ΤΟΠΙΚΟ

«Λυτρωτής» Σιώμος και νέο τρίποντο ο Ρήγας

λυτρωτής-σιώμος-και-νέο-τρίποντο-ο-ρ-604003

Ακόμη ένα τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ρήγας Φεραίος. Σε ένα παιχνίδι με επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι κυανόλευκοι με το παρθενικό γκολ του νεαρού Αλέξανδρου Σιώμου στο 81’ έκαμψαν την αντίσταση του μαχητικού Βατανιακού, έφτασαν τους 43 βαθμούς και παρέμειναν στην 5η θέση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Η δυνατή βροχή δυσκόλευε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σκληρό παιχνίδι -που έφτανε στα όριο του αντιαθλητικού- από τους φιλοξενούμενους. Σχεδόν δύο μήνες αήττητοι οι κυανόλευκοι, που επικεντρώνονται στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Πύρασο (29/3).

Πολλές ευκαιρίες στο τέλος το γκολ

Μονόλογος του Ρήγα Φεραίου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με στόχο το γρήγορο γκολ που θα έκανε ακόμη πιο εύκολη τη συνέχεια. Στο 7’ το σουτ του Μπίκα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζήμα, ενώ στο 12’ ο Χατζής έδωσε στον Κεμάλι, αυτός έκανε το 1-2 με τον Μπίκα και το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε. Στο 14’ ο Χατζής σούταρε δυνατά, αλλά ο Τζήμας αντέδρασε και έδιωξε με γροθιές, ενώ στο 17’ ο Σπαθής σέντραρε, ο Ζενούνι έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά κατέληξε εκτός.

Στο 25’ ο Γουτούλης χρίσθηκε σκόρερ με σουτ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στην αρχή της προσπάθειας του νεαρού.

Οι κυανόλευκοι του Λάκη Μπακάλη θα μπορούσαν να προηγηθούν πριν την ολοκλήρωση του α’ μέρους αλλά στη νέα ευκαιρία του Ζενούνι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, πήρε παράλληλη φορά με τη γραμμή της εστίας και απομακρύνθηκε.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και στο β’ μέρος, με τους Βελεστινιώτες να μην μπορούν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα, παρά τις ευκαιρίες. Στο 72’ νέο σουτ του Χατζή έδιωξε με υπερένταση ο Τζήμας. Οσο περνούσε η ώρα, η πιθανότητα για απώλεια βαθμών όλο και μεγάλωνε. Στο 78’ ο Μαλάκος έκανε το σκαφτό σουτ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο αλλά ο αμυνόμενος Ποτουρίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 81’ ο Μαλάκος έκανε τη σέντρα και ο Σιώμος με ψύχραιμο πλασέ από την καρδιά της άμυνας έκανε το 1-0. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ευκαιρία για το Ρήγα, ο Ναουμίδης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χορτάρι και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μπακάλης: «Διαφορετική ομάδα»

Μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού, ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου, Λάκης Μπακάλης, τόνισε: «Δυσκολευτήκαμε πολύ για να νικήσουμε το Βατανιακό. Μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Μία ομάδα ιδιαίτερα γυμνασμένη, δυνατή, γρήγορη και ιδιαίτερα σκληρή. Είχαμε όμως διάθεση, διάρκεια, καθαρό μυαλό, συν το άγχος που έχουμε εδώ και μεγάλο διάστημα για να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και να σωθούμε».

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Λ. Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Ναουμίδης, Βουραζέρης, Αλεξίου (46’Μαλάκος), Χατζής, Ζανούνι, Μπικάς (82’Βουραζέρης), Γουτούλης (65’Σιώμος), Κεμάλι.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Ιωαννίδης): Τζήμας, Παναγιωτίδης Γ., Κατσιούλας (79’ Παναγιωτίδης Σ.) Καραγιάννης, Αθ. Καρτσάμπας (46’Μποστάνζυ), Αλ. Καρτσάμπας, Λαζαρίδης,Τοπαλλί (61’ Πιριτζάους), Γεωργαντάς, Ποτουρίδης, Μυλιάρδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου