ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης 29 μηνών στον νταή του λιμανιού

ποινή-φυλάκισης-29-μηνών-στον-νταή-του-λ-884319

Αναβίωσαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι σκηνές βίας, που βίωσαν δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, ηλικίας 65 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και μία οικογένεια Βολιωτών το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου στο πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, όταν πήγαν να συνετίσουν 47χρονο, που χαλούσε τον κόσμο, επειδή η σύζυγός του τού έλεγε να μην οδηγήσει, γιατί δεν ήταν σε θέση, λόγω μέθης.

Η 41χρονη δέχτηκε δύο μπουνιές στο πρόσωπο, επειδή είπε στον νταή να δώσει τα κλειδιά στη γυναίκα του για να μη σκοτώσει κόσμο. Η μητέρα της, που πήγε να τη βοηθήσει, βρέθηκε πεσμένη στα γόνατα με τον κατηγορούμενο να τις στρίβει τα δάχτυλα των χεριών της και στη συνέχεια γέμισε αίματα στο φρύδι και στο σαγόνι από γροθιά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής από την Κόρινθο και στον Βόλο το χρονικό διάστημα που σημειώθηκε το περιστατικό βρισκόταν με τη σύζυγό του και το παιδί τους για διακοπές, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή κατά συρροή, εξύβριση, επικίνδυνη οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος και του διπλώματος οδήγησης για τρεις μήνες.

Ο καταδικασθείς εκπροσωπήθηκε στη δίκη διά πληρεξούσιου δικηγόρου και αθωώθηκε από τις κατηγορίες παράνομης βίας κατά της συζύγου και απειλής, λόγω αμφιβολιών. Η γυναίκα του δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο για να εξεταστεί ως μάρτυρας, επικαλούμενη για δεύτερη φορά λόγους υγείας.

Εντούτοις, το σύνολο των μαρτύρων του περιστατικού παρευρέθηκε στο δικαστήριο και περιέγραψε αναλυτικά τον εφιάλτη που έζησε.

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο νταής βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε δυνατά στη σύζυγό του να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνη αρνούνταν έχοντας μαζί της και το παιδί, που σπάραζε στα κλάματα.

Μερικά μέτρα πιο μπροστά από την είσοδο στο κεντρικό πάρκινγκ του ΟΛΒ ξεπάρκαρε το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με το ΙΧ προς το μέρος της συζύγου του κάνοντας ζιγκ ζαγκ. Η γυναίκα του τον παρακαλούσε σε ήρεμο τρόπο να σταματήσει και να της δώσει το κλειδί. Εκείνος έκανε σπινιαρίσματα, ενώ φώναζε και την απειλούσε: «Θα δεις τι θα πάθεις, όταν πάμε σπίτι».

Σε κάποια στιγμή κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έπιασε από το μπράτσο τη σύζυγό του για να τη βάλει στο ΙΧ με τη βία. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος. Οι δύο γυναίκες, που επενέβησαν, έπεσαν θύματα βίας και 62χρονος επενέβη για να σταματήσει το επεισόδιο. Ο εξοργισμένος άνδρας επιτέθηκε φραστικά και σε εκείνον και ο γιος του 62χρονου μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, όταν πλέον κατέφθαναν οι λιμενικοί, ενώ η σύζυγός του παρακολουθούσε το επεισόδιο έντρομη.

Το σύνολο των μαρτύρων αναφέρθηκε αναλυτικά στα περιστατικά.

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής επισήμανε στο δικαστήριο ότι οι δύο γυναίκες, που τραυματίστηκαν, θα μπορούσαν να είχαν χτυπήσει πολύ πιο σοβαρά, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό καβγαδάκι μεταξύ συζύγων.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι η σύζυγος του 47χρονου δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο και γι’ αυτό ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να αθωωθεί για τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζε για βία κατά της συζύγου και απειλή, τονίζοντας ότι στην κατάθεσή της στην Αστυνομία η γυναίκα δεν ανέφερε να τρομοκρατήθηκε ή να απειλήθηκε.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε μετατροπή των κατηγοριών από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή σωματική βλάβη ή όλως ελαφρά και αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομού βίου του κατηγορούμενου, με το δικαστήριο να απορρίπτει τους ισχυρισμούς και το ελαφρυντικό.

Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος με τη συμπεριφορά του έδειξε ότι είναι ερειστικός άνθρωπος και προκλητικός.

Επισημαίνεται ότι στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ο καταδικασθείς είχε αρνηθεί τα περιστατικά λέγοντας πως ήταν απλώς μόνο μεθυσμένος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου