ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αφησε βαθμούς στη Λάρισα, αλλά παραμένει σε πλεονεκτική θέση

αφησε-βαθμούς-στη-λάρισα-αλλά-παραμέν-628208

Αφήνοντας πίσω του δύο βαθμούς, έφυγε από το Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός Βόλου (0-0), για την 21η αγωνιστική του Βορρά της Football League. Απέναντι στον Τύρναβο και σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες, οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα χάριζε ένα «χρυσό» τρίποντο ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Συνέχισαν το αήττητο σερί οι ερυθρόλευκοι, που ναι μεν δεν παρέτειναν το νικηφόρο, αλλά δεν δέχθηκαν και τέρμα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Στην τρίτη θέση παρέμειναν οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και στο +2 από τη Ζάκυνθο, που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι Βολιώτες στο α’ μέρος, με τον Τύρναβο να έχει δοκάρι. Πρόγραμμα, αποτελέσματα και βαθμολογίες στη ΣΕΛ. 16.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τοποθέτησε τον Ρίζο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουτζίκο (αριστερά) και Ζέρη (δεξιά) στις δυο πλευρές της άμυνας και τους Γιαλούση και Μπάρμπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Ρόκας και Τριανταφυλλάκος. Μπροστά τους ήταν ο Θέος, που είχε δημιουργικό ρόλο, στη δεξιά πλευρά αγωνίστηκε ο Νικολιάς, στην αριστερή ο Μπιτάνγκ και μοναδικός προωθημένος ο Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Οι δυνατές μονομαχίες και οι λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αδυνατώντας όμως να γίνει επικίνδυνος, ενώ ο Τύρναβος προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να φτάσει στην εστία του Ρίζου. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν πρώτοι, με άστοχη εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση (11’). Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι και κέρδισαν μέτρα. Στο 35’ σημειώθηκε η φάση, για την οποία οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Ο Θέος σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού του Τυρνάβου, όμως ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον παίκτη του Ολυμπιακού για διαμαρτυρία και όχι την εσχάτη των ποινών. Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε το α’ μέρος. Στο 44’, σε οργανωμένη επίθεση και τελικό αποδέκτη τον Μπαλντοβαλίεφ, ο Σκοπιανός επιθετικός δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με την μπάλα να περνά άουτ.

Το β’ μέρος

Με άστοχη εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση απείλησε αρχικά στο β’ μέρος (54’) ο Ολυμπιακός, με το παιχνίδι να αποκτά ρυθμό, δημιουργώντας φάσεις εκατέρωθεν. Στο 56’ ακολούθησε δοκάρι για τους Λαρισαίους. Ο Μιλουτίνοβιτς έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών του Ρίζου, ενώ στο 60’ σημειώθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ο Ρόκας σούταρε από καλή θέση, με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία του Πρίφτη. Στο 62’ λίγο… έλειψε οι ερυθρόλευκοι να πληρώσουν την απροσεξία του Ρίζου. Ο Γκούρτσας πήρε την κεφαλιά μέσα από τα… χέρια του έμπειρου τερματοφύλακα, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο ημίωρο οι ερυθρόλευκοι έκαναν την έσχατη προσπάθεια για το γκολ της νίκης, ωστόσο εξακολούθησαν να μην μπορούν να βρουν την τελική πάσα, δεν κινδύνευσαν και έτσι το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειές τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-0

Αλκαζάρ – Football League (Βορράς)

21η αγωνιστική

Σκόρερ:

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Κατσικογιάννης, Χαδήμογλου (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Σουλιώτης. Γκούρτσας, Μπιλά – Μπαλντοβαλίεφ, Ζερης, Θέος, Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Ρόκας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απ. Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεριανός, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Μιλουτίνοβιτς, Καραμανλής, Ποκόνγκ (78’ Μπιλά), Γεωργίου (72’ Ιβανίδης λ.τρ.), Ντατίδης, Γκούρτσας, Παπασάββας (46’ Όττα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης (85’ Καρράς), Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (80’ Σκοπελίτης), Θέος, Μπαλντοβαλίεφ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου