ΤΟΠΙΚΟ

Κομβικά ματς για Ρήγα – Πύρασο

κομβικά-ματς-για-ρήγα-πύρασο-698251

Σήμερα (3 μ.μ.) ολοκληρώνεται ο α’ γύρος στη Γ’ Εθνική με τη 15η αγωνιστική

Εμβόλιμη αγωνιστική, λόγω των εκλογών, περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στον 2ο όμιλο, οι δύο εκπρόσωποι της Μαγνησίας, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Οι Βελεστινιώτες φιλοξενούνται στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό με σέντρα στις 3 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα οι Αγχιαλίτες αγωνίζονται στο Δημ. γήπεδο Ν. Αγχιάλου απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

«Μάχη» στην Ηγουμενίτσα

Ακόμη μία δύσκολη έξοδος για το Ρήγα Φεραίο που αγωνίζεται σήμερα στο Δημοτικό γήπεδο Ηγουμενίτσας απέναντι στον 6ο της βαθμολογίας Θεσπρωτό. Οι Βελεστινιώτες, που αγνοούν τη νίκη από τα τέλη Νοεμβρίου (5-0 τον Βατανιακό) και προέρχονται από τη «λευκή» ισοπαλία εντός έδρας απέναντι στην Α.Ε. Καραϊσκάκης, στοχεύουν στην επιστροφή στα διπλά σε μία έδρα όπου ο Θεσπρωτός μετρά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες και την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας εκτός έδρας με 2-0.

Στην αποστολή των κυανόλευκων, η οποία αναχώρησε χθες Τρίτη για την Ηγουμενίτσα, όπου και διανυκτέρευσε, δεν θα βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες από την Κ20 της Νίκης Βόλου, Μπλούχος, Γεωργατζής και Σιώμος, τα δελτία των οποίων δεν είναι έτοιμα. Κατά τα άλλα, ο τεχνικός Λάκης Μπακάλης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού με την αποστολή να αποτελείται από τους: Τσουμπέκο, Κεφαλά, Χατζηαθανασίου, Γουτούλη, Σπαθή, Ναουμίδη, Βουραζέρη, Γούτσιο, Αλεξίου, Χατζή, Ζενούνι, Μπακάλη, Ρηγίνο, Τσίπι, Κεμάλλι, Μπίκα, Μιχολίτση και Μαλάκο.Διαιτητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου από την Αρτα με βοηθούς τους Ιωάννη Μπουντούρη και Δημήτριο Σαρλή από την ίδια Ενωση.

«Η παραμονή περνάει από το γήπεδό μας»

Μετά το ξεκούραστο τρίποντο που πήρε απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών (αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα), ο Πύρασος αντιμετωπίζει σήμερα (3 μ.μ.) τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε απόσταση βολής από τις θέσεις της σωτηρίας. Ο Θωμάς Μυργιώτης έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα των κυανόλευκων (pyrasos.com) και αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι, στο στόχο της παραμονής, ενώ έκανε και κάλεσμα προς τον κόσμο της ομάδας. Αναλυτικά, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός τόνισε:

«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας, αλλά στην έδρα μας είμαστε δυνατοί και πρέπει να το αποδείξουμε. Ο στόχος της παραμονής περνάει από το γήπεδό μας και οφείλουμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια για να βγούμε από τη δύσκολη βαθμολογική θέση. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα το τελευταίο διάστημα παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αγώνα για δύο εβδομάδες. Είναι ένα ματς που χρειάζεται υπομονή από την πλευρά μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να μην δώσουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας. Το προηγούμενο παιχνίδι με τον Δωτιέα Αγιάς που χάσαμε ενώ ο αντίπαλος δεν μας απείλησε και εμείς πιέζαμε συνεχώς για το γκολ, μπορεί να αποτελέσει μάθημα για εμάς. Ξέρουμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά εάν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας κι αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, τότε θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να μας υποστηρίξει καθώς η παρουσία του στο γήπεδο είναι σημαντική για τους ποδοσφαιριστές».

Ο τεχνικός της ομάδας, Στέφανος Ξηροφώτος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Βαγγελάκο, τον Μπούτλα, που ταλαιπωρείται από θλάση στο δικέφαλο και τον Μακανίκα, που παραμένει τραυματίας. Αντίθετα, επιστρέφει ο Βαν ντε Γουίχε. Στη διάθεση του τεχνικού του Πυράσου βρίσκονται οι: Χαλάτσης, Γιάννης Κοντοβάς, Αναστασίου, Βαν ντε Γουίχε, Σπύρος Γκάγκας, Τσιουρέλης, Μαλακασιώτης, Κίτσος, Στεφανής, Μίλτος, Παναγιώτης Κοντοβάς, Μπασδάνης, Δαμάσκος, Ζητούδης, Βέργος, Κοτζαθανάσης, Μυργιώτης, Γιαννούχος και Λέτσος. Διαιτητής ορίστηκε ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από την Ενωση Μακεδονίας με βοηθούς τους Ιωάννη Λιάρη και Ευστάθιο Μιχαηλίδη από την ίδια Ενωση.

Το σημερινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (3 μ.μ.)

Τρίκαλα – Α.Ε. Καραϊσκάκης

Μακροχώρι – Κοζάνη

Θεσπρωτός – Ρήγας Φεραίος

Οικονόμος – Αχιλλέας Νεοκ.

Πύρασος – Εθνικός Φιλιππιάδας

Δωτιέας – Οπούντιος

Βατανιακός – Λευκάδια 3-0 α.α.

Αναγέννηση Αρτας – Πυρσός 3-0 α.α.

Η Βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1.Τρίκαλα 32

2.Α.Ε. Καραϊσκάκης 31

3.Αχιλλέας Νεοκ. 28

4.Εθνικός Φιλιπ. 25

5.Οπούντιος 25

6.Θεσπρωτός 24

7.Αναγ. Αρτας 22

8.Ρήγας Φεραίος 21

9.Δωτιέας 21

10.Οικονόμος 21

11.Κοζάνη 19

12.Πύρασος 17

13.Πυρσός 7

14.Βατανιακός 6

15.Μακροχώρι 6

16.Λευκάδια 0

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου