ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε μητέρα αρνήτρια στον Βόλο

χειροπέδες-σε-μητέρα-αρνήτρια-στον-βό-200823

Τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πέρασαν από τις 24 Δεκεμβρίου, που η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από αποκλειστικά δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για μαθητές που μένουν μακριά από το σχολείο και η τύχη τους αγνοείται. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, αρκετά παιδιά επέστρεψαν στα μαθήματά τους και οι γονείς τους λαμβάνουν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις για την αμελή συμπεριφορά που επέδειξαν. Όμως, μαθήτρια Δημοτικού στο πολεοδομικό συγκρότημα δεν έχει φανεί ακόμη στην τάξη της!

Μετά την τραγική διαπίστωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έχουν αναλάβει με εισαγγελική παραγγελία να διερευνήσουν τι συμβαίνει ξεχωριστά με κάθε οικογένεια μαθητή που μένει μακριά από τα μαθήματά του, έδρασαν ακαριαία. Εντόπισαν χθες το πρωί τη μητέρα του παιδιού στο σπίτι της στον Βόλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33χρονη Βολιώτισσα, η οποία είναι αρνήτρια του κορονοϊού. Είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας για αυτό δεν έχει συλληφθεί και ο σύζυγός της. Η 33χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου και εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 2 παρ. 3 του Νόμου 1566/85 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 88 του νόμου 4871/21 για την υποχρεωτική φοίτηση στο σχολείο.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 έτη και χρηματική ποινή.

Η 33χρονη παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημά της και ανέβαλε τη δίκη για αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου δίνοντας τριήμερη προθεσμία, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας, ενώ ήρε και την κράτησή της.

Το κοριτσάκι της κατηγορούμενης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει παρουσιαστεί στην τάξη της από την έναρξη των σχολικών μαθημάτων. Είναι η δεύτερη φορά που δεν παρακολουθεί το σχολείο καθώς πέρυσι έχασε τη χρονιά και φέτος κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη εκ νέου.

Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστηρίζει ότι φοβάται να πάει το παιδί στο σχολείο. Ισχυρίζεται για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις της ότι ο πατέρας της είναι καρδιοπαθής και η μητέρα της με προβλήματα υγείας. Όμως, από την άλλη, δηλώνει αγανάκτηση καθώς όπως φέρεται να λέει «μας έχουν τυραννήσει πια με αυτό το εμβόλιο».

Επισημαίνεται ότι πολλοί γονείς από τους συνολικά 17 μαθητές που είχε διαπιστωθεί ότι είχαν μείνει μακριά από το σχολείο στο πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε η Εισαγγελία Βόλου από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λαμβάνουν κλήσεις για να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Η προκαταρκτική εξέταση είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις με αυτόφωρες διαδικασίες αν διαπιστωθεί ότι και άλλοι μαθητές δεν έχουν επιστρέψει στα μαθήματά τους παρά την παρέμβαση της εισαγγελέα ανηλίκων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου