ΤΟΠΙΚΟ

Σπουδαίο διπλό για τον Πύρασο

σπουδαίο-διπλό-για-τον-πύρασο-750607

Οι Αγχιαλίτες δραπέτευσαν με ιστορική νίκη από την Ηγουμενίτσα (1-0)

Νικηφόρα από την έδρα του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα πέρασε ο Πύρασος, επικρατώντας με 1-0 για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου πέτυχαν την πρώτη τους νίκη εκτός έδρας στη Γ’ Εθνική και παράλληλα πήραν και μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη μάχη για παραμονή. «Χρυσός» σκόρερ ο Δαμάσκος στο 79’ και τρίποντο για τους κυανόλευκους μετά από δύο μήνες.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στα πρώτα λεπτά του ματς στο Δημοτικό γήπεδο της πόλης ο Πύρασος προσπάθησε να αιφνιδιάσει και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 2’ ο Παναγιώτης Κοντοβάς αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από κόρνερ του Μυργιώτη, ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού έδιωξε με τα ακροδάχτυλα πριν ο Λεωνίδας Γκάγκας γίνει επικίνδυνος.

Ωστόσο, πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Θεσπρωτός, που βγήκε στην αντεπίθεση (5’) ο Κοσμίδης βρέθηκε απέναντι στον Ντάριο Βαν ντε Γουίχε και κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή. Ο Λεοντίου ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε, με τον τερματοφύλακα του Πυράσου να αποκρούει στην αριστερή του γωνία. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμη δύο ευκαιρίες. Αρχικά το σουτ του Σπύρου Γκάγκα για τους φιλοξενούμενους πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ για τους γηπεδούχους η προσπάθεια του Σιανή αποκρούστηκε σωτήρια από τον Βαν ντε Γουίχε.

Πρώτη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό στην επανάληψη με τον Ντάκο να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του Πυράσου να διώχνει, ενώ στο 66’ νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον Μαλακασιώτη, πέρασε εκτός, ενώ οι Αγχιαλίτες έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Αναστασίου να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Πάντου, πήρε την κεφαλιά, η οποία έφυγε εκτός (72’), ενώ η κεφαλιά του Μπασδάνη στο 72’ είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 79’ ήρθε το γκολ για τον Πύρασο. Ο Κοτζαθανάσης πέρασε με κάθετη μπαλιά στον Αναστασίου, ο δεύτερος «έσπασε» την μπάλα στο Δαμάσκο (που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο) και ο νεαρός με σουτ από το ύψος του πέναλτι, σκόραρε το πρώτο του γκολ στη Γ’ Εθνική. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με στημένα, ενώ στο 92’ , ο Βαν ντε Γουίχε τραυματίστηκε στον προσαγωγό σε βολέ και για τα τρία εναπομείναντα λεπτά, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δημήτρης Στεφανής, αφού είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Ξηροφώτος: Πιστέψαμε όλοι στη νίκη

Μετά την σπουδαία νίκη, ο τεχνικός του Πυράσου, Στέφανος Ξηρόφωτος τόνισε, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ολα τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πίστεψαν όλοι σε αυτό το αποτέλεσμα και ανταποκρίθηκαν σε ό,τι έπρεπε να κάνουν για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε μπροστά και προχωράμε με περισσότερη αισιοδοξία».

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Πάντος, Μόκος, Ασωνίτης (39’ Πανταζής), Μπάρκας, Καρύδης, Μηνάς, Παππάς, Σιάνης, Κοσμίδης (76’ Καλλός), Λεοντίου, Ντόκος.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Βαν ντε Γουίχε, Σφάκας, Σπ. Γκάγκας, Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Κοτζαθανάσης, Μπασδάνης, Τσιουρέλης (50’ Μαλακασιώτης), Μυργιώτης (77’ Δαμάσκος), Π. Κοντοβάς (86’ Στεφανής), Αναστασίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου