ΑΛΜΥΡΟΣ

Χαμόγελα στην εστίαση

χαμόγελα-στην-εστίαση-881253

Ο πολιούχος και η εθνική επέτειος βοήθησαν τα καταστήματα

Τονωτική ένεση αποτέλεσε για την εστίαση του Αλμυρού η εβδομάδα που φεύγει. Η πόλη τίμησε την Τετάρτη τον πολιούχο της και προχθές Παρασκευή την εθνική επέτειο του «Οχι» και όλα τα καταστήματα δούλεψαν ικανοποιητικά, από καφετέριες και τσιπουράδικα μέχρι ταβέρνες και μπαρ.

Τα μαγαζιά πλημμύρισαν από κόσμο, ενώ σε αυτά ήταν εμφανής και η παρουσία πολλών φοιτητών, που επέστρεψαν στα πατρικά τους σπίτια για να γιορτάζουν με τις οικογένειές τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ταβερνών, Καφετεριών, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης λέει: «Είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία. Πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ο καιρός, ο οποίος είναι σύμμαχός μας μέχρι σήμερα από το τέλος του καλοκαιριού και μετά. Το 50-60% των καταστημάτων είχε ικανοποιητική κίνηση και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών».

Βεβαίως, η κίνηση ενός εορταστικού τριήμερου που στην περίπτωση του Αλμυρού έγινε πενθήμερο λόγω του πολιούχου, του Αγίου Δημητρίου, δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της εστίασης, η οποία έχει κληρονομήσει συσσωρευμένες υποχρεώσεις από την πανδημία και την ίδια στιγμή καλείται να ανταπεξέλθει σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης.

«Τα έξοδά μας δεν λένε να μειωθούν. Εχουμε το ρεύμα και το φυσικό αέριο να καταγράφουν τριπλάσιους λογαριασμούς. Εχουμε και μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες μας, τις οποίες απορροφούμε εμείς, καθώς θέλουμε να παραμείνει ο πελάτης στο μαγαζί μας.

Ο χειμώνας όμως, που έρχεται θα είναι δύσκολος. Αν δεν υπάρξουν κάποιες μειώσεις και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα καταστήματα δεν θα τα καταφέρουν. Υπάρχουν σημαντικές οφειλές από το προηγούμενο διάστημα της υγειονομικής κρίσης», σημειώνει.

Εκείνο που προβληματίζει τους επαγγελματίες είναι ότι δεν βλέπουν να έχουν κάποια βοήθεια από το κράτος, ενώ το ΑΝΑΣΑ ΙΙ, όπως λέει ο κ. Μπακίρης, εξελίσσεται σε Γολγοθά, αφού όλο πηγαίνει παρά πίσω τη στιγμή που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και οι επιχειρήσεις χρειάζονται χρήματα για να κινηθούν.

«Εχουμε τέσσερις – πέντε μήνες μπροστά μας, οι οποίοι θα είναι αρκετά δύσκολοι και δεν βλέπουμε κάτι να ανακοινώνεται από το κράτος για να βοηθηθούμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν σίγουρα πολλά προβλήματα. Δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι», καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου