ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων στη Σκιάθο

σύστημα-μίσθωσης-ποδηλάτων-στη-σκιάθ-203808

Προβλέπει πρόταση του Δήμου, μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Πρόταση για χρηματοδότηση του έργου «Βιώσιμη αστική κινητικότητα, μικροκινητικότητα και ολοκληρωμένη διαχείριση» θα υποβάλει ο Δήμος Σκιάθου μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει δύο έργα. Το ένα είναι η «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο Σκιάθου», δαπάνης 248.000 ευρώ. Το εν λόγω έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν επιστρέφοντάς το σε κάποια από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκαταστημένα σε επιλεγμένα σημεία του δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/ φόρτισης, και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες.

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και η ενίσχυση του κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με λοιπές παρεμβάσεις χρήσης και πληροφόρησης πολιτών θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων.

Το δεύτερο έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου παρακολούθησης των δράσεων μικροκινητικότητας προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.

Αντικείμενό του θα είναι η παροχή απαραίτητων τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων μικροκινητικότητας, η υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και μεταξύ άλλων υποστήριξη στην προετοιμασία του δήμου προκειμένου να ανταποκριθεί επιτυχώς στους προβλεπόμενους ελέγχους.

Ακόμη αντικείμενό του θα είναι η υποστήριξη στην παρακολούθηση της προόδου του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και την εμπρόθεσμη εκτέλεση, ολοκλήρωση και παραλαβή των έργων.

Με βάση τα προαναφερόμενα έργα ο δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας ενέκρινε τη σύμβαση με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας για την υλοποίηση της πρότασης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου