ΤΟΠΙΚΑ

Στην έκθεση «Fieracavalli» στη Βερόνα «Οι Κένταυροι»

στην-έκθεση-fieracavalli-στη-βερόνα-οι-κένταυ-882069

Στη Βερόνα της Ιταλίας ταξίδεψε το τριήμερο 3-6 Νοεμβρίου ο Ιππικός Σύλλογος Βόλου «Οι Κένταυροι».

Στηρίζοντας όλες τις διοργανώσεις που έχουν να κάνουν με το άλογο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Καϊόπουλος και το μέλος Δημήτρης Τσούκας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την έκθεση.

«Οι Κένταυροι», οι οποίοι έχουν 73 ενεργά μέλη, διοργανώνουν κάθε χρόνο στον Βόλο Πανελλήνιες Συναντήσεις Ιππέων, καθώς επίσης και πολλά πανθεσσαλικού χαρακτήρα δρώμενα.

Παράλληλα παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ο κ. Καϊόπουλος λέει ότι ο Σύλλογος επισκέπτεται όλα τα μέρη με αντίστοιχες εκθέσεις και εμπλουτίζει τις ιδέες του.

«Η Βερόνα είναι πολύ μπροστά σε σχέση μας εμάς. Αφιερώνει μεγαλύτερο χρόνο στο άλογο, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη από την Αστυνομία και τον Στρατό.

Το άλογο είναι ένα ζώο με απεριόριστο νου, καταλαβαίνει τα πάντα, απλώς δεν μπορεί να μιλήσει. Μας εμψυχώνει, μας βοηθά να επισκεπτόμαστε τη φύση», σημειώνει.

Απώτερος στόχος του Συλλόγου είναι φέρει τα παιδιά κοντά στο άλογο, για να συνεχιστεί η παράδοση. Εξάλλου, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει η ιππασία.

Στην Ιταλία τα άλογα χρησιμοποιούνται για εργασία, ιππασία, αγοραπωλησίες.

«Στην έκθεση μπορούσε να δει κανείς από μικρά άλογα 70 εκατοστών μέχρι τεράστια, που έφθαναν τα δύο μέτρα. Συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος», σημειώνει το μέλος του Συλλόγου Δημήτρης Τσούκας.

Τη Βερόνα επισκέφτηκαν συνολικά 30 κάτοχοι αλόγων από την Ελλάδα και οι 10 από τον Βόλο.

««Οι Κένταυροι» δίνουν «παρών» εδώ και 14 χρόνια. Παίρνουμε ιδέες και τις συζητούμε με τα μέλη μας που αγαπούν το άλογο και ασχολούνται με αυτό. Οι Ιταλοί είναι αφοσιωμένοι και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Στην έκθεση υπήρξαν υπέροχα σόου», καταλήγει.

K.M.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου