ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τα αίτια θανάτου της 14χρονης Ελένης

προκαταρκτική-για-τα-αίτια-θανάτου-τη-881582

Απαρηγόρητος θρήνος στο Αλιβέρι για την απώλεια της 14χρονης Ελένης, που υπέκυψε προχθές στα τραύματά της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από πολύμηνη νοσηλεία.

Η οικογένειά της την έντυσε νύφη για το τελευταίο ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων. Η κοινότητα τον Ρομά την υποδέχτηκε προχθές το βράδυ με τραγούδια, κλάματα, μοιρολόγι, ενώ στο Αλιβέρι οι μπαλωθιές «έσκιζαν» τον αέρα, μαζί με τις σπαρακτικές κραυγές των δικών της ανθρώπων, που έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Στην κηδεία της άτυχης κοπέλας χθες στις 10:30 από τον Αγιο Σπυρίδωνα ο θρήνος ήταν βουβός. Τη σιωπή έσπαγαν λυγμοί από κλάματα. Συγγενείς και φίλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της κοινότητας.

Η σορός της ανήλικης ενώ απομακρυνόταν από την εκκλησία ακούγονταν χειροκροτήματα από τους οικείους που τη συνόδευαν σαν σε γαμήλια τελετή.

Τραγικές φιγούρες ανάμεσα στο πλήθους κόσμου οι άμεσοι συγγενείς της κοπέλας, που ήταν απαρηγόρητοι. Η 14χρονη διέμενε μαζί με τη μητέρα της στη συνοικία του Αλιβερίου. Ολη η γειτονιά και η κοινότητα των Ρομά πενθούν.

Η ανήλικη είχε υποστεί ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο τον περασμένο Ιανουάριο. Εξαρχής η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Είχε αρχικά μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και μετά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ολους αυτούς τους μήνες έδινε μάχη για να ανακάμψει. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου, οπότε το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από την οικογένειά του.

Οι συγγενείς είχαν αναφέρει πως είχε υποστεί ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα που ήταν αναμμένος ενώ το παιδί έκανε μπάνιο. Συγκεκριμένα, είχαν ενημερώσει πως η ανήλικη έπεσε στην μπανιέρα, χτύπησε και έχασε τις αισθήσεις της.

Προκαταρκτική για τα αίτια θανάτου της 14χρονης

Μετά τον τραγικό χαμό της άτυχης Ελένης, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού της που την οδήγησαν στον θάνατο. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εισαγγελική έρευνα για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και θα ληφθούν καταθέσεις από κάθε αρμόδιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου