ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάθειρξη 7 ετών για έκρηξη σε οικία 72χρονου στο Κρόκιο

κάθειρξη-7-ετών-για-έκρηξη-σε-οικία-72χρο-275031

Εριξε βενζίνη σε σπίτι 72χρονου στο Κρόκιο, έβαλε φωτιά και προκάλεσε έκρηξη, λόγω οικονομικών διαφορών

Κάθειρξη 6 ετών για πρόκληση έκρηξης και ποινή φυλάκισης 1 έτους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σε 47χρονο για τη φωτιά σε οικία 72χρονου στο Κρόκιο τον Αύγουστο του 2015.

Η έκρηξη προκλήθηκε στις 22 Αυγούστου στις 2:30 τα ξημερώματα και ήταν τόσο ισχυρή, ώστε τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφριά μια γειτόνισσα του 72χρονου από την εκτίναξη γυαλιών σε απόσταση ακόμη και 20 μέτρων από το σπίτι – στόχο.

Ακόμη, ο 47χρονος με τον συγκατηγορούμενό του, υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται μετά την πράξη, τραυματίστηκαν όταν έβαλαν φωτιά στη βενζίνη που έριξαν στο σπίτι. Υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό και η ποινή του μειώθηκε με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 10.000, ενώ του απαγορευόταν να προσεγγίσει την οικία της οικογένειας του παθόντα και τον επαγγελματικό του χώρο.

Απολογούμενος χθες στο δικαστήριο διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο 47χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για μία πράξη που κακώς έγινε και υποστήριξε ότι «ήταν σε κατάσταση απόγνωσης λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με τον γιο του παθόντα».

Από την πλευρά του εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο 72χρονος είπε στο δικαστήριο ότι ήταν καθαρή τύχη που ο ίδιος και η οικογένειά του απουσίαζαν από το σπίτι, καθώς βρίσκονταν σε διακοπές. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν ήταν στο σπίτι, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Επισήμανε στο δικαστήριο ότι «ο κατηγορούμενος είχε διαφορές με τον γιο του, καθώς τον είχε εξαπατήσει. Όταν εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για την απάτη θεώρησε καλό να ανατινάξει το σπίτι του». Εχει καταδικαστεί, όπως είπε στο δικαστήριο, γι’ αυτή την πράξη σε κάθειρξη 5 ετών και έκτοτε είναι φυγόποινος.

Ακόμη, σημείωσε ότι από την έκρηξη καταστράφηκε όλη η οικοσυσκευή και το σπίτι υπέστη μεγάλες ζημιές. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι πόρτες αν και ήταν θωρακισμένες εκτινάχθηκαν σε απόσταση 30 μέτρων, ενώ έσπασαν τα τζάμια από τα παράθυρα και καρφώθηκαν σε σημεία σε απόσταση 20 μέτρων από το σπίτι.

Ακολούθησε πυρκαγιά προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος καθώς η πρωτόδικη απόφαση του έδωσε τη δυνατότητα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου