ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν τον σταματάει κανείς…

δεν-τον-σταματάει-κανείς-640661

Την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου στο ΕΑΚ για την 20η αγωνιστική του Βορρά της FootballLeague. Απέναντι στη Λαμία, οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν ψυχωμένοι και με γκολ του Θέου πανηγύρισαν ακόμη ένα τρίποντο σε ντέρμπι και βλέπουν με καλύτερες προϋποθέσεις το μέλλον. «Παιχνίδι της χρονιάς» χαρακτήρισε το ματς στη Λάρισα απέναντι στον Τύρναβο (8/3) για την ερχόμενη αγωνιστική ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Εξαιρετική αμυντική λειτουργία από τους Βολιώτες, που έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια. Σε… κέφια, πέραν του σκόρερ, και ο Νικολιάς, που δημιούργησε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δυναμικό το «παρών» του ερυθρόλευκου κόσμου που έδωσε ώθηση στους ερυθρόλευκους. Στη 3η θέση πλέον οι Βολιώτες, που περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης Μουμίν την ερχόμενη Πέμπτη (5/3) και με ενδεχόμενη δικαίωση της Αναγέννησης Καρδίτσας, οι Βολιώτες θα «πιάσουν» τη Λαμία στη 2η θέση.

Το α’ μέρος

Με διάθεση να επιβάλλει το παιχνίδι του ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος απείλησε πρώτος στο 4’. Ο Θέος κέρδισε φάουλ από τον Κωστόπουλο, ο Μπαλντοβαλίεφ ανέλαβε την εκτέλεση από καλή θέση αλλά το σουτ του χτύπησε στο τείχος, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιαλούση. Μετά τα πρώτα λεπτά η Λαμία ανέβασε στροφές και περιόρισε τους γηπεδούχους αλλά, τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και οι δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, δεν επέτρεπαν στις δύο ομάδες να απειλήσουν. Στο 6’ ο παίκτης που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στους γηπεδούχους, Καμαρά, απέφυγε τον Μπουτζίκο, γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Ντελέκος μέσα από την περιοχή έκανε άσχημο σουτ. Στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο α’ μέρος (18’) μετά από ωραία μεταβίβαση του Μπιτάνγκ, ο Νικολιάς σούταρε από πλάγια και κοντά στην εστία, με τον Μπλάζιτς σε σωστή θέση να αποκρούει σε κόρνερ. Η συμπαγής άμυνα της Λαμίας δεν άφηνε ελεύθερους διαδρόμους στους ερυθρόλευκους, με τους δύο αντιπάλους να αλληλοεξουδετερώνονται.

Το β’ μέρος

Με στόχο να αιφνιδιάσει ξεκίνησε και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός και κατάφερε να πετύχει άμεσα το γκολ. Στο 50’ μετά από σέντρα του Ζέρη, η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Μπαλντοβαλίεφ σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ρεπετσά και στρώθηκε στο Θέο, ο οποίος από την καρδιά της περιοχής με πλασέ έστειλε την μπάλα να… αναπαυτεί στα δίχτυα των κυανόλευκων για το 1-0.

Στο 53’ η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γιενγκά εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρίζος είχε άστοχη έξοδο και ο Ρεπετσάς από κοντά, έστειλε την μπάλα άουτ. Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν ωστόσο να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στην αμέσως επόμενη φάση, αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, ο σκόρερ έκανε τη σέντρα, ο Μπαλντοβαλίεφ όμως προσπάθησε με το χέρι να κατεβάσει την μπάλα και δέχθηκε την κίτρινη. Χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις κύλησε το επόμενο 20λεπτο με τη Λαμία να ρισκάρει επιθετικά, δίνοντας χώρο στους Βολιώτες, που αγωνίζονταν με υπομονή και περίμεναν την ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 73’ η ομάδα της Φθιώτιδος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Πέρεθ εκτέλεσε φάουλ από το σημείο του κόρνερ, ο Χαϊκάλης πήρε καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, η μπάλα «έσκασε» στον αγωνιστικό χώρο και κατέληξε στα χέρια του Ρίζου. Στα τελευταία 14 λεπτά οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με αριθμητική ισορροπία, λόγω της αποβολής του Κυζιρίδη. Στο 81’, σε φάση όπου ο Μπλάζιτς μάζεψε την μπάλα και έπεσε πάνω του, ο μέσος του Ολυμπιακού άπλωσε το χέρι του στο πρόσωπο του αντίπαλου τερματοφύλακα, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να δείχνει τη δεύτερη κίτρινη. Ωστόσο, η Λαμία δεν κατάφερε να απειλήσει, ούτε στα επόμενο 9λεπτο της κανονικής διάρκειας, ούτε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, με τον Ολυμπιακό να κρατά τη σπουδαία νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΛΑΜΙΑ 1-0

20ηαγων. – Football League (Βορράς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ (84’ Μακρυδημήτρης), Νικολιάς, Θέος (72’ Ρόκας), Μπαλντοβαλίεφ (87’ Διαμαντόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Π. Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κακαράς, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Κωστόπουλος (83’ Γιαννιτσάνης), Γιενγκά (68’ Χαϊκάλης), Ντελέκος, Φατιόν, Α. Καμαρά (55’ Πέρεθ), Νεόφυτος.

Σκόρερ: 50’ Θέος
Κόκκινη: 80’ Κυζιρίδης (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μπάρμπας, Κυζιρίδης, Μπαλντοβαλίεφ, Γιαλούσης, Ρόκας, Ρίζος – Κωστόπουλος, Φατιόν, Ρεπετσάς
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας)

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου