ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε αστυνομικό του Βόλου

χειροπέδες-σε-αστυνομικό-του-βόλου-882778

Εστησε «μπίζνες» με όπλα μέσω του Γραφείου Οπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας

Μπίζνες με παραδοθέντα όπλα στο Γραφείο Οπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου φαίνεται ότι έστησε ένας αστυνομικός από τον Βόλο. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησαν το Σάββατο στη σύλληψή του. Εκαναν φύλλο και φτερό όλες τις άδειες πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και στην οικία του και διαπίστωσαν ότι δεκατρείς άδειες ήταν παράνομες.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε το Σάββατο συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία όρισε τακτική δικάσιμο και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι παράλληλα διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και ανάλογα με την εξέλιξή της θα αποφασιστεί αν ο αστυνομικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή όχι.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθη για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Φέρεται να πλαστογραφούσε υπογραφές είτε έκανε παράνομα διορθώσεις στα συμβαλλόμενα μέρη για πώληση και αγορά όπλων. Κάποιοι μάλιστα από τους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο έχουν κάνει φτερά.

Το Γραφείο Οπλων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου είναι αρμόδιο για την έκδοση αδειών κατοχής για τις οποίες πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένου όροι και προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή τους χρειάζεται να έχουν ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχίατρο και οφθαλμίατρο που να αποδεικνύουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν όπλα. Πρέπει επίσης να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Παράλληλα το Γραφείο είναι αρμόδιο να ελέγχει τις ισχύουσες άδειες οι οποίες ανανεώνονται σε συγκεκριμένα διαστήματα. Οι κάτοχοι όπλων από κληρονομιές χρειάζεται να έχουν επίσης άδειες όπως προβλέπει η νομοθεσία. Αν δεν τους ενδιαφέρει η κατοχή τους, τα παραδίδουν στην Αστυνομία ή φροντίζουν να τα μεταβιβάσουν με νόμιμες διαδικασίες για τις οποίες εκδίδονται άδειες πώλησης και κατοχής. Το ίδιο κάνουν και όσοι για κάποιον λόγο δεν θέλουν να έχουν άλλο στην κατοχή τους όπλα.

Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι φέρεται να έγκειται η παράνομη, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, δράση του αστυνομικού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος υπηρετώντας σε Γραφείο Όπλων υπηρεσίας της Θεσσαλίας προέβη σε 13 περιπτώσεις, στην έκδοση αδειών πώλησης και αγοράς κυνηγετικών όπλων, οι οποίες, είτε έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, είτε είχαν διορθώσεις ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, είτε δεν βρέθηκαν οι ατομικοί φάκελοι των συμβαλλομένων μερών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί από τον συλληφθέντα οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες, για την παραλαβή και καταχώριση του, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στο τηρούμενο αρχείο εκδοθείσες άδειες αγοράς και κατοχής του όπλου καταφανώς πλαστές.

Επισημαίνεται ότι είναι άγνωστο ποιο ήταν το κίνητρο του αστυνομικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου