ΤΟΠΙΚΑ

«Βόμβες» εγκαταλελειμμένα οικόπεδα στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου

βόμβες-εγκαταλελειμμένα-οικόπεδα-880288

Τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεις στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου – Ιδιοκτήτες τα αφήνουν ακαθάριστα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους

«Βόμβες» συνιστούν για το περιβάλλον στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και σπίτια. Επί σειρά ετών χορταριάζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε ολόκληρη την περιοχή εκτιμάται ότι υπάρχουν περί τα χίλια εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και σπίτια που παραμένουν ακαθάριστα με ευθύνη των ιδιοκτητών τους και παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου, Αποστόλης Σουλδάτος, με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μεταξύ άλλων κατανομή κονδυλίων για τον τομέα της πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο οι πιστώσεις θα διατεθούν για τον καθαρισμό από άγρια χόρτα δασικών και αγροτικών δρόμων, που δεν είναι σε καλή κατάσταση. «Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών του τελευταίου διαστήματος τα άγρια χόρτα έχουν φουντώσει. Ανά 15 ημέρες καθαρίζουμε και πάλι η άγρια βλάστηση επιμένει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος. Σχεδόν καθημερινός είναι και ο αγώνας της υπηρεσίας πρασίνου. «Η υπηρεσία πρασίνου τρέχει και δεν προλαβαίνει να καθαρίζει καλντερίμια και δρόμους. Με τα κονδύλια που κατανεμήθηκαν το βάρος θα πέσει στην αγροτική και δασική οδοποιία», σημείωσε.

Ωστόσο, πληγή για τον ίδιο, συνιστούν τα ιδιωτικά οικόπεδα και σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και αποτελούν εστίες κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οπως επισημαίνει στην περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις ιδιωτικών οικοπέδων τα οποία είναι σε χρόνια εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες τους. «Εχουμε επανειλημμένως καλέσει τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα οικόπεδά τους και να μπούμε εμείς με δική μας εργολαβία να τα καθαρίσουμε και να τους χρεώσουμε τις εργασίες. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν, όταν όμως άκουσαν τα ποσά, αρνήθηκαν να επωμιστούν το κόστος, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χρόνο με τον χρόνο χειρότερη», περιγράφει ο κ. Σουλδάτος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο δήμος δεν μπορεί από μόνος του να μπει σε ιδιωτικές περιουσίες και να χρεώσει τις εργασίες στους ιδιώτες. «Το κάναμε σε μία περίπτωση και ο ιδιώτης μας έκανε μήνυση ότι μπήκαμε στην περιουσία του αυθαίρετα», λέει ο αντιδήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου