ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός

αξιος-της-μοίρας-του-ο-ολυμπιακός-739882

Κι άλλους βαθμούς, απέναντι σε ομάδα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, έχασε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, μένοντας στο 1-1. Στην Αμφισσα, απέναντι στον τοπικό Φωκικό, οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Κούτση, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου, μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκαν την ισοφάριση και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, πετώντας έτσι ακόμη δύο βαθμούς, αυτήν τη φορά στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με το αριστερό στις υποχρεώσεις του για το 2015 μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Απέναντι σε μία ομάδα, στον πάγκο της οποίας εδώ και δύο μήνες βρίσκεται υπηρεσιακός προπονητής, με αγωνιστικά προβλήματα και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, διώχνοντας το περασμένο Σάββατο τον τεχνικό Μάρκο Δήμο τέσσερις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1 και τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς νίκη στην Άμφισσα (0-0 και 2-2 το 2013 και 2014 αντίστοιχα). Στο -5 από την 3η Λάρισα και στο -13 από την πρωτοπόρο Λαμία βρίσκονται πλέον οι ερυθρόλευκοι. Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου να μη μείνουν από νωρίς εκτός στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θερμής υποδοχής από τους φιλάθλους του Φωκικού έτυχαν οι Γιώργος Κούτσης και Γιώργος Θέος, οι οποίοι πέρυσι βρίσκονταν και οι δύο στο Φωκικό, όπως και ο βοηθός Ηλίας Σορώκος, ο οποίος υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου στην Άμφισσα.

Πώς ξεκίνησε

Ο Γιώργος Κούτσης, επιστρέφοντας σε γνωστά λημέρια, προτίμησε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ως δεξιό οπισθοφύλακα τον Καρρά, ως αριστερό τον Μαργαρίτη και στο κέντρο της άμυνας τους Γιαλούση και Μπάρμπα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μακρυδημήτρης και Ρόκας. Τη δεξιά μεσοεπιθετική πλευρά υπερασπίστηκε ο Νικολιάς, την αριστερή ο Μπιτάνγκ, ενώ πίσω από το μοναδικό προωθημένο Διαμανόπουλο, ξεκίνησε ο Θέος, αντιμετωπίζοντας την ομάδα όπου αναδείχθηκε.

Το α’ μέρος

Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στην αντίπαλη εστία έγινε από το Φωκικό. Στο 2’ ο Ντάμπος προσπάθησε με γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν και οι πρωταγωνιστές στην επόμενη φάση, όταν στο 6’ ξανά ο Ντάμπος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Κολίτσι μάζεψε πριν ο Γεωργουσόπουλος γίνει επικίνδυνος.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να επισκεφτεί με αξιώσεις την περιοχή του Φωκικού σε ένα πρώτο μέρος με χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι υστερούσαν και στη δημιουργία φάσεων. Στο 20’ μετά από σέντρα του Θέου, ο Ρόκας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 26’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Γεωργουσόπουλος από δεξιά απέφυγε τον Μπάρμπα, έκανε τη συρτή σέντρα και ο Γιαλούσης λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Συγκεκριμένα, στο διώξιμο που επιχείρησε ο έμπειρος αμυντικός του Ολυμπιακού, η μπάλα πήρε φάλτσα, είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα του Κολίτσι, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να τη μαζεύει. Χωρίς άλλη ιδιαίτερη φάση στη συνέχεια του πρώτου μέρους, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν με σέντρες να απειλήσουν τον Τσεκρέζι, χωρίς όμως επιτυχία.

Το β’ μέρος

Χωρίς αλλαγές για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε η επανάληψη, με την εικόνα του παιχνιδιού να μην αλλάζει. Ένα σουτ του Μπιτάνγκ (49’) αποκρούστηκε από τον Τσερκέζι, ενώ στο 51’ ο Μουστάκης προωθήθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε άστοχα, αφού η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Μετά το 55’ ο Γιώργος Κούτσης προχώρησε σε δύο γρήγορες αλλαγές, κάνοντας πιο επιθετικούς τους Βολιώτες, αφού οι Μαρτίνεθ και Μέζα αντικατέστησαν τους Καρρά και Θέο. Αμεσα απείλησαν με τον Διαμαντόπουλο (62’) που βγήκε τετ α τετ με τον Τσεκρέζι, μετά από πάσα του Μέζα, αλλά ο τερματοφύλακας του Φωκικού απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε να μπει στην περιοχή από τα αριστερά, ο Μουστάκης τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα (64’), πετυχαίνοντας το πέμπτο φετινό τέρμα του.

Το γκολ του Ολυμπιακού δημιούργησε εντάσεις στον πάγκο του Φωκικού και οδήγησε στην αποβολή του υπηρεσιακού προπονητή Γιάννη Λύτρα (66’), μετά από εντολή του διαιτητή Βάτσιου, λόγω διαμαρτυριών. Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και ισοφάρισαν έξι λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ. Στο 70’, ο Ντάμπος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καλλέργης με καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος στο ύψος του πρώτου δοκαριού, νίκησε τον Κολίτσι, κάνοντας το 1-1. Η ισοφάριση έβγαλε εκτός κλίματος τον Ολυμπιακό, που ουσιαστικά δεν απείλησε, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Από την άλλη, ο Φωκικός προσπάθησε να πετύχει το «χρυσό» γκολ της ανατροπής, αλλά στο 81’ η εκτέλεση φάουλ του Ντάμπου, δεν ανησύχησε τον Κολίτσι, που έπεσε στη γωνία και μάζεψε την μπάλα.

ΦΩΚΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-1

Δημ. Στ. Αμφισσας

Βόρειος όμιλος F.L. – 11η αγωνιστική

Γκολ: 70’ Καλλέργης – 64’ πεν. Διαμαντόπουλος

Κίτρινη: 23’ Μαργαρίτης, 25’ Θέος, 29’ Ζαχαρόπουλος, 33’ Γεωργουσόπουλος, 57’ Ρόκας, 61’ Σκαρίμπας, 67’ Νικολιάς, 69’ Καλλέργης, 77’ Γιαλούσης, 80’ Μακρυδημήτρης, 90+3’ Μέζα

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Παπανικολάου, Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιάννης Λύτρας): Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Ντάμπος (90+3’ Πολυχρονάκης), Γεωργουσόπουλος, Ευαγγελιδάκης (90+4’ Πρίφτι), Ρεβυθόπουλος, Ζαχαρόπουλος (77’ Καρυπιάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Κούτσης): Κολίτσι, Γιαλούσης, Καρράς (55’ Μέζα), Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ (83’ Σκοπελίτης), Θέος (58’ Μαρτίνεθ), Νικολιάς, Διαμαντόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου