ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο προγραμματισμός προσλήψεων στον Δήμο Αλμυρού για το 2022  

ο-προγραμματισμός-προσλήψεων-στον-δ-191022

Για την κάλυψη εποχικών αναγκών

Συνολικά 34 προσλήψεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού για το 2022.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Δήμος Αλμυρού θα προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών την κάλυψη 1 θέσης ειδικότητας ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, με σύμβαση εργασίας 11 μηνών, 1 θέσης ΔΕ Μαγείρων, με σύμβαση εργασίας 11 μηνών, 16 θέσεις ΥΕ Καθαριστριών Σχολείων πλήρους απασχόλησης και 10 θέσεις ΥΕ Καθαρίστριες Σχολείων μερικής απασχόλησης διάρκειας δέκα μηνών.

Για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας σε προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου προτείνει την κάλυψη 1 θέσης ειδικότητας Αρχιτέκτων Μηχανικού ΠΕ και 1 θέση ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού ΠΕ, με σύμβαση απασχόλησης διάρκειας 8 μηνών.

Για τις ανάγκες του Τμήματος Εσόδων Περιουσίας και Ταμείου προτείνει την κάλυψη 2 θέσεων ειδικότητας ΠΕ Οικονομικού με σύμβαση απασχόλησης διάρκειας 8 μηνών.

Οσον αφορά στη στελέχωση του δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό του κλάδου ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής, προτείνει την κάλυψη 2 θέσεων με σύμβαση απασχόλησης διάρκειας 8 μηνών.

Επισημαίνεται ότι ο Εσωτερικός Οργανισμός προβλέπει 48 θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, εκ των οποίων οι 15 έχουν καλυφθεί.

Λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών, έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα των φορέων του δημοσίου, ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ ως προς την πραγματοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων.

Οι φορείς μπορούν να προβαίνουν, μεταξύ άλλων, στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων.

Για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, εφόσον απαιτείται χορήγηση έγκρισης, είτε από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, είτε υπό τη μορφή έκδοσης απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι φορείς πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματα τους διά των υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προωθηθούν για έγκριση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου