ΑΛΜΥΡΟΣ

Οχηματοπορεία κλασικών αυτοκινήτων στον Αλμυρό

οχηματοπορεία-κλασικών-αυτοκινήτων-878947

Σπάνια ιστορικά οχήματα θα παρουσιαστούν στην κεντρική πλατεία και τις λίμνες Ζερέλια

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μαγική βόλτα στον Αλμυρό, που διοργανώνει η Λέσχη «Φίλου Κλασικού Οχήματος (ΦΙΟ).

Πρόκειται για μία όμορφη εκδήλωση, που συνδυάζει την αγάπη για το κλασικό όχημα και την ανάδειξη μαγικών προορισμών της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οχηματοπορεία σπάνιων ιστορικών αυτοκινήτων, που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Λέσχης και φίλοι της κλασικής αυτοκίνησης.

Η οχηματοπορεία θα έχει ως προορισμό την πόλη του Αλμυρού και έναν σπάνιο υγροβιότοπο με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, τις λίμνες Ζερέλια, κοντά στην Ευξεινούπολη.

Η συγκέντρωση των κλασικών, αλλά και των συμβατικών οχημάτων των φίλων της ΦΙΟ θα ξεκινήσει στις 09:00 στον αύλειο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου και στις 10:00 θα γίνει η εκκίνηση για την πόλη του Αλμυρού.

Τα πανέμορφα αυτοκίνητα προβλέπεται να φθάσουν στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού στις 11:00, οπότε θα πραγματοποιηθεί έκθεση κλασικών οχημάτων.

Θα ακολουθήσει δεξίωση από τη δημοτική αρχή Αλμυρού προς όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και στη συνέχεια στις 13:30 η οχηματοπορεία θα αναχωρήσει για τις λίμνες Ζερέλια.

Οσοι βρεθούν στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, αλλά και σε όλη τη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πανέμορφα κλασικά οχήματα παλαιότερων εποχών, μελών της Λέσχης ΦΙΟ, αλλά και συλλεκτών άλλων περιοχών, που προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλμυρός έχει αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά και είναι επισκέψιμα τα εξής σημεία:

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο σε ένα νεοκλασικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα.
  • Το επιβλητικό κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου (Δημοτικό Ωδείο).
  • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θανάσης Ακριβόπουλος».
  • Οι λίμνες Ζερέλια, κοντά στην Ευξεινούπολη, υγροβιότοπος με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
  • Βυζαντινές εκκλησίες.
  • Το Κουρί, αισθητικό δάσος από βελανιδιές (1.150 στρεμμάτων), το μοναδικό στην Ευρώπη δάσος βελανιδιάς σε πεδινή έκταση, 2 χλμ. ΒΔ του Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου