ΤΟΠΙΚΑ

41χρονος Βολιώτης Παρενοχλούσε τη 10χρονη κόρη του

41χρονος-βολιώτης-παρενοχλούσε-τη-10χρον-902779

Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος 41χρονου Βολιώτη, που κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του, η οποία όταν σημειώθηκαν οι πράξεις ήταν ηλικίας μόλις 10 ετών. Ο πα-τέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σε βάρος του καταδικασθέντος υπάρχει επιπλέον κάθειρξη 9 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για το σκέλος των κακουργηματικών πράξεων.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2018, όταν ο αδερφός του κοριτσιού που ήταν μάρτυρας των πράξεων φρίκης μίλησε στη μητέρα του. Χθες το Πλημμελειοδικείο Βόλου συζήτησε για τις πράξεις του δράστη που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο 41χρονος κατηγορούταν ότι υποχρέωσε την ανήλικη δύο φορές μέσα στον Αύγουστο του επίμαχου έτους να βγάλει τα ρούχα της στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού και στο μπάνιο και στη συνέχεια ενήργησε σε βάρος της γενετήσιες πράξεις.

Χθες στο δικαστήριο ήταν άφαντος. Δεν παραβρέθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του, όπως έκανε και στο Εφετείο.

Η τραγική μητέρα επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά στο δικαστήριο ότι οι πράξεις τελέστηκαν. Επισήμανε στο Τριμελές ότι ενημερώθηκε από τον γιο της και πως στη συνέχεια η κόρη της της επιβεβαίωσε τις πράξεις.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε.

Επισημαίνεται ότι ο 41χρονος έχει φυλακιστεί ήδη για πράξεις ασέλγειας σε βάρος της κόρης του σε βαθμό κακουργήματος τον περασμένο Απρίλιο. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας είχε ανακοινώσει τη σύλληψή του για την εκτέλεση της κάθειρξης που του είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Ο 41χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη 9 ετών για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών. Είχε ασκήσει έφεση και είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Εντούτοις, πέρυσι τον Φεβρουάριο δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο για να δικαστεί. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας απέρριψε την έφεσή του ως ανυποστήρικτη. Σε βάρος του ισχύει η πρωτόδικη απόφαση, η οποία είναι εκτελεστέα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου