ΤΟΠΙΚΟ

Οι προπονητές της ανόδου μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

οι-προπονητές-της-ανόδου-μιλούν-στον-τ-601341

Τέσσερις ομάδες από τη Β’ τοπική κατηγορία «τσέκαραν» το εισιτήριο για την Α’ της νέας σεζόν

Μετά την πρωταθλήτρια Α.Ο. Σκοπέλου, Δάφνη, Απόλλων Καναλίων και Πηλέας «σφράγισαν» τον προβιβασμό τους στην κορυφαία τοπική κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι Γιάννης Γλύκος, Σταύρος Σταμπουλής, Κώστας Ρέππος και Σούλης Κατσικαδάμος κάνουν σκέψεις ήδη για τη νέα σεζόν και προετοιμάζονται για τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν μπροστά τους. Μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις φετινές τους επιτυχίες, το δρόμο και τις επιλογές που οδήγησαν σε αυτές, το επίπεδο της Β’, ενώ σκιαγραφούν και τις σκέψεις για την επόμενο αγωνιστική περίοδο.

«Με ίδια συνταγή και αισιοδοξία»

Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ ο Α.Ο. Σκοπέλου. Οι νησιώτες, που λίγο έλειψε από την περσινή περίοδο να πανηγυρίσουν την είσοδο στην Α’, πιο αποφασισμένοι από ποτέ, κατάφεραν να πετύχουν και μαθηματικά πρώτοι την άνοδο, κατακτώντας στη συνέχεια και τον τίτλο του πρωταθλητή. Με το νεαρό τεχνικό και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, Γιάννη Γλύκο, στο τιμόνι και ανθρώπους που στηρίζουν κάθε στιγμή, η ομάδα της Σκοπέλου προετοιμάζεται ήδη για την πρόκληση της ερχόμενης περιόδου. Ο Γ. Γλύκος κάνει -μεταξύ άλλων- έναν απολογισμό της φετινής περιόδου, ενώ τονίζει πως το επιτυχημένο μοντέλο δεν θα αλλάξει.

Αναλυτικά:

Για τη απερχόμενη περίοδο: «Η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη. Από την αρχή είχαμε ως στόχο την άνοδο και κατά δεύτερον την πρωτιά και την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι από πέρυσι η Σκόπελος άξιζε να ανέβει κατηγορία. Το ρόστερ είναι αξιόλογο και μπορεί να σταθεί και στην Α’ κατηγορία. Παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και ήμασταν καλοί και στο αμυντικό κομμάτι».

Για την εικόνα της Β’ κατηγορίας: «Δύο ταχυτήτων. Ηταν ακριβώς αυτό που περίμενα. Υπήρχαν 3-4 ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, ενώ δεν ξέραμε πώς θα παρουσιαστούν ορισμένες άλλες, όπως ο Παγασητικός. Περίμενα ενδιαφέρον και ανταγωνισμό μέχρι το τέλος στις πρώτες θέσεις και όπως είδαμε κρίθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Προσωπικά περίμενα καλύτερους τον Ανθιμο Γαζή και τον Τοξότη, αν φανταστούμε ότι θα μπορούσε ο Γαζής να έπαιζε και φέτος στην Α’. Για Β’ κατηγορία το επίπεδο δεν ήταν καλό».

Ενόψει της νέας περιόδου: «Εχει σημασία τι θα κάνεις το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Οσον αφορά τη Σκόπελο, θα συνεχίσει με το ίδιο μοντέλο, δηλαδή να βασίζεται σε Σκοπελίτες. Το ρόστερ κατά 90% θα παραμείνει το ίδιο. Θα γίνουν φυσικά και προσθήκες. Κοιτάμε ήδη για την επόμενη χρονιά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα δεν θα είναι σάκος του μποξ και θα καταφέρει να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου που μου εμπιστεύτηκε τη θέση αν και βρίσκομαι μόλις ένα χρόνο στην προπονητική. Ιδιαίτερα, το γενικό αρχηγό Μανώλη Γαρουφαλή, ο οποίος από την πρώτη μέχρι την τελευταία προπόνηση είναι στο πλευρό μου και προσέφερε σημαντική βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα φέτος. Εξαιρετική συμπεριφορά μέσα και έξω και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις. Συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν».

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Σκοπέλου

«Με βάση παίκτες – σύμβολα και νέους»

Την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία μία χρονιά μετά τον υποβιβασμό της πέτυχε η Δάφνη. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με -5, οι πράσινοι υπό τις οδηγίες του Σταύρου Σταμπουλή κατάφεραν να διεκδικήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και την πρώτη θέση, ενώ εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο, όπως και οι υπόλοιποι τρεις, μία αγωνιστική πριν το τέλος, με τον Σταμπουλή να αναλύει τους λόγους που έδωσαν ώθηση στην ομάδα, αλλά και την αναντιστοιχία στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα του φετινού πρωταθλήματος της Β’: «Η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος της Β’ τοπικής ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Όπως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, είναι ένα πρωτάθλημα υποβαθμισμένο και αναντίστοιχο της ανώτερης κατηγορίας. Θεωρώ ότι είναι μέγα ατόπημα η κατώτερη κατηγορία να έχει λιγότερες από τις μισές ομάδες της Α’ τοπικής και εύχομαι κι ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Από πλευράς ανταγωνισμού, παραδοσιακά οι ομάδες που υποβιβάζονται έχουν και τον πρώτο λόγο για την άνοδο. Η δε τελική κατάταξη μάλλον δίκαιη».

Για τα χαρακτηριστικά της Δάφνης, που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με -5, κατάφερε να διεκδικήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και την κορυφή και τελικά να πετύχει την άνοδο:

«Είναι πάγια η αντίληψή μου ότι οι ομάδες δημιουργούνται με βάση γηγενείς και νεαρούς παίκτες κι όχι με αλλοπρόσαλλες και υπερβολικές προσθαφαιρέσεις. Μ’ αυτό το σκεπτικό χτίστηκε και υποστηρίχτηκε καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο. Δώσαμε βάση σε παίκτες σύμβολα της ομάδας, καθώς επίσης και στους νέους σε ηλικία και ποδοσφαιρική εμπειρία παίκτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδειχθούν, ενώ παράλληλα αποβάλαμε κάθε στοιχείο που αλλοίωσε το γόητρο της ομάδας κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η συνεχής υποστήριξη της ομάδας από τη διοίκηση, τους χορηγούς και τους απλούς φιλάθλους σε συνδυασμό με το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια ώθησαν το σύλλογο στη φετινή επιτυχία. Η μεγάλη όμως κατά την προσωπική μου άποψη δεν ήταν αυτή καθ’ αυτή η άνοδος, όσο η ολική επαναφορά του γοήτρου της ομάδας, κάτι που έχει πιστοποιηθεί από όλους όσους ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο».

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και τι προσδοκά για τη Δάφνη: «Η χρονιά δεν έχει τελειώσει για μας. Όπως είχαμε προσχεδιάσει από το περασμένο καλοκαίρι και ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, η ομάδα θα δουλέψει για δύο τουλάχιστον μήνες ακόμη, ακολουθώντας πρόγραμμα ειδικής για την εποχή προπόνησης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος απραξίας μέχρι την έναρξη της επόμενης περιόδου, να καλυφθούν αδυναμίες και αν είναι δυνατό, να ενσωματώσει έγκαιρα τους μεταγραφικούς στόχους. Για το επίπεδο της ανώτερης κατηγορίας μιλούν οι αριθμοί. Τη στιγμή αυτή υπάρχουν ομάδες στους δύο ομίλους που με 11-14 βαθμούς σε 23-24 παιχνίδια εξασφαλίζουν παραμονή. Αυτή είναι και η αναντιστοιχία που προανέφερα. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν τελικά αποφασισθεί, όπως ελπίζω, η επαναφορά ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής σε έναν όμιλο. Οποιαδήποτε μορφή και προοπτική όμως και να υπάρξει, δεν πρόκειται να μεταβάλλουμε το πλάνο μας για τη δημιουργία μιας υγιούς, νεανικής και με προοπτική ομάδας.

Τέλος, να συγχαρώ από την πλευρά μου τις ομάδες που κατάφεραν την άνοδο, όπως επίσης και όλους εσάς τους δημοσιογράφους, που μέσω εντύπων, ραδιοφωνικών εκπομπών και blogs προβάλλετε την προσπάθεια που γίνεται στο τοπικό ποδόσφαιρο».

Το φετινό ρόστερ της Δάφνης

Δύο άνοδοι σε δύο χρόνια

Δύο ανόδους μέσα στα δύο χρόνια της προπονητικής του καριέρας έχει πετύχει ο Κώστας Ρέππος, γράφοντας με το δικό του τρόπο το όνομά του στην ιστορία του πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣΘ. Πέρυσι με τη Μακρινίτσα, ενώ φέτος ήρθε να προστεθεί ο Απόλλων, ο οποίος επιστρέφει στην κορυφαία τοπική κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια. Η ομάδα από τα Κανάλια, ενισχυμένη στο β’ γύρο, πέτυχε νίκες με ευρύ σκορ, πιάνοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία και τις προσθήκες του Ιανουαρίου αποδίδει ο νεαρός τεχνικός τη φετινή επιτυχία, που τονίζει αναλυτικά:

Για το τι κρατάει από τη φετινή χρονιά: «Αυτό που κρατάω από τη φετινή σεζόν είναι η θεαματική πρόοδος των παικτών της ομάδας από το καλοκαίρι που ήρθα στην ομάδα μέχρι σήμερα. Η νοοτροπία άλλαξε και αυτό ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς. Επίσης, το κλίμα είναι οικογενειακό και αυτό βοηθάει πολύ».

Για τους λόγους που οδήγησαν στην άνοδο και το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Καλή φυσική κατάσταση, πολλά τρεξίματα και επειδή ήμασταν άπειρη ομάδα με τις μεταγραφές του χειμώνα (Μουράβα, Κόκκαλη, Φώτου, Καρπουζά, Παπουτσή) βελτιωθήκαμε συνολικά, δώσαμε ομοιογένεια και περισσότερη ποιότητα. Ετσι από το μηδέν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο. Σε σύγκριση με πέρυσι το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο και πιο δύσκολο. Είχε ανταγωνισμό, ενώ πέρυσι με την άνοδο των έξι είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς».

Για να είναι ο Ρέππος τεχνικός και στην Α’ ΕΠΣΘ θα πρέπει να κατέχει πτυχίο προπονητικής UEFAB’, κάνοντας προσπάθεια να το αποκτήσει. Ενόψει της νέας χρονιάς, τονίζει: «Ανεξάρτητα από το αν είμαι εγώ ή όχι, ο Απόλλων πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, με νεαρούς δηλαδή ποδοσφαιριστές όπως κάναμε κ φέτος, όπου οι 6-7 της ενδεκάδας ήταν κάτω των 20 ετών. Να διατηρηθούν παράλληλα και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο και με την προσθήκη μερικών ακόμη, κάνοντας μεταγραφές ουσίας να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Το θετικό είναι ότι τα περισσότερα παιδιά είναι από το χωριό κι αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι -ενώ ήμουν στους πάγκους μόλις μία χρονιά στη Μακρινίτσα- και τους παίκτες που ήταν άψογοι. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, εμείς είμαστε επικουρικοί».

Η ομάδα του Απόλλωνα Καναλίων

«Τα ταλέντα αξίζει να προσεχθούν»

Μπορεί να ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τον Παγασητικό (1-3), ωστόσο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα και την υπεροχή στην ισοβαθμία με την Ακρόπολη Σέσκλου, η τελευταία αγωνιστική αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο Πηλέας ήδη πανηγύρισε την άνοδο μετά από εννέα χρόνια, ενώ από το 1996 μέχρι το 2007 είχε συνεχή παρουσία στην Α’ με εξαίρεση μία χρονιά. Βασιζόμενο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, το σύνολο της Βόλου είναι η τέταρτη ομάδα που «κλείδωσε» την είσοδο στην Α’ κατηγορία. Ο τεχνικός του Πηλέα, Σούλης Κατσικαδάμος, μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή πορεία και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά:

Για τα στοιχεία που κρατάει από τη φετινή περίοδο και τους λόγους που οδήγησαν στην άνοδο: «Ολα είναι θετικά. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν 4-5 χρόνια με μικρό μπάτζετ και καταφέραμε με κόπο να επωφεληθούμε. Παρά το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια, που χάσαμε, αντιμετωπίζαμε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα. Βασιστήκαμε σε νέα παιδιά, όπως είναι ο Αποστόλης Χατζησταμάτης που είναι 17 ετών, πέραν των υπολοίπων, ενώ τον Ιανουάριο βελτιωθήκαμε ακόμη περισσότερο, όπως για παράδειγμα με τον Αγγελο Ματθαίου που ήρθε από τους Νέους Αθλητές και είναι 16 ετών. Τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη τριάδα είναι η ομαδικότητα. Ο ένας έπαιζε για τον άλλο. Το καλό κλίμα που είχαμε μας οδήγησε στην πορεία που είχαμε».

Για το φετινό επίπεδο της Β’ κατηγορίας: «Εμείς θέλαμε περισσότερα παιχνίδια για να είναι και καλύτερο το πρωτάθλημα. Τελείωσε νωρίς κι έτσι τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες δεν είχαμε την ευκαιρία να φορμαριστούν και να δείξουν την εικόνα τους. Νομίζω, αν είχε μεγαλύτερη διάρκεια, θα ήταν πιο ποιοτικό. Ηταν βέβαια καλύτερο από το περσινό. Παρουσιάστηκαν ενισχυμένοι και οι τέσσερις που τελικά πανηγύρισαν την άνοδο. Αλλά και ο Τοξότης, ο Παγασητικός και ο Ανθιμος Γαζής και στο δεύτερο γύρο το πρωτάθλημα έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Εμείς διατηρήσαμε το υλικό που είχαμε».

Ενόψει της νέας σεζόν: «Θα κάνουμε το σχεδιασμό, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα δούμε τι θα κάνουμε. Πιστεύω πως θα είναι μία καλή χρονιά για εμάς. Εχουμε τις βάσεις και κοιτάμε να κάνουμε μία καλή πορεία, γιατί το πρωτάθλημα της Α’ θα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό. Ο Πηλέας διαθέτει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που αξίζει να προσεχθούν».

Ο Πηλέας μετά από εννέα χρονιά επιστρέφει στην Α’

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου