ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμος για την τελευταία «μάχη»

ετοιμος-για-την-τελευταία-μάχη-751553

Με νίκη θέλει να κλείσει αύριο τις υποχρεώσεις του για το 2014 ο Ολυμπιακός Βόλου

Για την Κατερίνη ταξιδεύει σήμερα Τετάρτη ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού αύριο στο Δημοτικό Στάδιο Αιγινίου θα αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό (3 μ.μ., ΟΤΕ S4) για την 9η αγωνιστική. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι των ερυθρόλευκων για το 2014, αφού την ερχόμενη 10η αγωνιστική και τελευταία του έτους για την Football League (Κυριακή 21/12 και Δευτέρα 22/12) οι Βολιώτες θα κάνουν το ρεπό τους.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Θετικά για το 2014 θέλει να κλείσει ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο τελευταίο παιχνίδι του έτους για την 9η αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με στόχο τη νίκη, η οποία αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου η ομάδα να μην τεθεί πρόωρα εκτός διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στα playoffs, από τη στιγμή που ήδη βρίσκεται έξι βαθμούς από την 3η Ζάκυνθο και Λαμία και Ηρακλής έχουν αποσπαστεί στη βαθμολογία με 12 και 9 βαθμούς, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως για την 10η αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή (21/12) και Δευτέρα (22/12) οι Βολιώτες θα κάνουν το προγραμματισμένο για τον α’ γύρο ρεπό, με τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου του 2015. Πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού αποτελεί η βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Τύρναβο, εκεί όπου τα ατομικά λάθη στην άμυνα και οι ελάχιστες ευκαιρίες στην επίθεση οδήγησαν στην ήττα με 2-3.

Επιστρέφει ο Μπιτάνγκ, ερωτηματικό δύο

Μεσημεριανή προπόνηση περιελάμβανε η χθεσινή μέρα για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με τον τεχνικό Γιώργο Κούτση να αναλύει τα λάθη που έγιναν με τον Τύρναβο και να επισημαίνει τις αδυναμίες του Αιγινιακού και στο που πρέπει να «χτυπήσουν» προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες για απόδραση με το διπλό. Στη διάθεση του 41χρονου τεχνικού επιστρέφει ο Κλάρενς Μπιτάνγκ, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής, ενώ οι Στάθης Ρόκας και Αλέξανδρος Νικολιάς, που αποχώρησαν τραυματίες στο ματς της περασμένης Κυριακής, προπονήθηκαν χθες ατομικά, είναι αμφίβολοι και σήμερα θα επιχειρήσουν να μπουν στο πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους. Σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα γυμναστούν το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κατερίνη.

Ο προϋπολογισμός, το όνομα και η ΕΠΟ

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ονόματος τους Ολυμπιακού Βόλου, όπως τόνισε και χθες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Τόρης. Παράλληλα, μιλώντας για τα οικονομικά του συλλόγου τόνισε πως ο προϋπολογισμός έχει τιναχτεί στον αέρα και το χρέος των ερυθρόλευκων δεν είναι βιώσιμο. Αναλυτικά, ανέφερε μιλώντας στον ΣΠΟΡFM 89.5:

Για το όνομα: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή ονομασίας της ομάδας, όσο είμαστε εμείς στη διοίκηση. Αν το καλοκαίρι αναλάβουν κάποιοι άλλοι και θελήσουν να αλλάξουν το όνομα, δεν είναι δικό μας θέμα. Το παραγοντιλίκι δεν είναι το επάγγελμά μας. Το καλοκαίρι μπήκαμε μπροστά γιατί δεν υπήρξε κανείς άλλος να τρέξει την ομάδα. Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, βάζοντας συνεχώς χρήματα στον Ολυμπιακό Βόλου. Προσδοκούσαμε και σε κάποια έσοδα που δεν τα είδαμε ποτέ».

Για τον προϋπολογισμό και το χρέος της ΠΑΕ: «Το καλοκαίρι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Υπήρχε και ο εμπαιγμός του κ. Πλεξίδα και μας πήγε πίσω. Αργήσαμε να σχεδιάσουμε την ομάδα όμως πιστέψαμε πως αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί, γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι της πόλης και όχι κάποιοι που ήρθαν για μεροκάματο από την ομάδα. Δεν αγκαλιάστηκε η προσπάθεια.

Βγήκαν και κάποια από πρόστιμα του ΙΚΑ και φτάσαμε να έχουμε 600.000€ επιπλέον έξοδα με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να τιναχτεί στον αέρα. Το χρέος του Ολυμπιακού Βόλου με την βοήθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο. Ο Ολυμπιακός Βόλου αν δεν μπαίναμε μπροστά το καλοκαίρι δεν θα υπήρχε αυτή τη στιγμή. Το καλοκαίρι αν δεν βρεθεί κάποιος να σηκώσει το βάρος, δεν νομίζω να μπορεί να αγωνίζεται σ’ αυτή την κατηγορία.

Μέχρι το καλοκαίρι το οικονομικό άνοιγμα θα μειώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί πληρώνουμε και γι’ αυτό δεν κάνουμε μεταγραφές των πενήντα και εξήντα χιλιάδων ευρώ. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και να αφήσουμε χρέη στους επόμενους».

Για την αντιμετώπιση που έχουν οι ερυθρόλευκοι από την ΕΠΟ: «Είτε ανοίγαμε μέτωπο με την ΕΠΟ είτε όχι, η ΕΠΟ ήταν και είναι απέναντί μας. Ήταν πρωτοφανές εμείς να πανηγυρίζουμε νίκη στην Ευρώπη και αυτοί να βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις τα ξημερώματα. Αυτά γινόταν μόνο στη Χούντα. Τώρα γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ίσχυσαν τότε; Γιατί δεν βγαίνουν ονόματα τώρα; Δείτε ορισμούς διαιτητών που γίνονται ακόμη και σήμερα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ποια ΕΠΟ; Όπως το πάνε το πράγμα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι στο ποδόσφαιρο. Θα μείνει μόνο το παρεάκι της ΕΠΟ».

Οσον αφορά την πιθανότητα αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα αν δεν συνεχίσουν το καλοκαίρι να χρηματοδοτούν την ομάδα: «Εδώ μπορεί να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη το καλοκαίρι, δεν είναι πιθανό το σενάριο να μην μπορεί του χρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα; Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να πάρω πέντε VIP, να βάλω και δέκα ταμπέλες στο γήπεδο και να κάνω κριτική εκ του ασφαλούς. Γιατί κάποιος να έρθει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο όπως είναι τώρα; Αν σε μία ομάδα Β’ Εθνικής τα έσοδα είναι συνολικά 500.000€ και πολλά λέω και για να πρωταγωνιστήσεις χρειάζεσαι 1.000.000€. Οπότε για ποια επένδυση να μιλάμε. Αν υπήρχε μία ομάδα στο Βόλο και είχες 5-6.000 εισιτήρια και 3.000 διαρκείας τότε αυτό λέγεται επένδυση. Εδώ εμείς κοιτάμε την κατσίκα του γείτονα. Στη Λάρισα ο κ. Πλεξίδας επενδύει. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει στον Ολυμπιακό Βόλου, τις μετοχές μου τις δωρίζω, αρκεί να μην χρεώσει την ομάδα. Εμείς μέχρι το καλοκαίρι την ομάδα θα την πάμε αξιοπρεπώς».

Ανοίγει σήμερα η αυλαία

Με τέσσερα παιχνίδια σε κάθε όμιλο ανοίγει σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Football League, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενείται αύριο Πέμπτη από τον Αιγινιακό. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής σε Βόρειο και Νότιο όμιλο, με τον αγώνα Πανηλειακός – Ερμιονίδα να μην διεξάγεται μετά την απόσυρση της ομάδας της Πελοποννήσου από το πρωτάθλημα και την Ερμιονίδα να παίρνει ένα ξεκούραστο τρίποντο:

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Ηρακλής Ψαχνών – ΑΟ Χανιά (15:00)

Αχαρναϊκός – Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Καλλιθέα – Επισκοπή (15:00)

ΑΕΚ – Φωστήρας (18:00 OTE S4)

Αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Άλιμος – Παναχαϊκή (17:00 OTE S5)

Ρεπό: Παναιγιάλειος

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Λαμία – Τύρναβος (15:00)

Απόλλων Καλαμαριάς – Αναγ. Καρδίτσας (15:00)

Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός Σερρών (15:00)

Ηρακλής Θ. – Ζάκυνθος (16:00 OTE S5)

Αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Αιγινιακός – Ολυμπιακός Βόλου (15:00 OTE S4)

ΑΕΛ – Φωκικός (19:00 OTE S4)

Ρεπό: Πιερικός

ΝΕΟΙ: Το Σάββατο με Λαμία

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νέων της Football League. Η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου για τον 4ο όμιλο θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο του Λιανοκλαδίου από την αντίστοιχη της Λαμίας το ερχόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με σέντρα στις 3 μ.μ.. Οι παίκτες του Θωμά Μακρή θα παραταχθούν με στόχο τη διατήρηση του αήττητου και την επιστροφή στις νίκες, μετά την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ (0-0) την προηγούμενη αγωνιστική. Επίσης για τον 4ο όμιλο, την ίδια ώρα (3 μ.μ.) η Αναγέννηση Καρδίτσας αγωνίζεται στο γήπεδο της Κρανιάς με τον Τύρναβο και η ΑΕΛ με τον Ηρακλή Ψαχνών στο Δημοτικό γήπεδο Δένδρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου