ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανάδοχος για τη μελέτη επέκτασης ΧΥΤΑ Σκιάθου

ανάδοχος-για-τη-μελέτη-επέκτασης-χυτ-203826

Σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών θα είναι έτοιμες οι δράσεις για την ωρίμανση του έργου

Στην ανάθεση της εκπόνησης μελέτης για την επέκταση του ΧΥΤΑ Σκιάθου, προϋπολογισμού 161.822 ευρώ, προχώρησε ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή ανέθεσε στην «Ενέργεια – Περιβάλλον – Τοπική Ανάπτυξη Ανώνυμη Εταιρεία» την εκπόνηση των μελετών ωρίμανσης του έργου για την κατασκευή και δημοπράτηση της επέκτασης του ΧΥΤΑ Σκιάθου. Η εταιρεία θα εκπονήσει τοπογραφική μελέτη, περιβαλλοντική, γεωτεχνική, οριστική μελέτη και θα εκδώσει τα τεύχη δημοπράτησης.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Τα έργα της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα εκτελεστούν εντός του γηπέδου όπου βρίσκεται και ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ Σκιάθου, στη περιοχή Ζορμπάδες. Η λεκάνη της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί σε έκταση περί τα 30 στρέμματα και εκτιμάται ότι θα έχει χωρητικότητα περί τα 90.000m3, ώστε να δέχεται το σύνολο των παραγομένων υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος Σκιάθου εξυπηρετείται από τον υφιστάμενο ΧΥΤΑ (έναρξη λειτουργίας: Οκτώβριος 2007), ο οποίος όμως πλησιάζει στο πέρας λειτουργίας του αφού η λεκάνη απόθεσης έχει σχεδόν πληρωθεί από απορρίμματα. Η κατασκευή και λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ είναι απαραίτητη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της τελικής διάθεσης στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, η κατασκευή και λειτουργία του υπό μελέτη ΧΥΤΑ στοχεύει:
•Στην κάλυψη των αναγκών διάθεσης στερεών αποβλήτων για το σύνολο της Ν. Σκιάθου, σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
•Στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Σκιάθου, σε συνδυασμό με τις υποδομές ανακύκλωσης.
•Στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των έργων διάθεσης για την εξασφάλιση της ασφαλούς ταφής των ΑΣΑ. Ειδικότερα, θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση ή αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού και συντήρηση των έργων υποδομής όπου απαιτείται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου