ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια επειδή δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

κινδυνεύουν-να-χάσουν-την-επιμέλεια-ε-885625

Μακριά από το σχολείο είναι δύο μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου, οι οποίες, αν και εγγράφηκαν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, στην πορεία δεν παρουσιάζονται στα μαθήματα.

Οι συχνές απουσίες προβλημάτισαν τις διευθύνσεις των σχολείων, οι οποίες αδυνατώντας -παρά τις ενέργειές τους- να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην εισαγγελική αρχή και να ζητήσουν βοήθεια.

Η φοίτηση έως τη Γ’ τάξη Γυμνασίου είναι υποχρεωτική για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου ήταν άμεση. Χθες οι μαθήτριες και οι γονείς τους βρίσκονταν στην Εισαγγελία Βόλου να δίνουν εξηγήσεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από την ενημέρωση προέκυψε ότι ευτυχώς οι δύο μαθήτριες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ούτε οι ίδιες, ούτε οι γονείς τους.

Εντούτοις, προκαλούν εντύπωση οι λόγοι που επικαλέστηκαν για τις απουσίες. Η μία μαθήτρια φέρεται να είπε ότι δεν πηγαίνει σχολείο, καθώς οι συμμαθητές της την εξυβρίζουν καθημερινά και η δεύτερη ότι δεν ήξερε ότι είναι υποχρεωτικό να πηγαίνει στο σχολείο.

Οι γονείς τους, οι οποίοι είναι διαζευγμένοι και ασκούν τα γονεϊκά τους καθήκοντα με συνεπιμέλεια, φέρονται να δήλωσαν από την πλευρά τους ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να μεταπείσουν τα παιδιά, καθώς τα τελευταία δεν ήθελαν να πάνε στο σχολείο και σεβάστηκαν την απόφασή τους.

Η εισαγγελέας ανηλίκων προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις. Θα αναγκαστεί να απομακρύνει τα παιδιά από τις οικογένειές τους και να τα μεταφέρει σε Φορείς Προστασίας Παιδιών, αν δεν συνετιστούν και δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο.

Η εισαγγελέας προειδοποίησε και τους γονείς ότι η νομοθεσία προβλέπει ακόμη και αφαίρεση της γονικής μέριμνας.

Αποχωρώντας από το γραφείο της εισαγγελέα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήταν μετανιωμένες για τις πράξεις τους οι μαθήτριες, αλλά και οι γονείς τους.

Μάλιστα, στη μία περίπτωση οι γονείς δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν και αυτοί ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου