – Σαρακηνός 0-3 αα.

Ρεπό: Σκιάθος

Β’ όμιλος

Γ.Σ.Αλμυρού – Μυρμιδόνες 0-0

Δήμητρα – Αίας 0-1 (24’ Τσιάρας)

Μικροθήβες – Διαγόρας 0-1(83’ Καραπλιάγκος)

ΑΣ Αγχίαλος – Αστέρας 2-0 (1’, 90’ Ι.Καραγιώργος)

Αετός – Πρωτεσίλαος 3-3 (30’ Καψάλης, 60’ Τσιουρής, 83’ Κοτρώνης

– 3’, 78’ Ι. Παναγιώτου, 40’ αυτ. Κοτρώνης)

Αχιλλέας – Αθλος 1-0 (55’ Καλτσάς)

Ρεπό: Μακρινίτσα

Την Κυριακή το φινάλε

Την Κυριακή θα γίνει το φινάλε στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ με τους καθοριστικούς αγώνες του Α’ Ομίλου να αρχίζουν νωρίς το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην 26η και τελευταία αγωνιστική:

Α’ όμιλος

Κυριακή 5 Απριλίου

* Γηπ.Διμηνίου,13.15 :Α.Ε. Διμηνίου – Αρης Μελισσατίκων (Ρούσης, Τσιγγινές, Κόκκαλης)

*Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος, 13:15: Ηρακλής – Σαρακηνός (Κούστας, Θ. Τασιόπουλος, Τσάγγαρης)

*Γηπ.Σκιάθου,13.15: ΣκιάθοςΙωλκός (Παλιούρας, Μπασδέκη, Διαμαντάρα)

*Γηπ. Αγ. Παρασκευής, 13:15: Αγ. Παρασκευή – Πανιώνιος (Χαλβατζάκος, Β. Μαγουλιανίτης, Κ. Μαγουλιανίτης)

*Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος, 16:30: Δημητριάς – Μαγνησιακός (Κρητικός, Θ. Τασιόπουλος, Γ. Τασιόπουλος)

*Θησέας – Ν.Α.Νίκης 3-0 α.α.

Ρεπό: ΑΕ 2002

Β’ όμιλος

Αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου

*Γηπ.Πορταριάς,16.30 : Μακρινίτσα – Αχιλλέας (Αθηναίος, Τσολακίδης, Χαυδατούρας)

Γηπ. Μικροθηβών, 16:30: Μικροθήβες – Αθλος (Γ. Τασιόπουλος, Βλάχος, Δημητράκης)

*Γηπ. Κερασιάς, 16:30: Αετός – ΑΣ Αγχίαλος (Κώστας, Σφυρής, Ελευθεριάδης)

Κυριακή 5 Απριλίου

*Γηπ.Σούρπης ,16.30:Αίας – Διαγόρας (Γόργορης, Γιάννης, Καρακίτσος)

*Γηπ. Αλμυρού, 16:30: Γ.Σ. Αλμυρού – Αστέρας (Νικόπουλος, Γεωργατζής, Μπαρτζιάλης)

*Γηπ. Ευξεινούπολης, 16:30: Δήμητρα – Πρωτεσίλαος (Μπουργάνης, Π. Σακκάς, Αθηναίος)

Ρεπό: Μυρμιδόνες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου