ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είχε την ουσία και πανηγύρισε ακόμη ένα τρίποντο… χρυσάφι

είχε-την-ουσία-και-πανηγύρισε-ακόμη-έν-616347

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός Βόλου, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών της τριάδας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του Αιγινιακού στο ΕΑΚ για την 22η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Football League και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης του Μουμίν για να αναρριχηθούν στη δεύτερη θέση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Μπαλντοβαλίεφ και Μπιτάνγκ οι σκόρερ. Πέμπτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος (έβδομο συνολικά) χωρίς να δεχθούν τέρμα οι ερυθρόλευκοι με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο. Ρεπό ακολουθεί για τους Βολιώτες την ερχόμενη Τετάρτη (18/3). Αποτελέσματα, επόμενη αγωνιστική και βαθμολογία στη ΣΕΛ. 16.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τοποθέτησε τον Ρίζο κάτω από τα δοκάρια και τους Ζέρη, Ιντζίδη, Μπάρμπα και Μπουτζίκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόκας και Τριανταφυλλάκος, οι Νικολιάς και Μπιτάνγκ υπερασπίστηκαν την μεσοεπιθετική γραμμή δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα, και ο Θέος τοποθετήθηκε πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε θέλοντας να επιβάλλει από νωρίς το παιχνίδι του, με υπομονή, αναζητώντας την ευκαιρία και τους χώρους που θα του έδιναν την ευκαιρία να γίνει απειλητικός. Από την άλλη, ο Αιγινιακός προσεκτικός στην άμυνα επικεντρώθηκε στις αντεπιθέσεις. Στο 5’ η πρώτη προσπάθεια των γηπεδούχων με τον Νικολιά να κάνει επικίνδυνο γύρισμα, αλλά κανένας δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Στο 22’σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή για τους Βολιώτες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Μπαλντοβαλίεφ απέφυγε τους αντιπάλους του έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ, ο Τόλιος εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ανέβασαν στροφές και απείλησαν επτά λεπτά αργότερα. Ο Ζέρης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μπαλντοβαλίεφ έπιασε εκτός ισορροπίας κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δεξιά από το κάθετο δοκάρι του Τόλιου. Στο 36ο λεπτό έσπασε ο… γόρδιος δεσμός. Ο Μπαλντοβαλίεφ εκτέλεσε με το αριστερό αριστοτεχνικά φάουλ, λίγα μέτρα πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής κι έστειλε την μπάλα πάνω από το τείχος και στην αριστερή γωνία του Τόλιου.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Στο 41’ ο Αιγινιακός μπήκε στην περιοχή απειλητικά με τον Ρίκκα, αλλά ο Μπουτζίκος με εξαιρετικό τάκλιν απομάκρυνε σε κόρνερ, πριν ο πρώην ερυθρόλευκος πλασάρει, ενώ στο 43’ ο Μπιτάνγκ σούταρε ψηλοκρεμαστά από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το β’ μέρος

Στις αρχές της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πρόθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα και είχαν την κατοχή, ενώ οι γηπεδούχοι περίμεναν μέχρι να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και να επιτεθούν, διασφαλίζοντας αρχικά τα μετόπισθεν. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πήραν εκ νέου τον έλεγχο του παιχνιδιού και σκόραραν στο 50’ με τον Μπαλντοφαλίεβ, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε, μετά από υπόδειξη του βοηθού ως οσφάιντ. Στο 63’, σημαντική νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία και τελικό αποδέκτη το Ζέρη, ο δεξιός οπισθοφύλακας έκανε τη σέντρα με προϋποθέσεις, αλλά κανένας δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο δεκάλεπτο μέχρι το 70’ οι ερυθρόλευκοι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπιτάνγκ στο 66’. Ο εξαιρετικός και χθες Νικολιάς έβγαλε αμαρκάριστο τον Μπιτάνγκ απέναντι από τον Τόλιο, ο Καμερουνέζος πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μετά το 70’ οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει, παίζοντας με το χρόνο, αλλά δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, μέχρι που… καθάρισε τη νίκη στο 84’. Σε αντεπίθεση με τον Μπαλντοβαλίεφ, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος πάσαρε στον Μπιτάνγκ, ο οποίος αυτήν τη φορά πλάσαρε ψύχραιμα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-0

22η αγωνιστική – Football League (Βορράς)

ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ

Σκόρερ: 36’ Μπαλντοβαλίεφ, 84’ Μπιτάνγκ

Κίτρινες: Νικολιάς – Γιαζιτζόγλου

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων), Κοτζαμανίδης (Πειραιά)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος):Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Ιντζίδης, Μπάρμπας, Ρόκας (55’ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ (86’ Μπεριάν), Νικολιάς, Θέος (76’ Μακρυδημήτρης), Μπαλντοβαλίεφ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Στ. Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Μπάρος, Πέντα, Ντεβέσα, Μπερτέν, Ρίκκα (85’ Πόποβιτς), Γουέλκαμ (62’ Φερέιρα), Καζάκης (76’ Κυνηγόπουλος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου