ΤΟΠΙΚΑ

Δεν είχε ούτε εκδορές, ούτε υπέστη ηλεκτροπληξία

δεν-είχε-ούτε-εκδορές-ούτε-υπέστη-ηλεκ-876311

Επιβεβαιώνονται οι συγγενείς της ωραίας Ελένης από το Αλιβέρι, που έλεγαν από την πρώτη στιγμή πως είναι αβάσιμες οι πληροφορίες ότι η κοπέλα είχε τραυματισμούς στο πρόσωπο και στον λαιμό. Στις εκθέσεις των γιατρών τόσο του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και του Ιπποκράτειου δεν υπάρχει αναφορά για εκδορές, μώλωπες ή εκχυμώσεις. Δεν επιβεβαιώνεται όμως και η εκδοχή να υπέστη ηλεκτροπληξία η 14χρονη.

Η Εισαγγελία Βόλου αναζητεί τις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού και τα αίτια θανάτου και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παραγγείλει σειρά ενεργειών για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου εσπευσμένα από τους συγγενείς της στις 4 Ιανουαρίου 2022 στις 03:45. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των γιατρών, όταν παρελήφθη από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είχε ακόμη αισθήσεις, αλλά σύντομα, σε μερικά λεπτά, έχασε την επαφή με το περιβάλλον. Δεν είχε σφυγμό και ήταν μελανιασμένη μετά από καρδιακή ανακοπή.

Οι συγγενείς της, οι οποίοι έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος και είναι συντετριμμένοι από την απρόσμενη απώλεια, ανέφεραν στους γιατρούς πως πήγαν να τη σηκώσουν από το μπάνιο, όπου είχε πέσει και χτυπήθηκε από ρεύμα. Για το δυστύχημα ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Ο παππούς και η μητέρα έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία και ανέφεραν πως άκουσαν δυνατό θόρυβο στο μπάνιο, μπήκαν μέσα και βρήκαν την ανήλικη λιπόθυμη.

Οι συγγενείς ανάφεραν πως ήταν πιθανό να την έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ πλενόταν στο μπάνιο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γιατροί έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ μετά από δύο ώρες η κοπέλα είχε βροχοσπασμό.

Η ανήλικη διασωληνώθηκε και μετά από τρεις μέρες στις 7 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου οι συγγενείς της ήταν πάντοτε δίπλα της περιμένοντας ένα θαύμα.

Την ίδια μέρα κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ ήλεγξε την εγκατάσταση του σπιτιού της ανήλικης και διαπίστωσε πως γυμνά καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ βρίσκονταν στο σπίτι της έφηβης από διπλανό γιαπί και κατέληγαν στο μπάνιο. Το συνεργείο διέκοψε την ηλεκτροδότηση, αφού διαπίστωσε πως υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία.

Μετά το Πάσχα οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ενημερώνουν με ιατρική βεβαίωση για την πορεία της υγείας της κοπέλας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αγγελούδι εισήχθη στο Ιπποκράτειο διασωληνωμένο σε καταστολή μετά από αναφερόμενο ατύχημα στον Βόλο στο μπάνιο του σπιτιού της και ανακοπή με βρεμένο σώμα. Ωστόσο, οι γιατροί επισημαίνουν πως δεν βρέθηκε σημείο εισόδου – εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ενημερώνουν πως είχε οίδημα στον εγκέφαλο χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και βάσει των ιατρικών εξετάσεων είχε απουσία πρόσφατου αιμορραγικού υλικού στον ενδοκράνιο χώρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο έκθεσης σε κίνδυνο της ανήλικης, αφού δεν είχε υποστεί ηλεκτροπληξία.

Οι έρευνες της Εισαγγελίας Βόλου συνεχίζονται με βάση τα νεότερα δεδομένα και τον θάνατό της. H Ελένη ήταν υγιέστατη. Σύμφωνα με το ιστορικό, δεν είχε πρόβλημα υγείας μέχρι τη στιγμή που σημειώθηκε το υπό διερεύνηση δυστύχημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου