ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για έκτιση ποινής 42χρονος φυγόποινος

στη-φυλακή-για-έκτιση-ποινής-42χρονος-φ-275041

Είχε καταδικαστεί για παραβάσεις ΚΟΚ, αλλά απασχόλησε στο παρελθόν και για κλοπές

Στη φυλακή θα εκτελέσει τη μετατρεπόμενη ποινή του 42χρονος ημεδαπός που είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παραβάσεις ΚΟΚ και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με υποθέσεις κλοπών.

Ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου του 2019 σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Επειδή είχε στο παρελθόν καταδίκες για κλοπές, το δικαστήριο όρισε η ποινή του να είναι μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Μετά τη δίκη ο 42χρονος αιτήθηκε προθεσμία για την αποπληρωμή της ποινής και του χορηγήθηκε διάστημα δύο ετών για εφάπαξ καταβολή.

Το διετές διάστημα παρήλθε και ο καταδικασθείς δεν ανταποκρίθηκε. Ετσι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού προχώρησαν το Σάββατο το απόγευμα στη σύλληψή του για εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης.

Ο φυγόποινος κρατήθηκε και με προφορική εντολή εισαγγελέα δόθηκε η παραγγελία να οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος δεν έχει δυνατότητα να ζητήσει νέα προθεσμία για την καταβολή της ποινής. Μπορεί μόνο να αιτηθεί κοινωφελή εργασία για να μειώσει το διάστημα της κράτησής του.

Επίσης, δεν έχει τη δυνατότητα να έχει δωρεάν νομική συνδρομή, αφού σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα δωρεάν δικαστική συνδρομή μπορούν να έχουν κατηγορούμενοι που είναι αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ή πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 ετών.

Θα εκτίσει λοιπόν τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής του ή θα μειώσει το διάστημα αυτό με εργασία κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου