ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκαν 5.373 ευφυείς μετρητές στον Αλμυρό

εγκρίθηκαν-5-373-ευφυείς-μετρητές-στον-αλ-884835

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή οι όροι για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αλμυρού με τη ΔΕΥΑ Αλμυρού για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την «Προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού».

Η ΔΕΥΑΑΛ θέλει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχεται μέσω της πρόσκλησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την πράσινη μετάβαση.

Στόχος είναι να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με απώλειες νερού και ποσότητες μη τιμολογούμενου νερού και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσει πρόταση για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 5.373 ευφυών ψηφιακών μετρητών κατανάλωσης (οικιακών υδρομέτρων AMR (Automatic Meter Reading)) στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού.

Δεδομένου ότι η ΔΕΥΑ Αλμυρού δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για την υλοποίηση της ανωτέρω πράξης, ενώ ο Δήμος Αλμυρού ως φορέας υλοποίησης διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (πόρους, τεχνικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση), η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να εγκρίνει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΑΛ για την υλοποίηση του έργου και έδωσε το πράσινο φως.

Από το 1995 η ΔΕΥΑΑΛ επιτελεί ένα σημαντικό έργο με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Αλμυρού.

Το ετήσιο τιμολογούμενο νερό ξεπερνάει τα 600.000 μ3. Το υδρευτικό δίκτυο αποτελείται κατά κύριο λόγο από αγωγούς πολυαιθυλενίου (ΡΕ), ενώ παράλληλα εξελίσσεται εργολαβία με την οποία θα ολοκληρωθεί πλήρως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου με τη χρήση αγωγών πολυαιθυλενίου, τόσο στα δίκτυα του Αλμυρού, όσο και της Ευξεινούπολης.

Οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι είναι 8.000 (5.373 ενεργά υδρόμετρα). Οι κύριες πηγές άντλησης νερού είναι τα υπόγεια από τον εμπλουτισμένο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και σε ελάχιστες περιπτώσεις από επιφανειακά ύδατα.

Στο εξωτερικό υδραγωγείο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι τρόποι συλλογής του πόσιμου νερού οι οποίοι είναι οι πηγές, οι γεωτρήσεις, οι αγωγοί μεταφοράς προς τις υδατοδεξαμενές, οι μηχανισμοί καθαρισμού (χλωρίωσης) και οι αγωγοί μεταφοράς στις τοπικές κοινότητες του

Δήμου. Στα εσωτερικό υδραγωγείο περιλαμβάνονται οι αγωγοί που διατρέχουν το εσωτερικό δίκτυο κάθε Τοπικής Κοινότητας και σε αυτούς συνδέονται οι παροχές των καταναλωτών.

Το σύστημα μεταφοράς και ποιοτικής επεξεργασίας για να ικανοποιεί το σύστημα διανομής με αποτελεσματικό τρόπο θα πρέπει να ρυθμίζει τις ποσότητες άντλησης υπογείων νερών, τα υδραγωγεία μεταφοράς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά νερού.

Η ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση αξιόπιστων μετρητικών συστημάτων, οι πληροφορίες των οποίων συγκεντρώνονται σε επιλεκτικά σημεία του υδροδοτικού συστήματος, μαζί με αντίστοιχες πληροφορίες σχετικές με τη δίαιτα των υδατικών πόρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου