ΤΟΠΙΚΟ

Εβαλε… φρένο στον πρωτοπόρο ο Ρήγας Φεραίος, παίρνοντας το βαθμό

εβαλε-φρένο-στον-πρωτοπόρο-ο-ρήγας-φ-836075

Η δεύτερη καλύτερη άμυνα με την κορυφαία επίθεση του ομίλου «μονομάχησαν» χθες στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει από έναν βαθμό για τη 14η αγωνιστική. Ο Ρήγας Φεραίος ήρθε ισόπαλος (0-0) με τη μέχρι χθες πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, Α.Ε. Καραϊσκάκη, και έβαλε ακόμη έναν πόντο στο… σεντούκι της φετινής του προσπάθειας.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ενα εξαιρετικό παιχνίδι με ρυθμό και πολλές ευκαιρίες παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ οι Βελεστινιώτες είχαν τη δυνατότητα να κατακτήσουν και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να απειλήσουν πρώτοι. Στο 7’ ο Τσίπι γέμισε με εκτέλεση φάουλ, με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει. Το πρώτο σουτ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 12’, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Κεφαλάς, ενώ το πρώτο σουτ για το Ρήγα ήρθε στο 16’ με τον Τσίπι, όμως η μπάλα πέρασε χωρίς δύναμη συρτά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Οι κυανόλευκοι ανέβασαν στροφές και πλησίασαν… λίγα εκατοστά από το γκολ. Ο Χατζηαθανασίου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μαλάκος δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά (17’).

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Στο 21’ ο Παπανίκου σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ, με το Στάντσεβιτς να κάνει δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και την μπάλα να καταλήγει οριακά εκτός.

Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν συνεχίστηκαν, με τους φίλους του Ρήγα να παρακολουθούν ένα αξιόλογο παιχνίδι. Στο 35’ εξαιρετική μπαλιά του Τσίπι έβγαλε μόνο του τον Αλεξίου στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο μέσος των κυανόλευκων δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε, σπαταλώντας την ευκαιρία.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη δύο φάσεις για τους δύο αντιπάλους. Στο 43’ ο Κεφαλάς με εκπληκτική επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ στο 45’ οι κυανόλευκοι έβγαλαν αντεπίθεση ύστερα από κόρνερ των Αρτινών, ο Μαλάκος σούταρε, αλλά ο Καραγκούνης δήλωσε «παρών» και απομάκρυνε.

Με διάθεση να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού ξεκίνησε και στην επανάληψη ο Ρήγας Φεραίος, πραγματοποιώντας επιθέσεις με κινητήριο μοχλό τον Τσίπι. Στο 67’ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ, που πέρασε εκτός. Νωρίτερα (55’) η κεφαλιά του Ζενούνι εξουδετερώθηκε, για να ακολουθήσει μεγάλη φάση με το Ναουμίδη. Ο αμυντικός του Ρήγα Φεραίου εξ επαφής απώλεσε το κοντρόλ, χάνοντας ευκαιρία με προϋποθέσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, την ώρα που ο Ρήγας Φεραίος «χτυπούσε» στην αντεπίθεση. Στο 80’ ο Βασιλιέβιτς, με εξουδετερωμένο τον Κεφαλά, δεν έκανε καλό πλασέ και η άμυνα των κυανόλευκων απομάκρυνε.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Γούτσιος, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Χατζής, Τσίπης (83’ Κεμάλι), Μαλάκος (88’ Μπίκας), Ζενούνι, Μιχολίτσης (84’ Γουτούλης).

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Σιμονιάν, Χούσος, Κυριάκης (62’ Γραβάνης), Βασιλίεβιτς (86’ Πέτσας), Στάνσετιτς (67’ Τσερεμές), Καβαλάρης, Γυφτοκώστας.

Μπακάλης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ο τεχνικός του Ρήγα Φεραίου, Λάκης Μπακάλης, τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι: «Μπήκαμε πολύ δυνατά, αποφασιστικά και προσπαθήσανε να πάρουμε τη νίκη. Ηταν ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με ρυθμό. Πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό. Προσπαθήσαμε από την πλευρά μας για το καλύτερο και ο τρόπος παιχνιδιού της αντιπάλου ομάδας, που ήρθε επίσης για τη νίκη, μας βοήθησε να βρούμε ανοιχτούς χώρους και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε δύο – τρεις καλά οργανωμένες επιθέσεις και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτό που μετράει είναι η πειθαρχημένη συμπεριφορά που επέδειξαν, τα πολλά τρεξίματα και με αυτή την εικόνα θα έρθουν τα κατάλληλα αποτελέσματα στη συνέχεια».

Νίκη χωρίς ματς

Τη νίκη με 0-3 χωρίς να… ιδρώσει για τη 14η αγωνιστική κατέκτησε ο Πύρασος. Οι Αγχιαλίτες ειδοποιήθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου από την ΕΠΟ ότι ο Πυρσός Γρεβενών αποσύρεται από το πρωτάθλημα κι έτσι το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου γλίτωσε το ταξίδι για την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, παίρνοντας παράλληλα και το τρίποντο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου