ΤΟΠΙΚΑ

Ετσι γίνονται οι απάτες με αγοραπωλησίες

ετσι-γίνονται-οι-απάτες-με-αγοραπωλησ-887580

Μαρτυρία – αποκάλυψη για τις απάτες με αγοραπωλησίες. Βολιώτισσα ηλικίας 78 χρόνων μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εμπειρία της. Τον τελευταίο χρόνο προσπάθησαν να την εξαπατήσουν δύο φορές.

Τον περασμένο Οκτώβριο η γυναίκα ενδιαφερόταν να πουλήσει το σαλόνι του γιου της. Από αγγελία τη βρήκε ο επιτήδειος, που της είπε ότι ήθελε τα έπιπλα ο πεθερός του που διαμένει στον Βόλο, ενώ εκείνος, όπως είπε, διαμένει στην Πάτρα.

Ο απατεώνας ζήτησε αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα και στη συνέχεια είπε πως ο πεθερός του και η σύζυγός του θα συναντιόντουσαν με την 78χρονη για να δουν τα έπιπλα δηλώνοντας βέβαιος πως θα άρεσαν και στη σύζυγό του.

Η γυναίκα έδωσε πράγματι τον λογαριασμό της και την επομένη επικοινώνησε με την τράπεζα για να ενημερωθεί αν έγινε η κατάθεση του συμφωνηθέντος ποσού. Η κατάθεση όμως δεν είχε πραγματοποιηθεί. Επικοινώνησε με τον δήθεν αγοραστή και τότε εκείνος τη διέψευσε επιμένοντας πως είχαν μπει τα χρήματα.

«Του είπα θα επικοινωνήσω με τη διευθύντρια που είναι φίλη μου για να ενημερωθώ τι έγινε. Ελάτε το απόγευμα να πάρετε τα έπιπλα. Οταν του τηλεφώνησα το απόγευμα, έλεγε πως δεν μπορούσε να περάσει και ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Ακουσε πως η διευθύντρια είναι φίλη μου και εξαφανίστηκε», σημειώνει.

Η 78χρονη έχει και άλλη όμως παρόμοια εμπειρία. Τον χειμώνα την επισκέφτηκε στο σπίτι της άγνωστος άνδρας, ο οποίος είπε πως ήταν από τη ΔΕΗ και της ζήτησε να δει το ρολόι που είναι μέσα στο σπίτι της για την κατανάλωση ρεύματος.

«Του είπα πως δεν μπορούσα και του ζήτησα να με επισκεφτεί την άλλη μέρα το πρωί. Εκ παραδρομής του ανέφερα πως ήταν μέσα ο σύζυγός μου με πρόβλημα υγείας και ο γιος μου. Ο δήθεν τεχνικός δεν φάνηκε ποτέ, ενώ επικοινώνησα με τη ΔΕΗ και ενημερώθηκα πως ήταν απάτη. Γράφει επάνω το ρολόι πότε θα γίνει η επόμενη μέτρηση, μου ανέφεραν. Γίνονται πολλές απάτες. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί», σημειώνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου