ΤΟΠΙΚΑ

Τα Χριστούγεννα η κατασκευή ραμπών σε δύο ειδικά σχολεία

τα-χριστούγεννα-η-κατασκευή-ραμπών-σε-862120

Παράταση προθεσμίας δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου προχθές στην περαίωση του έργου «Κατασκευή ραμπών χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου».

Η ανάδοχη εταιρεία «Κ. ΣΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε» όφειλε να υλοποιήσει το έργο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, εντούτοις δεν προχώρησε στην περαίωσή του για λόγους που δεν αφορούν σε δική της υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αιτήθηκε νέα προθεσμία, καθώς με την έναρξη των σχολείων συνάντησε την άρνηση διευθυντών σχολικών μονάδων για την εκτέλεση των εργασιών εν ώρα λειτουργίας των μονάδων για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, καθώς και ασφάλειας των μαθητών που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών έως σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι εργασίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, που αφορούν στις τουαλέτες ΑΜΕΑ και όλες οι ράμπες έκτος από τα κεκλιμένα επίπεδα στο 2ο Ειδικό (ΔΣ & ΝΠ) Βόλου και στο Ειδικό Δημοτικό Βόλου για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Δ.Α.Δ.).

Για τους λόγους αυτούς και επειδή τα σχολεία όπου θα γίνουν οι εργασίες είναι σε λειτουργία η Οικονομική Επιτροπή έκρινε απαραίτητο να ικανοποιήσει το αίτημα για παράταση της συμβατικής προθεσμίας ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν εντός των διακοπών των Χριστουγέννων για τρεις μήνες έως 05-02-2023, έτσι ώστε να εκτελεστούν οι υπόλοιπες εργασίες κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, όταν οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου