ΤΟΠΙΚΑ

Απείλησε να σκοτώσει αστυνομικούς, επειδή βεβαίωσαν πρόστιμο για μάσκα

απείλησε-να-σκοτώσει-αστυνομικούς-επ-871438

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 53χρονο, που έκανε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, όταν τον Νοέμβριο του 2020 του ζητήθηκε να βάλει μάσκα, σύμφωνα με τα τότε ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στις Αλυκές.

Ο 53χρονος είχε προκαλέσει κακό χαμό. Εξύβρισε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, αρνούμενος να συμμορφωθεί στην προτροπή τους, ενώ επιτέθηκε φραστικά και στους αστυνομικούς, που πήγαν να του βεβαιώσουν πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων και επιπλέον αντιστεκόταν σε επικείμενη σύλληψή του και τους κλότσησε.

Χθες στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και καταδικάστηκε ερήμην.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ζωντάνεψαν οι στιγμές αναστάτωσης που είχε προκαλέσει, δίχως να προκληθεί από κανέναν. Οπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν δίστασε ακόμη και να απειλήσει τους αστυνομικούς που πήγαν να του επιβάλουν πρόστιμο για τα μέτρα ότι θα τους σκοτώσει.

«Είστε πολλοί και κάνετε ό,τι θέλετε. Θα πεθάνετε όμως, αύριο. Θα σας σκοτώσω όλους», είχε διαμηνύσει, ενώ ακινητοποιούταν και οδηγούταν στο αυτόφωρο.

Η δίκη έγινε τελικά χθες και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για άσκηση βίας κατά υπαλλήλων. Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή χωρίς αναστολή με την εντολή να είναι εκτελεστέα, του έδωσε όμως τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο καταδικασθείς θα πρέπει να ασκήσει έφεση στην απόφαση καταδίκης του, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εκτίσει την ποινή.

Επισημαίνεται ότι όταν σημειώθηκε το περιστατικό ήταν σε ισχύ αυστηρά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Ηταν ακόμη ο πρώτος χρόνος της πανδημίας, δεν υπήρχαν εμβόλια και είχαν επιβληθεί ακόμη και μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να γίνει διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν την εφαρμογή των μέτρων και έρχονταν συχνά – πυκνά αντιμέτωποι με πολίτες που αρνούνταν να συμμορφωθούν, όπως συνέβη στην προκείμενη περίπτωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου