ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη

σκιάθος-ανάδοχος-για-τη-ναυαγοσωστι-889997

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Θέμα χρόνου είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών της Σκιάθου. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που διενεργήθηκε μέσω του ΕΣΗΔΗΣ

Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Κατασκευαστική Ναυαγοσωστική Μ. Ε. Π. Ε», η οποία κρίθηκε πως πληροί τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές και γι’ αυτό βαθμολογήθηκε επαρκώς από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Με το ΠΔ 23/2000, η αρμοδιότητα της ναυαγοσωστικής κάλυψης δίνεται στους Δήμους, όπως και η κάλυψη της δαπάνη από ίδιους πόρους. Μετά την ισχύ του ΠΔ 31/2018, επιβλήθηκαν νέα μέτρα για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, που τριπλασίασαν τις θέσεις ναυαγοσωστών και αύξησαν τις απαιτήσεις σε εξοπλισμό.

Τέλος με το ΠΔ 71/2020 αυξήθηκαν κι άλλο οι θέσεις ναυαγοσωστών και προστέθηκε εξοπλισμός και ναυαγοσώστες για το χειρισμό του. Εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων και του πολύ μεγάλου κόστους, οι Δήμοι, με μεγάλη δυσκολία μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ αρκετοί Δήμοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ναυαγοσωστική κάλυψη.

Οι Δήμοι λαμβάνουν περίπου το 30% της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία επιχορήγησης και ότι τα έσοδα από την παραχώρηση χρήσης των παραλιών είναι πολύ μειωμένα, εξαιτίας της πανδημίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου