ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πάντα ψηλά ο πήχης για τη Σοφία Κτενά

πάντα-ψηλά-ο-πήχης-για-τη-σοφία-κτενά-641709

Ολοκληρώθηκε χθες το Παγκόσμιο Κύπελλο τεχνικής κολύμβησης, που διεξήχθη στο Εγκερ της Ουγγαρίας, με τους Ελληνες κολυμβητές, που αποτελούν την Εθνική ομάδα, να πανηγυρίζουν συνολικά έξι μετάλλια (εκ των οποίων τέσσερα χρυσά και δύο αργυρά). Ενα χρυσό και ένα αργυρό για τη Βολιώτισσα Σοφία Κτενά.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Σε ακόμη μία διοργάνωση ξεχώρισε η Σοφία Κτενά. Η Βολιώτισσα κολυμβήτρια, μέλος της Εθνικής Ελλάδος, που προέρχεται από τα… σπλάχνα του ΝΟΒΑ και σήμερα αγωνίζεται στα Δελφίνια Περιστερίου, ήταν 1η στα 50μ. άπνοη, με χρόνο 16.70 και 2η στα 100μ. υποβρύχιο, με επίδοση 37.57, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο. Ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της η Κτενά μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας για το Παγκόσμιο, ενώ σχολιάζει και τις επόμενες προκλήσεις. Αναλυτικά, αναφέρει:

Για την παρουσία της στο Εγκερ της Ουγγαρίας και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. άπνοη (σε σχέση με το χάλκινο του Πανευρωπαϊκού), και το αργυρό στα 100μ. υποβρύχιο: «Από άποψη κατάταξης, στα 50 μ. άπνοη όντως βρίσκομαι πιο ψηλά σε σχέση με τη θέση που κατέκτησα στο Πανευρωπαϊκό. Ο χρόνος ήταν πάρα πολύ κοντά στο προσωπικό μου ρεκόρ, κάτι που σημαίνει πως, σε αυτή την εποχή και την τωρινή μου κατάσταση, βρίσκομαι σε πολύ καλό επίπεδο. Την ίδια μέρα και στα 100 μ. υποβρύχιο, πέραν της δεύτερης θέσης, ήμουν και πάλι κοντά στο προσωπικό μου ρεκόρ. Το αποτέλεσμα δηλαδή και από τις δύο κούρσες μου ήταν πολύ θετικό».

Για τη διοργάνωση και το επίπεδό της: «Η διοργάνωση σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και υπήρχε αρκετή συμμετοχή απ’ όλο τον κόσμο. Προσωπικά, λοιπόν, είμαι ευχαριστημένη, δεδομένης της χρονικής στιγμής και αναμένω μια καλή εμφάνιση στο Χειμερινό πρωτάθλημα. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό καθώς είχα αντιπάλους που είναι δυνατές. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά, οι συνθήκες για εμάς δεν ήταν οι καλύτερες, καθώς φτάσαμε στην Ουγγαρία την περασμένη Παρασκευή το βράδυ για να αγωνιστούμε το πρωί του Σαββάτου. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να καλύψει τα έξοδα του Παγκοσμίου για τους αθλητές που πήραν πέρυσι μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό».

Για τις επόμενες αγωνιστικές της υποχρεώσεις: «Επόμενος στόχος μου το Χειμερινό πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, ενώ ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτής κατηγορίας το Μάιο. Και οι δύο διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς δίνουν προκρίσεις για την επιλογή της Εθνικής ομάδας Ανδρών και Γυναικών».

Η συνολική παρουσία της Εθνικής

Πέραν της Κτενά, για την Εθνική ομάδα, ο Λουκάς Καρετζόπουλος κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 50μ. άπνοια με χρόνο 14.97 και στα 50μ. και 100μ. επιφάνεια, με χρόνο 15.88 και 35.73 αντίστοιχα. Στα 800μ. επιφάνεια, ο Χρήστος Χριστοφορίδης ήταν 2ος, με χρόνο 6:26.88, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στα 400μ. επιφάνεια κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 3:08.73. Τέταρτος ήταν ο Αντώνης Τσουρουνάκης στα 200μ. επιφάνεια με χρόνο 1:23.90, ενώ ήταν 5ος στα 400μ. επιφάνεια με χρόνο 3:04.66. Ο Θωμάς Κόκκινος, ήταν 9ος στα 50μ. άπνοια με χρόνο 15.57, 6ος στα 50μ. επιφάνεια με χρόνο 17.02, ενώ τερμάτισε στην 5η θέση και στα 100μ. επιφάνεια με χρόνο 37.28.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου