ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μέλλον στα χέρια του

το-μέλλον-στα-χέρια-του-637014

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχώς βελτιώνεται και με ζήλο αντικρίζει τη συνέχεια

Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά – σιγά το φετινό πρωτάθλημα της Football League με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκει τα πατήματά του την καταλληλότερη χρονική περίοδο. Πλέον, βελτιωμένος και από την τρίτη θέση στρέφεται στις επόμενες «μάχες» που θα αποτελέσουν κριτήριο για τους φετινούς στόχους.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Να ανατρέψει την κατάσταση μέσα σε έναν μήνα κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αρχικά, μετά τις ήττες από Ζάκυνθο (24/1) και Ηρακλή (1/2) με το ίδιο σκορ (1-0), οι Βολιώτες είχαν φτάσει στην πέμπτη θέση και στο -10 από τη δεύτερη Λαμία, στο -4 από την τρίτη Ζάκυνθο και στο -2 από την τέταρτη ΑΕΛ. Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες, όχι μόνο κατάφεραν να επικρατήσουν σε δύο ντέρμπι (απέναντι σε ΑΕΛ και Λαμία) αλλά πλέον φιγουράρουν στην τρίτη θέση και βλέπουν με αξιώσεις και τη δεύτερη, εφόσον δικαιωθεί η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Λαμία χάσει τους τρεις βαθμούς, μετά την αντικανονική συμμετοχή του Χουσεΐν Μουμίν. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα «πιάσει» στη δεύτερη θέση τη Λαμία με 35 βαθμούς. Ναι μεν δεν έχει κάνει το ρεπό του, αλλά πλέον τον κυνηγούν οι συνδιεκδικητές των θέσεων που οδηγούν στα playoffs, μεταφέροντας το άγχος στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο Ολυμπιακός Βόλου με πάθος και αποφασιστικότητα, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και έκανε ακριβώς ό,τι κάνει κάθε ομάδα που θέλει να πανηγυρίσει τη νίκη σε ντέρμπι. Από τη μία η Λαμία είχε κλείσει τους διαδρόμους και δεν επέτρεπε στους ερυθρόλευκους να γίνουν απειλητικοί, όμως οι Βολιώτες βρήκαν λύσεις και με υπομονή περίμεναν να «χτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή, όπως το έκαναν με τον Γιώργο Θέο στο 50’.

Οι ερυθρόλευκοι με αυτό το τρίποντο έφτασαν τα πέντε συνεχόμενα, στα οποία έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα (από τον Αγρ. Αστέρα στο τελικό 3-1). Πλέον, στρέφονται στο δύσκολο όσο και κομβικό παιχνίδι της ερχόμενης 21ης αγωνιστικής (Κυριακή 8/3, 3 μ.μ.) με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ, το οποίο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος χαρακτήρισε ματς της χρονιάς.

Εκτίει με Φωκικό ο Ρόκας

Στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής απέναντι στον Φωκικό στο ΕΑΚ θα εκτίσει την ποινή του ο Στάθης Ρόκας, μιας και συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο παιχνίδι με τη Λαμία. Χθες, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την περασμένη Δευτέρα, έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεπό.

Θέος: «Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες»

Για τη σκληρή δουλειά, μετά την έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στον Ολυμπιακό Βόλου, μίλησε ο Γιώργος Θέος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NovaΣΠΟΡ FM, ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος απέναντι στη Λαμία τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για άνοδο στη Super League, ενώ αναφέρθηκε και στους προσωπικούς του στόχους. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Θέος για:

Το αν ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καλύτερη ομάδα από την Λαμία: «Αυτό φάνηκε εντός του αγωνιστικού χώρου μετά το παιχνίδι. Κυριαρχήσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειληθήκαμε καθόλου και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους μας».

Το πώς βελτιώθηκε η εικόνα της ομάδας του: «Ημασταν μία καινούργια ομάδα. Είχαμε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Θέλει χρόνο μια ομάδα να αποδώσει αυτά που μπορεί. Μετά την έλευση του κ. Ελευθερόπουλου και του κ. Βενετίδη στο τεχνικό τιμ η ομάδα δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις πάνω σε καινούργια τακτικά πράγματα τα οποία δεν τα είχαμε δει ξανά μέχρι τώρα».

Το αν είναι εφικτή η άνοδος στη Super League: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ξεκινάει με στόχο απλά να μπει στα playoffs, αυτό είναι δεδομένο. Θα μπούμε στα playoffs και θα εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες, ώστε να κατακτήσουμε την άνοδο στην Super League. Ο Ηρακλής και η ΑΕΚ έχουν το αβαντάζ, όμως στα playoffs αλλάζουν πολλά. Το έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Την στήριξη του κόσμου: «Δεν είχαμε γενικά την καλύτερη δυνατή προσέλευση γιατί είχαμε απογοητεύσει τον κόσμο με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε κάνει. Όμως, όταν ένας ποδοσφαιριστής μπαίνει σε ένα ντέρμπι με κόσμο τότε δίνει τα πάντα για να τους δώσει χαρά».

Τους προσωπικούς του στόχους: «Οπως κάθε παιδί 23 ετών, έτσι κι εγώ θέλω να παίξω στην Super League. Ονειρο μου είναι πρώτα να υλοποιήσει τους στόχους της η ομάδα μου και να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Είτε στον Ολυμπιακό Βόλου, είτε στον Λεβαδειακό θα προσπαθήσω να καθιερωθώ και να παίξω στην μεγάλη κατηγορία».

Απολογούνται Ολυμπιακός και Εθν. Σερρών

Σε απολογία κλήθηκαν για την ερχόμενη Παρασκευή (6/3) ενώπιον του αθλητικού δικαστή Ολυμπιακός Βόλου και Εθνικός Σερρών για το παιχνίδι της 12ης Ιανουαρίου (12/1) που είχε χαρακτηριστεί «ύποπτο» από την UEFA (με 3-2 είχαν επικρατήσει οι Βολιώτες). Την ίδια μέρα θα εκδικαστεί και η υπόθεση ένστασης της Αναγέννησης Καρδίτσας για την αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Χουσεΐν Μουμίν της Λαμίας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Αναλυτικά, η κλήση όσον αφορά τον Ολυμπιακό και την ομάδων των Σερρών: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή 6/03/2015 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα: Την ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21 Β, και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 12-1-2015). Την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21 Β, και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 12-1-2015)».

ΣΦΟΒ: «Ο κόσμος στο πλευρό του»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου, με την οποία συγχαίρει τους ερυθρόλευκους για τη νίκη απέναντι στη Λαμία και τους φίλους της ομάδας για τη στήριξη, δίνοντας το σύνθημα ενόψει της συνέχειας. Αναλυτικά:

«Συγχαίρουμε την ομάδα μας για την επιτυχία της Δευτέρας επί της Λαμίας, που μας ανεβάζει στην τρίτη προνομιούχο θέση. Συγχαίρουμε τους 3.000 και πλέον οπαδούς μας που έδωσαν εντυπωσιακό παρών κάνοντας καμίνι το ΕΑΚ και θυμίζοντας παλιές εποχές.

Ο κόσμος να σταθεί με τον ίδιο παλμό κοντά στην ομάδα σ’ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, δίνοντας ώθηση και δύναμη στους παίκτες μας.

Ο κόσμος να δώσει την απάντησή του σε όσους επιλέγουνε να πλήξουνε το γόητρο των οπαδών και το κύρος του Συλλόγου. Να κοιτάξουνε τί κόσμο κατεβάζει π.χ. ο Ολυμπιακός του Πειραιά στα τελευταία παιχνίδια, τι εισιτήρια κόβουνε οι της Super League, Πλατανιάς, Τρίπολη, Πανιώνιος, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Καλλονή, Κέρκυρα, Βέροια, Πανθρακικός ομάδες που έχουνε παικταράδες στη σύνθεσή τους. Η γειτονική Λάρισα έκοψε προχθές 138 εισιτήρια και ο Απόλλων Αθηνών 220 εισιτήρια.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, η μεγάλη προίκα του Συλλόγου όπως έχουνε δηλώσει κατά καιρούς σπουδαίοι Πρόεδροι και παράγοντες της ομάδας, και παρ’ όλο που από το 2011 δέχθηκε πίκρες και απογοητεύσεις, προσπαθεί να στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις.

Κανείς δεν ξεχνά, δεν διαγράφει, δεν μηδενίζει τους 17.000 οπαδούς μας στο Πανθεσσαλικό σε τρία παιχνίδια, τους 5.000 στου Χαριλάου και τους 3.500 στην Κατερίνη.

Τέλος, καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους για αγορά μετοχών μέχρι την Παρασκευή να επικοινωνήσουνε με τα μέλη της Διοίκησης του ΣΦΟΒ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου