ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντείνεται η μάστιγα των ναρκωτικών

εντείνεται-η-μάστιγα-των-ναρκωτικών-880550

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, για άλλη μια χρονιά, έρχεται να υπενθυμίσει και να επιβεβαιώσει ότι η χρήση και η τοξικοεξάρτηση είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που οξύνεται με την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που ζούμε, αλλά και με τη συνεχή αποδυνάμωση της πρόληψης, των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και της κοινωνικής επανένταξης».

Αυτό επισημαίνει η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών την περασμένη Κυριακή 26 Ιουνίου.

Επικαλούμενη τόσο τα διεθνή στοιχεία όσα και αυτά από τη χώρα μας, η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού σημειώνει πως από τη μάστιγα δεν εξαιρούνται ούτε οι γυναίκες.

Απευθύνεται έτσι σε εργαζόμενες γυναίκες, άνεργες, φοιτήτριες και νέες μητέρες και τονίζει πως «οι ανάγκες μας για μια ζωή με δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο δεν χωράει σε μια κοινωνία που θέλει εμάς και τα παιδιά μας ναρκωμένα και συμβιβασμένα με τη σημερινή βαρβαρότητα».

Η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού διεκδικεί αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια, ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης, μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.

Τέλος, λέει «όχι» στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου